Şimdi Ara

ADSL MODEM Konfigürasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Zyxel Prestige 650 R 31 model bir modem sahibiyim. 1 saat kadar önce TT ADSL ile ilgili kullanıcı adı ve şifre tanımlamalarını açarak ADSL kullanabilmemiz için herşeyi tamamladı. Gelin görün ki modemin konfigürasyonunu yapamıyorum. Bir döküman buldum. Hyper Terminal ile modeme bağlanıp konfigüre etmek gerekiyor. Hyper Terminalde herşey yolunda gidiyor ta ki password girme noktasına kadar. Önce Enter a bas diyor basıyorum hiçbir tepki yok Hyper Terminalde.

Saygılarımla..

• Sorunu çözdüm. Aletin web tabanlı konfigürasyonu var. Browserın adres satırına 192.168.1.1 yazıp enter yaptığınızda çalışıyor. İlk etapta çalıştıramadım. Çalışmamasının sebebi benim makinamın ip numarası. Benim makina 192.168.0.1 idi. Bu ip yi 192.168.1.X yapmak gerekiyor. X 1 den farklı bir sayı olmak koşulu ile. Web konfigürasyonuna girince herşey kolay zaten. Paylaşayım dedim..

Saygılarımla..
  • Teşekkürler, iyi güzel de, ADSL hattını nerden buldun?
  • Valla çıktı işte :) 1.5 yıl önce başvuru yapmıştık. Telefon ettiler gelin sözleşme yapın dediler aldık. Darısı herkesin başına. 16 ila 20 kbps download dial up dan sonra muhteşem bir his.
  • mükemmel bir modem almışsın.nerden kaça aldığını öğrenebilirmiyim?zira toptancısı datasistem sanırım.
  • zyxel modemi datateknik(exper bilgisayar) türkiyeye getiriyor.
    usb olanı 109$,usb olmayını 189$,firewall'usu 399$.fiyatlara kdv hariç.
    adsl dağıtılmaya başlandı.okullar için bir proje vardır,port artımına gidilmişti,açıkta kalan portları da abonelere dağıtmaya başladılar belli bölgelerde(mesela beşiktaş^ta yok).ama çok sınırlı sayıda kişi alabilecek.
  • Modemi kullanıyorum. Azrael belirttiğin gibi muhteşem bir modem aslında modem değil bir router. Bana yarattığı tek sıkıntı konfigürasyonu oldu. Hala anlamış değilim. Cihazı com2 portuna takıp konfigürasyon için Hyperterminal kullandım. Ancak kullanıcı adı ve şifre giriş anına gelince Hyperterminal hiçbir tuşa cevap vermedi. Cihazın web konfigürasyonu da ilk etapta çalışmamıştı. Neyse uzman yardımı aldık :) Yukarıda anlattığım gibi işlem yapınca sorun çözüldü. Telnet kullanınca da içeri girebildim. Hyperterminaldeki sorunu anlamadım.

Router gerçekten çok güzel. Aynı anda 5 makina bağlanıyoruz ve performans iyi. Fiyatı 185 $. En azından biz bu fiyata aldık. Yanında bir de splitter hediye geldi. Teknik destekleri de gayet iyi. Yaşadığım sorunda baya yardımcı oldu teknik destek elemanı.

Bu routerı bütçesinde yeterli pay olan küçük veya orta büyüklükte firma veya organizasyonlara tavsiye ederim.

Bana ilginç gelen tek bir olay biraz fazla ısınıyor gibi olması. Bu tip cihazları hiç kullanmamıştım ama birazcık ısınıyor. Sanırım normal bir ısınma :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ben de adsl modem alacağım ama data tekniğin sayfasında Prestige 630 usb 106$ +KDV görünüyor 650R 31 189 +KDV görünüyor bir yanlışlık olmasın
  • Arkadaşlar Alcatel touch Speed Pro modemim var ayarlarını bilenler insanlık namına söylesin İnsanın elinde Adsl modem olupta hala Dial -up modemle interneti çekmesi ne kadar kötü olduğunu bilemezsiniz
  • satfinder 650 R 31 189 $ doğru fiyattır. Bu cihazla birlikte splitter da hediye geliyor. Alcatel Touch Speed ile ilgili siteleri karıştırdın mı scrat? Ben ayarları experin ftp sitesinde bir word dökümanı olarak bulmuştum. Bence bir araştır internette döküman..
  • Baktım ama hep ingilizce bana türkçe lazım tam adresi verirsen sevinirim CYSTEIN
  • ebit telekomun teknik destek ekibi olarak çalışıyor.

4467777 sanırım telefonu.arayıp bağlantı ile ilgili problemlerini iletirsen yardımcı olacaklardır.

ben modem alıp, arayıp şifremi aldıktan bir hafta sonra arayıp modem alıp almak istemediğimi, hangi marka modemle baglandığımı, nerden temin ettiğimi ve bağlantıda problem yaşayıp yaşamadığımı sordular.bir nevi anket yürütüyorlar sanırım.Ya da pazarlama bölümü modem satmak için kontrattaki numaraları teker teker arıyor olabilir.

ararsan yardımcı olacaklarını sanıyorum scrat.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.