Şimdi Ara

OSMANLI ROBOT YAPIP JAPONYAYA GÖNDERMİŞ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
8.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hashus1099

quote:

Orjinalden alıntı: FaLkenAuGe

quote:

Orjinalden alıntı: MrGoLd

Demek o zamanlarda Osmanlı diğer Avrupalı ezik ülkelerden çok daha ileriydi .

Günaydın

çok ezik avrupa ülkelerinden, bilim alanında, 17. yüzyıldan beridir gerideyiz
    kendinizi boşuna kandırmayın.

+1
  • Dünya tarihindeki ilk denizaltıyı da Türkler yapmıştır ancak bu robot olayı pek inandırıcı gelmedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lady_Arwen

Ozaman bıraksalardı Abdülhamit'i adam daha neler yapardı.terakkiciler yüzünden adam tahttan indi sonra ülkemizin sınırları küçülmedi mi ? Sadece Ankara ve çevresine sıkışmadık mı? O adam başta olsaydı biz o savaşa girmezdik ve sınırlarımız daha geniş olurdu.Ayrıca ülke borcu vs daha birçok yararı dokunmuştur ülkeye.

abdülhamit, hükümdarlık tarzını bir kenara bırakırsak, osmanlı'ya en büyük yararı dokunmuş padişahlardandır, zekidir, ülke yönetmesini iyi bilir.
    o yıllardır, çıkacağını sağır sultanın bile duyduğu balkan savaşını engellerken, tahttan inmesinin hemen ardından balkan savaşı çıktı. buna engel olamadılar. ardından dünya savaşı. eğitime de büyük önem verdi.

kendisi tahtta kalsaydı, eninde sonunda 1. dünya savaşının içinde olurduk, engellenemez bir olaydı, temelinde osmanlı yatıyordu çünkü.

belki onun zamanındaki baskı, ülkenin yok olmaması için gerekliydi, ama kesinlikle bunu savunacak değilim. tarihi, günümüz şartlarında değerlendirmemek gerekir, ama dönemin insan onuruna yakışmadığı da bir gerçektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: 1881

Dünya tarihindeki ilk denizaltıyı da Türkler yapmıştır ancak bu robot olayı pek inandırıcı gelmedi.

buna robot diye yazan muhabirin yazısını kopyala yapıştır yaptım.Bu,karışık bir mekanizmaya insan görünümü verilmiş bir makine.Sence denizaltı yapmakmı zor,yoksa saatli timerli bir aletmi??
    Denizin içinde,hem insan taşıyacak,hem ilerleyecek bir makine yapmak çok daha zor.O denizaltının aerodinamiği,su geçirmezliği,suda ilerleyebilmesini sağlamak oldukça yüksek mühendislik bilgisi ister.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIMERIDER -- 20 Haziran 2009; 13:36:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: King_Wolf

quote:

Orjinalden alıntı: Remedy68

Katılıyorum. Yapıldıysa neden tekrar yapmadılar. bunu yapabiliyolardıda gemi yapamayıp neden satın alıyorduk. Yok kızıldereliler Türk. Yok onlara biz öğretmişiz.Bence bu haber japonlarada robotu biz tanıttık demek için yapılmış.. Türklük sizin olduğu kadar bana görede değerli. ama bunu saptırmayalım. Zamanında güçlüydük. Çünkü vatan için can vermek için savaşa gidilirdi. yabancılarsa para karşılığı savaşırlardı.Canları daha değerliydi. Ama şu anda ne savaşlar eski savaş nede güç tanımı eski tanımına uyuyor. Yıl 2009 teknoloji çağındayız ve biz hala ortalarda dolanıyoruz. Adamlar aya çıktı biz hala reklamlarda ben astronot olamam diyoruz.

Bence. Polemiğe girmeyelim

Daha önce de bu konu hakkında bir şeyler söylemiştim. Aynı şeyi yine söylüyorum.

Kızılderililer ile bizim aramızda bir çok bağlantı var. Ata binmeleri, çadırda yaşamaları, yaptıkları kilim ve dokuma sanatları bizimkilerine çok benzerlik gösterir. Binlerce yıl önce Orta Asya Türkleri savaş, iklim ve yaşam şartlarının zorluğu nedeniyle buradan kuzeydoğuya giderek, Bering Boğazı'nın donduğu kış aylarında kendilerine yaşayacak yeni yer bulmak için bu boğazı kullanarak Amerika kıtasına göç etmiş olabilirler. Bu konuda araştırmalar var. Önyargılı davranmadan önce biraz araştırmanı öneririm.

http://www.tumgazeteler.com/?a=2513563
    http://www.tumgazeteler.com/?a=2397540
    http://www.tumgazeteler.com/?a=2513274
    http://www.tumgazeteler.com/?a=2513582

Kızılderililer ata binmezlerdi. Kültürlerinde, yaşayışlarının temelinde bu yoktu. Yaygın değildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazat -- 20 Haziran 2009; 13:40:33 >

• quote:

Türkiye’nin bir çok yerinde saat kuleleri yaptıranda O dur! (İzmir,Dolmabahçe..),

saat kulelerini o yaptırmamıştır izmirdeki yahudi asıllılar abdülhamite yaranmak için yaptırmıştır.
  • Yok artık LeBron Sultan Mehmet
  • tabi hatta şua an osmanlı ya dünya basit gelmiş olmalı ki uzayda yaşıyorlaR. çok gelişmişler canım. matbaayı falan da yasaklamamışlar zaten.
  • YAPMA HASHUS ajite edilmiş söylemler iftiralar ile dolu karanlık tahrifin (tarihin) senide etkilemiş olması üzücü..baskıcı kızıl sultan vb iftiralaar o dönemim hainleri tarafından kasıtlı olarak çıkarılmıştır

yahu sırf tahtdan hal edildiğini bildirmek için gelen heyete göz attığınızda kalleşliğin boyutunu görebilirsiniz insaf ile değerlendirmeye aldığınızda sırf bu durum bile ülkenin içine sızan devletin en üst kademelerine kene sinsiliğinde yerleşen namussuzların ve icraatlarının açık seçik görülmesi açısından kafidir

zamanın medyası kimlerin elinde idi malum ve dönen dolaplar çıkar ilişkileri kurulan komplolar ah ki ne ah

bakın abdülhamid hanı tahtan indirmeye gelen kanı bozuklar kimler :

Anavut Esat Toptani

Laz Arif Hikmet Paşa

Ermeni Aram Efendi

Yahudi Karasu Efendi idi

Heyet saraydan ayrıldıktan sonra II. Abdülhamid aile efradına heyette bulunan dört kişi hakkında şu yorumu yapmıştı:

"Baştaki çok iyiliğimi görmüş Esad Toptatini'dir. İkincisi Arif Hikmettir ki bizim Kızlarağası Abdülgani'nin yetiştirdiği ve o yüzden himayeme aldığım, ferikliğe kadar yükselttiğim bir nankördür. Öbür ikisi de Yahudi Karasu ile Ermeni Aramdır. Milletim namına otuz üç senelik hizmetimin mükafatı, memlekete ve milletime düşman olduklarına şüphe etmediğim bu adamlar tarafından tahtan indirilmemin tebliği oldu. Zararı yok. Milletim masumdur. Bunları tertip edenler şahsi düşmanlarımdır. Fakat Allah adildir. Bir gün elbet hakikat tecelli eder. Her neyse takdir bu imiş

Abdülhamidin tahtan indirilmesine dair fetvayı kendisine tebliğ eden heyeti biraz daha yakından tanıyalım.

Ermeni Aram Efendi: Türk vatanı üzerinde Ermenistan kurdurtmayan Türk hükümdarından, kahpece intikam aldı.

Yahudi Karasu Efendi: Bu adam, Filistinde Yahudi vatanı isteyen Siyonist ajansının temsilcisi Teheodor Herz yıllar önce padişah tarafından huzurdan kovulduğu vakit, ona aracılık ve vatan emlakçılığı yapan kişidir.

Esad Toptani: Padişahın eski yaverlerindendir. II. Abdülhamid'in tahtan indirilmesinden iki sene sonra İşkodra'yı ve kuvvetlerini Balkan savaşında görülmemiş bir ihanetle düşmana teslim edip bağımsızlık isteyecek zattır.

Arif Hikmet: II. Abdülhamid'in bir çok iyiliğini görmüştü. Kendisini kuruyan ve kollayan Sultan'a nankörlük etmede tereddüt göstermeyen bir kişilik

Müslümanı Müslümana Kırdırtmam Diyen II. Abdülhamid Selanik'e Sürgün Edildi

Tüm bu hadiselerin yaşandığı sırada Sadrazam, Sultan'ın huzuruna girer.

"Efendim I. Ordu emrinizde, bu sergerdeleri bozup atsınlar. Onlar düzenli asker değil çapulcu..." demişlerdi. Bunun üzerine II. Abdülhamid:

"Ben İslamın halifesiyim. Müslümanı Müslümana Kırdırtmam" demişti.

abdülhamid hanın tek kusuru çook merhametli olmasıydı keşke biraz gaddar olsaydı da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 20 Haziran 2009; 13:57:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

yılın en komik tarih araştırması ödülü altın zembereeeeekkk goeesss tooooooo aptülhamitin robotuuuuu

• Nerden nereye adamlar baya ilerletmişler olayı.

OSMANLI ROBOT YAPIP JAPONYAYA GÖNDERMİŞ
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Remedy68

Katılıyorum. Yapıldıysa neden tekrar yapmadılar. bunu yapabiliyolardıda gemi yapamayıp neden satın alıyorduk. Yok kızıldereliler Türk. Yok onlara biz öğretmişiz.Bence bu haber japonlarada robotu biz tanıttık demek için yapılmış.. Türklük sizin olduğu kadar bana görede değerli. ama bunu saptırmayalım. Zamanında güçlüydük. Çünkü vatan için can vermek için savaşa gidilirdi. yabancılarsa para karşılığı savaşırlardı.Canları daha değerliydi. Ama şu anda ne savaşlar eski savaş nede güç tanımı eski tanımına uyuyor. Yıl 2009 teknoloji çağındayız ve biz hala ortalarda dolanıyoruz. Adamlar aya çıktı biz hala reklamlarda ben astronot olamam diyoruz.

Bence. Polemiğe girmeyelim

Daha önce de bu konu hakkında bir şeyler söylemiştim. Aynı şeyi yine söylüyorum.

Kızılderililer ile bizim aramızda bir çok bağlantı var. Ata binmeleri, çadırda yaşamaları, yaptıkları kilim ve dokuma sanatları bizimkilerine çok benzerlik gösterir. Binlerce yıl önce Orta Asya Türkleri savaş, iklim ve yaşam şartlarının zorluğu nedeniyle buradan kuzeydoğuya giderek, Bering Boğazı'nın donduğu kış aylarında kendilerine yaşayacak yeni yer bulmak için bu boğazı kullanarak Amerika kıtasına göç etmiş olabilirler. Bu konuda araştırmalar var. Önyargılı davranmadan önce biraz araştırmanı öneririm.

http://www.tumgazeteler.com/?a=2513563
    http://www.tumgazeteler.com/?a=2397540
    http://www.tumgazeteler.com/?a=2513274
    http://www.tumgazeteler.com/?a=2513582

Kızılderililer ata binmezlerdi. Kültürlerinde, yaşayışlarının temelinde bu yoktu. Yaygın değildi.

Modern at yaklaşık olarak 3 milyon yıl önce evrimleşti ve bu yarıküreden yaklaşık 10000 yıl önce kayboldu. Atın Kuzey Amerika’ya dönüşü Cortes ve De Soto kâşiflerinin Morocco Barbı, Portekiz Sorraiası ve İspanyol Andalusianı olan müthiş atlara binerek gelmeleriyle olmuştur.Pueblo Kızılderilileri ata binmeyi öğrenmiş ve bu yeteneği diğer kabilelere de geçirmişlerdir.

Kızılderililer ata binmeyi pek sever. Türklerin atla ilişkisi artık ataları gibi binmek düzeyinde olmasa da altılı ganyan düzeyinde son ayağa dek sürmektedir. Bir Kızılderili kadını bile erkeği kadar ok atar. Türk kadını ok atamasa da, mutfaktan eline geçirdiği “oklava”yı gayet hızla atabilir!..

Kızılderililer Mustang atını evcilleştirmişler, ve taşımacılıkta yararlanmışlardır. Bugün kü Mustang arabalarının adı buradan gelmektedir.

http://www.outdoororacle.com/doga-sporlari/kara/atli-doga-gezileri/bilmeniz-gerekenler/at-cinsleri-amerikan-mustang-ati.html
    http://www.sempativet.net/irklar.asp?id=226
    http://damdakimizahci.blogspot.com/2008/04/damdaki-mizahi-yaziyor-kizilderililer.html

• bingo,
    abartılacak bir şey yok ortada. bazı gerçekleri de değiştiremez kimse. çok şükür hiçbir osmanlı padişahına da hayran değilim doğrularını yanlışlarını ayırmakta duygusal olmam.
  • Bilmiyordum. Gururlandım. Teşekkürler.
  • Amacım taraf tutmak değil, sadece ufak bir bilgi...

Abdülhamit, meşhur Louis Pasteur'un en büyük finansörüydü aynı zamanda. Çalışmalarını desteklemek ve özellikle kuduz aşısının yaygınlaştırılması adına, Pasteur'a gerek Fransa devletinden gerek diğer Avrupalı devletlerden daha fazla kaynak temin etmiştir.

İstanbul'a çalışmalarını devam etmesi için davet etmişse de, Pasteur yaşlılığını gerekçe göstererek kabul etmemiştir.
    Bunun üzerine Askeri Tıp Mektebi’nden Zoeros Paşa, Hüseyin Hüsnü ve Hüseyin Remzi Bey’i Pasteur’un yanına göndermiştir.
    Eğitimlerini tamamlayan bu kişiler, döndüklerinde 1887’nin Ocak ayında Zoeros Paşa’nın kliniğinde Daûl-Kelp Ameliyathanesi (Kuduz Tedavi Müessesesi) kurarlar.

Ayrıca Abdülhamit, Pasteur'a 'Mecidiye Nişanı' dahi göndermiştir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: |ExCaLiBuR|

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: FaLkenAuGe

quote:

Orjinalden alıntı: MrGoLd

Demek o zamanlarda Osmanlı diğer Avrupalı ezik ülkelerden çok daha ileriydi .

Günaydın

çok ezik avrupa ülkelerinden, bilim alanında, 17. yüzyıldan beridir gerideyiz
    kendinizi boşuna kandırmayın.

+1

• quote:

bingo,
    abartılacak bir şey yok ortada. bazı gerçekleri de değiştiremez kimse. çok şükür hiçbir osmanlı padişahına da hayran değilim doğrularını yanlışlarını ayırmakta duygusal olmam.

peki madem bu şekilde düşünüyorsun duygusal bakış açısı etkili değil yani bu ifadelerinde

ben başta abdülhamid han olmak üzre osmanlı padişahlarına hayranım (bir kaçı hariç) tabi

• quote:

Modern at yaklaşık olarak 3 milyon yıl önce evrimleşti ve bu yarıküreden yaklaşık 10000 yıl önce kayboldu. Atın Kuzey Amerika’ya dönüşü Cortes ve De Soto kâşiflerinin Morocco Barbı, Portekiz Sorraiası ve İspanyol Andalusianı olan müthiş atlara binerek gelmeleriyle olmuştur.Pueblo Kızılderilileri ata binmeyi öğrenmiş ve bu yeteneği diğer kabilelere de geçirmişlerdir.

Kızılderililer ata binmeyi pek sever. Türklerin atla ilişkisi artık ataları gibi binmek düzeyinde olmasa da altılı ganyan düzeyinde son ayağa dek sürmektedir. Bir Kızılderili kadını bile erkeği kadar ok atar. Türk kadını ok atamasa da, mutfaktan eline geçirdiği “oklava”yı gayet hızla atabilir!..

Kızılderililer Mustang atını evcilleştirmişler, ve taşımacılıkta yararlanmışlardır. Bugün kü Mustang arabalarının adı buradan gelmektedir.

http://www.outdoororacle.com/doga-sporlari/kara/atli-doga-gezileri/bilmeniz-gerekenler/at-cinsleri-amerikan-mustang-ati.html
    http://www.sempativet.net/irklar.asp?id=226
    http://damdakimizahci.blogspot.com/2008/04/damdaki-mizahi-yaziyor-kizilderililer.html

günümüze bakıyorsun o da güzel
    Türkler'in olmazsa olmazıdır at.
    kadınlar da Türk geleneklerinde önemli yer tutar, kurultaylara bile katılırlardı. sesleri çok çıkardı. bunlar tabi islamiyetin öncesinde kaldı malesef.
    günümüze bakıp değerlendirmek büyük yanlış olur

• ağlıcam

O kadar teknolojide gelkişmiştik ki , Abdülhamit büyük borçlarla İngilitereden aldığı donanmayı, tahttan indirmesinler diye Yıldız sarayına demirletmiş, orada o donanma çürümüş, borcunu da inanılmaz faiziyle birlikte Yeni Cumhuriyet ödemişti...

Ne Abdülhamit be, ülkenin topraklarının yarısını kaybeden padişah... BRAVOOOO

• quote:

Orjinalden alıntı: bingo crepuscule

quote:

bingo,

peki madem bu şekilde düşünüyorsun duygusal bakış açısı etkili değil yani bu ifadelerinde

ben başta abdülhamid han olmak üzre osmanlı padişahlarına hayranım (bir kaçı hariç) tabi

ben hiçbirine hayran değilim.
    yıldırım, 4. murat, 3. selim
    sadece bu 3 padişah diğerlerinden ayrılır benim için.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.