c ye daha yeni başladım baya bi zorlanıyorum özellikle kitap vede derleyici arasında büyük farklar var(pic c için) şimdi bir program yazdım bunda hata veriyor program 250 ms aralıklarla b0 adlı pini bi 1 bi 0 yapacak sürekli bu kadar yadıgım vede hata veren şey şu
#include <16f84a.h>
#fuses XT,NOWDT,NOPROTECT
#use delay (clock=4000000)
void main()
{
SET_TRIS_B(0);
FOR(;;)
{
PIN_B0=0;
delay_ms(250);
PIN_B0=1;
delay_ms(250);}}
bu kadar ama Expecting LVALUE such as a variable name or * expression hatası veriyor nedir neyin nesidir başlangıçdaki .h nin içeriğide budur ;
//////// Standard Header file for the PIC16F84A device //////////////// #device PIC16F84A #nolist //////// Program memory: 1024x14 Data RAM: 68 Stack: 8 //////// I/O: 13 Analog Pins: 0 //////// Data EEPROM: 64 //////// C Scratch area: 0C ID Location: 2000 //////// Fuses: LP,XT,HS,RC,NOWDT,WDT,NOPUT,PUT,PROTECT,NOPROTECT //////// ////////////////////////////////////////////////////////////////// I/O // Discrete I/O Functions: SET_TRIS_x(), OUTPUT_x(), INPUT_x(), // PORT_B_PULLUPS(), INPUT(), // OUTPUT_LOW(), OUTPUT_HIGH(), // OUTPUT_FLOAT(), OUTPUT_BIT() // Constants used to identify pins in the above are: