Şimdi Ara

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) (199. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.254
Cevap
27
Favori
209.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kusura bakmayın buraya yazıyim dedim başka bir yerde cevap alabilecegimden emin değilim.
    Biraz önce lotr indirdim. Extended fln deil.. Sadece 720p blue ray... Altyazı bulamıyorum bayadir arıyorum.. Bi yardım ederseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9EC7358F0

Arkadaşlar kusura bakmayın buraya yazıyim dedim başka bir yerde cevap alabilecegimden emin değilim.
    Biraz önce lotr indirdim. Extended fln deil.. Sadece 720p blue ray... Altyazı bulamıyorum bayadir arıyorum.. Bi yardım ederseniz sevinirim
    Beyler 48 kare olayı sadece imaxde mi var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zUbE

quote:

Orijinalden alıntı: mertua35_35

Haftasonu bütün sinemalarda istediğim sıradaki yerler dolu en iyisi Pazartesi - Perşembe arası gitmek lazım Bu arada Filmin maliyeti ne kadar maliyetini söyleyerek 2-3 arkadaş çekmeye çalışçam sinemaya

İki film olarak başlandı işe 270m$ + 270m$ toplam 540m$ olacaktı ancak şu anda birde 3. film çıktı ki onun bütçesi belli olmamakla birlikte daha fazla olmak zorunda. Lafın kısası 270m$.

Alıntıları Göster

-Altyazılı olarak izledim.Film içerisindeki şarkılar çok güzel hazırlanmış.
    -Kitapta olmayan detaylara yer verilmiş ve hiç birinin sırıttığını görmedim bu açıdan çok iyi durumda.
    -Gandalf'ı biraz daha genç bekliyordum.
    -Bilbo karakteri oyuncuya tam olarak uymuş.

• quote:

Haftasonu bütün sinemalarda istediğim sıradaki yerler dolu en iyisi Pazartesi - Perşembe arası gitmek lazım Bu arada Filmin maliyeti ne kadar maliyetini söyleyerek 2-3 arkadaş çekmeye çalışçam sinemaya

geçen gün habertürkte gördüm.3 filme 3 milyar dolar bütçe ayrılmış.
  • Orta Dünya hayranları için tek kelime ile ;

"MÜ-KEM-MEL"

• quote:

Orijinalden alıntı: lee12

quote:

HT sağlam sallamış öyle demişse.:)

• quote:

Orijinalden alıntı: BLacKeLDiaBLo

Orta Dünya hayranları için tek kelime ile ;

"MÜ-KEM-MEL"
    Gidin, izleyin kendinizi Orta-dünya'ya bırakın. Her noktasıyla dolu dolu bir filmdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ewee1212

-Altyazılı olarak izledim.Film içerisindeki şarkılar çok güzel hazırlanmış.
    -Kitapta olmayan detaylara yer verilmiş ve hiç birinin sırıttığını görmedim bu açıdan çok iyi durumda.
    -Gandalf'ı biraz daha genç bekliyordum.
    -Bilbo karakteri oyuncuya tam olarak uymuş.

Alıntıları Göster
    Film tek kelimeyle harika
    sadece sonu biraz çocukça bitti ejderhanın gözü göründü diğer seride kaleyi almaya çalışacaklar sanırım.Bize spoiler vermiş gibi oldular sanki
    Birde sorum olucak kitabı okuyanlara
    gandalf lotr dede birkaçkere kartalları çağırırken görmüştük bu filmdede çağırdı hani filmde gandalf 5 büyücüyü anlatırken biri orman büyücüsü falan diyodu sorum şu gandalf kuş büyücüsü falan mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: G1Y071N

quote:

Orijinalden alıntı: lee12

quote:

HT sağlam sallamış öyle demişse.:)

zaten pek inandırıcı değildi.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

Saruman'a ve filmdeki ilginç gelen bir noktaya değinmek istiyorum.

Saruman o zamanlardan kötülüğün tarafına geçmişti.Ama Sauron'un değil, tek yüzüğün peşindeydi.İkinci divanda (Gandalf Dol Guldur'da Sauron'u hissettiği zaman) Saruman saldırı yapılmamasını destekliyordu.Bunun arkasındaki amaç Sauron'un tek yüzüğü ortaya çıkarması ve ardından kendi gücüyle tek yüzüğe sahip olmaktı.(Bu divan kitaplara göre cücelerin yolculuğunda önce olmalıydı.Filmde bu divanı gördüğümüzü düşünüyorum.

İkinci divanda Sauron'un gücünün arttığını görüp tek yüzüğün onun eline geçmesinden endişe duydu ve Dol Guldur'a saldırılmasını destekledi. (Gandalf'ın cücelerden ayrıldığı zaman.) Saldırı sonucunda Sauron Mordor'a çekildi.

Daha sonra ise palantir sayesinde kendinin tek güç olmasını isteyen Saruman, Sauron'un kuklası oldu.

Film ve kitapla ilgili ilginç bir nokta aklıma geldi.

Kitaba göre Thranduil Thorin'i tanımadığı ve Thorin'de yaptıkları yolculuğun sebebini anlatmadığı için,bunlara bağlı olarak elf kralı grubun tehlikeli olabileceğinden korktuğu için onları esir alıyor.

Filme göre Thranduil Thorin'i tanıyor. (İlk sahnede Thorin'in şehri savunduğunu görüyoruz.Kitaba göre böyle olmamalı.) Eğer elf kralı Thorin'i tanıyorsa neden onu esir alsın? İkinci filmde ya elfleri kötü gösterecekler, cüceleri engelleyen olarak yada aralarında başka bir olay geçecek.Bakalım göreceğiz.

Valla dediğin gibi filmde kitaptan ufak tefek ayrılıklar - fazlalıklar olmuş ama kişisel düşüncem bu eklentilerin hiç bir zararı yok ne de olsa film mantığı var yani adamlar yapabileceklerinin en üst seviyesini yapmışlar. Thranduil meselesini bende farkettim ( Ayrıca daha güzel şekilde canlandırılabilirdi Thranduil - Legolas'ın babası- hiç beğenmedim açıkçası). Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam kitapta Beorn (filmdeki Radagast ) ayıya falan dönüşüyordu filmde o şekilde görmedik. Tal Devleriyle ilgili bölüm de kitapta yoktu sanırım, bahsediliyordu ama o şekilde değil diye hatırlıyorum..

Sonuç olarak Film beklentilerimi fazlasıyla karşıladı zaten kitabı okumuştum olayları falan biliyordum ve inanılmaz bi şekilde yansıtılmış gerçekten helal olsun diyorum.. Büyük bi LOTR fanı olarak Yüzüklerin efendisi serisindeki hobbit kısımlarını genel olarak pek beğenmezdim ve açıkçası Bilbo'yu da sıkıcı bulacağımı düşünüyordum ama öyle olmadı gerçekten 10 numara yakışmış..

En sevmediğim hatta nefret ettiğim kısmı ise (aynı zamanda beni benden alan)
    Warglar ve orclar Radagast'ın peşini bırakıp cücelere yöneldikten sonra gelen Elflerin kısmıydı.. Yav 15 saniye sürdü resmen biraz gösterseydiniz ya elflerimi... Hele o müzik öyle bi duygulara soktu ki beni anlatamam..

Kartalları da filme hava katmak için çok erken devreye sokmuşlar normalde filmin sonunda büyük savaşta gözükmeleri gerekiyor..Gerçi o kartalların kurtarma sahnesi başlı başına eklemeydi yanılmıyorsam. Sonracığıma Trollerle ilgili kısımda da Gandalf'ın işini Bilbo'ya yüklemişler orada Gandalf Trol sesiyle konuşarak Trolleri kafaya alıyor.

Tam da filme girmeden önce gollumun kısımlarına göz gezdirmiştim bilmecelere falan, yemin ediyorum kitabı okurken kafamda nasıl canlandıysa olaylar, %100 aynı şekilde yansıtmış adamlar daha ne söylenebilir ki...

10/10luk film olmuş ama Gandalf Elrond Galadriel ve Saruman için Yüzüklerin Efendisi'ndeki kaliteyi yakalayamamışlar bence.. Thorin , Bilbo ve cücelerin kalitesi fazlasıyla ortadaydı.. Fili ve Kili ise benim için ayrı yer edindi filmde. Muhtemelen bir çok kişide böyle düşünüyordur..
    Kili'nin tek başına 3Troll karşısına çıktığı sahne efsaneydi zaten

Efsaneler efsanesi diyecek başka birşey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: byabancı

sadece sonu biraz çocukça bitti ejderhanın gözü göründü diğer seride kaleyi almaya çalışacaklar sanırım.Bize spoiler vermiş gibi oldular sanki
    gandalf lotr dede birkaçkere kartalları çağırırken görmüştük bu filmdede çağırdı hani filmde gandalf 5 büyücüyü anlatırken biri orman büyücüsü falan diyodu sorum şu gandalf kuş büyücüsü falan mı ?

hocam yok öyle bir şey kitapta aslında gandalf kartalları çağırmıyor yangın olduğunu gören kartallar göz atmak için gidip bakıyor ama ilk filmde gandalf sarumanın kulesinin tepesindeyken o kelebek kartalın geleceğinin habercisiydi bu filmde de ordan yola çıkarak yapmışlar bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: High Hopes.

quote:

hocam yok öyle bir şey kitapta aslında gandalf kartalları çağırmıyor yangın olduğunu gören kartallar göz atmak için gidip bakıyor ama ilk filmde gandalf sarumanın kulesinin tepesindeyken o kelebek kartalın geleceğinin habercisiydi bu filmde de ordan yola çıkarak yapmışlar bunu

Alıntıları Göster
    saçma bir soru olabilir ama cidden merak ediyorum
    Gandalf aslında öyle aman aman bir büyücü değil mi aslında ? mesela kurtlar onları kovalarken büyü yapmıyor,goblinlere karşıda sadece ışık büyüsü yaptı onun dışında kılıç,en gerekli zamanlarda hiç katkısı olmuyor sanki Gandalf'ın.yada benim beklentim büyük :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicomedia66

Gandalf aslında öyle aman aman bir büyücü değil mi aslında ? mesela kurtlar onları kovalarken büyü yapmıyor,goblinlere karşıda sadece ışık büyüsü yaptı onun dışında kılıç,en gerekli zamanlarda hiç katkısı olmuyor sanki Gandalf'ın.yada benim beklentim büyük :)

Alıntıları Göster
    Beyler 8.7 puan şu an aranızda IMDB'ye oy atmayanlar ya da 9 puan verenler mi var?

• quote:

5 büyücü değil 5 istari var.Gandalf Saruman Radagast bunlardan üçü.Diğerlerinin adları Alatar ve Pallando'dur.Mavi büyücü olarak geçerler.

• quote:

Ne kadar serinin hayranı olsam da bu soruyu bende merak ediyorum. Arkadaşlar geçen sordu bu gandalf neden bir şey yapmıyor o kadar gücü var diye. Bir şey diyemedim. Bilen birisi varsa cevaplayabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

quote:

Ne kadar serinin hayranı olsam da bu soruyu bende merak ediyorum. Arkadaşlar geçen sordu bu gandalf neden bir şey yapmıyor o kadar gücü var diye. Bir şey diyemedim. Bilen birisi varsa cevaplayabilir mi?

Mana'sı bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zUbE -- 16 Aralık 2012; 0:20:25 >

• quote:

benim bildiğim ki tam olarak bildiğim söylenemez üstün körü biraz okumuştum silmarillion kitabında anlatılıyor,sıradan yaratiklarla savasirken büyü yapmamasının nedeni illuvatar'in ilk doğanlarına(tüm çocuklarına da olabilir) büyü yapmasının yasak olmasıdır.yani tolkien evreni çok detaylı bunların birbiriyle bağlantılı tanrı ve ruhani güçler olan sınıfları var hepsi aklımda değil bunlar öyle herşeye büyü yapılmaz diyor :) aynı soru benimde aklıma ggelmişti bu adam niye atla geziyor uçsun madem büyücüyse diyodum çünkü yapılacak her büyünün orta dünya'nın kaderini direkt etkileyecek sonucu varmış.silmarillion u sakin kafa okumak lazım çok detaylı anlatıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

quote:

5 büyücü değil 5 istari var.Gandalf Saruman Radagast bunlardan üçü.Diğerlerinin adları Alatar ve Pallando'dur.Mavi büyücü olarak geçerler.

Filmde 5 büyücü diyodu ama kitapta ne diyor orasını bilemiyorum okumadığım için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emperor Karl Franz

quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

quote:

Filmde 5 büyücü diyodu ama kitapta ne diyor orasını bilemiyorum okumadığım için.

Alıntıları Göster
    Film mükemmeldi. LOTR'dan efsane karakterleri görmek ayrı bir heyecan kattı

• quote:

Orijinalden alıntı: Neldoreth

quote:

Kulenin tepesinde bide lotr kralin dönüşünde hem ismi şuan aklıma gelmedi nazgulun bindiği yaratıklardan kurtatıyordu kartallar bide frodoyu lavlardan kurtarıyodu bu filmdede kelebekle haber saldı ondan sordum.

• 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.