Şimdi Ara

Baytek VECTA Isıtıcılar İle % 80 Tasarruf Sağlayın. Türkiye İlk !!! (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
903
Cevap
5
Favori
283.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar bende bir haftadır takip ediyorum

eğer bu alet %80 tasarruf sağlarsa bütün mal varlıklarını mehmetcik vakfına verecekmiş :)

sıtma sektörüne yeni giren Vecta’ya, UFO’dan tepki geldi. UFO, yüzde 80 tasarruf imkansız derken Vecta belgelerini basına dağıttı.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Isıtma sektörünün yeni oyuncusu Vecta’nın yüzde 80’e varan enerji tasarrufu iddiasına UFO tepki gösterdi. Geçtiğimiz hafta, Vecta markasıyla ısıtma sektörüne giren Baytek Teknoloji, geliştirdiği moleküler ısı transferi sistemiyle yüzde 80’e varan oranlarda enerji tasarrufu sağladığını belirtmiş, nano teknoloji ile üretilen Vecta’nın dünyada da büyük ses getirdiği kaydedilmişti.

Bu iddialara itiraz eden UFO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Yeşil, Vecta markalı sobaların, moleküler ısı transferi sistemiyle yüzde 80 enerji tasarrufu sağlaması halinde, UFO’nun tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfı’na bağışlamaya hazır olduklarını açıkladı.

BİLİMSEL DEĞİL

“Metalin ısıyı hızla iletmesinin enerji tasarrufu sağlaması ile hiç bir bilimsel ilgisi olamayacağını” savunan Yeşil, şunları söyledi:

“Termodinamikte gerçek olan, 1 kW elektrik enerjisinden 860 kcal ısı enerjisi elde edilebileceğidir. Verilen reklamlarda ve yayınlarda 1 kW elektrik enerjisinden 4 bin 300 kcal ısı elde edilebildiği iddia edilerek tüketici yanıltılıyor ve kandırılmaya çalışılıyor. Vecta markalı sobalar, moleküler ısı transferi sistemi ile yüzde 80 enerji tasarrufu sağlıyorsa, UFO’nun tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfı’na bağışlamaya hazırız.” Ürünün henüz piyasaya çıkmamasına karşın ortaya konulan iddiaların akademik belgelerle açıklanması ve ispatlanması gerektiğini belirten Yeşil, reklamlarda Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) adının geçtiğini, “TSE’nin böyle bir durumdan habersiz olduğunu” savundu.

YASAL İŞLEMLERİ BAŞLATACAĞIZ

Bunun üzerine Baytek Teknoloji de bir açıklama yaptı. Şirketin CEO’su İsmet Başgül, “Bugün bir ısıtıcı firması tarafından yapılan yazılı açıklamada Vecta’nın sağladığı enerji tasarrufu üzerine suçlayıcı ibareler kullanılarak, TSE tarafından yapılan testler sonucunda alınan belgelerin gerçek olmadığı iddia edilmiştir” dedi. Yapılan testler sonucunda Vecta ürünlerinin sağladığı enerji tasarrufunu kanıtlayan TSE belgelerini tarafımıza ileten Başgül, bu konuda yasal işlemlerin başlatılacağını da sözlerine ekledi.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• arkadaşlar salon ısındı fakat 21 dereceyi geçmedi. ve işin kötü yanı kapı açılır açılmaz çok söğuyor salon ve garip bir koku yayılıyor salona. bu arda metrekare olarak bilmiyorum ama salonun oda oyutunda. bence bu cihaz mükemmel. isteyen varsa kurtuluş civarında oturan yada çaluşan buyursun kendileri bizzat şahit olsunlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

ya çok bilmişlere genel tavırmış.10 tane mesaj yazmış gelmiş bize ders vermeye kalkıyor.buyur ne oldu bilmeyen bendim bilen sendin aldın cevabı oturdun işte...

Eğitim seviyeni mesaj sayına göre ölçüyorsan sana birşey anlatmaya çalışmak abesle iştigaldir zaten ordinaryusum.. yarrrbayım.. hadi canım.. hadii
  • herkese iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DobloDoblo -- 21 Ocak 2009; 0:03:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: vectagebze

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: selkarabag

Isıtıc tipi ayırt etmeksizin saygıyla yazıyorum
    vecta,Infrared ısıtıcı, Yağlı radyatör, Klima, qaurtz soba veya buna benzer ısıtıcı alacak kadar zengin değilim.

Ayrıca teknolojisi veya ekonomik ömrünün, işletme bakım maliyetinin ne olduğunu bilmeden ve bununla ilglili detaylı bilgiyi almadan ve analiz etmeden hele hele satıcısının dahi ürünle ilgili her türlü detayı bilmediği bir ürünü hiç almam.

Gerçekten Almak Ta zorunda değilsin kii.. Bunu Nerden çıkardın Serbest piyasa diye bir şey war. Ya Alırsın ya Bakarsın yada almazsın Zaten kışta bitiyor gerekte yok dersin seneye kadar çokk bilgili olur karşına o zaman çıkarım

sabah o hay rola yarın şirket etelefonlarını alırsın telefon edip öğrenirsin.

SENİN GİBİ SATICISI OLAN FİRMANINDA SÖYLEYECEĞİ ŞEY SENEYE ÇALIŞIR GELİRİZ OLACAĞI İÇİN GEREK YOK.

AMA BİR SATICI OLARAK ÖNCE SATTIĞIN ÜRÜN İÇİN SEN BU SORULARIN CEVABINI BİZİM İÇİN ÖĞREN ve BURADA YAZ.

BİZDE SANA TEŞEKKÜR EDELİM.

ÇÜNKÜ SANA DAHİ BUNLARI SATARKEN ÖĞRETMEDİLER VEYA ANLATMADILARSA BİZE HİÇ CEVAP VERMEZLER.

AYRICA TÜM ARKADAŞLAR İÇİN UYARI SORDUĞUM SORULAR ISITICI ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN KONULARDIR.

• Herşey bi yana benim anlayamadığım mevzu 30-40 % doğalgaza göre daha ekonomik diye satılan infraredleri alanlar ne ummuşlar? Bulamayıp çok yaktığını görünce neden geri vermemişler ve neden bunun hakkında 15 sayfa yazı yazılmamış çok enteresan...Bu bu kadar mesele olmamış biri çıkmış benim malzemem onun osobasından %80 e varan oranda daha tasaruuflu deyince.....vay vay vay...çıngar kopuyor.
  • ufoya ne oluyosa onu da anlamadım.sanki senin yaptığın alet bilmsel iki tane tel bi quartz tüpü görende sanacak nasa ile ortaklaşa mekik yaptı...
    bu ufonun telaşı asıl beni heyecanlandıran aslında.bende lan fasafisodur falan diyordum baştan ama...
  • arkadaşlar salon ısındı fakat 21 dereceyi geçmedi. ve işin kötü yanı kapı açılır açılmaz çok söğuyor salon ve garip bir koku yayılıyor salona. bu arda metrekare olarak bilmiyorum ama salonun oda oyutunda. bence bu cihaz mükemmel. isteyen varsa kurtuluş civarında oturan yada çaluşan buyursun kendileri bizzat şahit olsunlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: oaston

quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

ya çok bilmişlere genel tavırmış.10 tane mesaj yazmış gelmiş bize ders vermeye kalkıyor.buyur ne oldu bilmeyen bendim bilen sendin aldın cevabı oturdun işte...

Eğitim seviyeni mesaj sayına göre ölçüyorsan sana birşey anlatmaya çalışmak abesle iştigaldir zaten ordinaryusum.. yarrrbayım.. hadi canım.. hadii

diyosun...

da eğitim sevyesini nerden çıkardın yazandan onu ben çıkaramadım.adam ne güzel çat çat verdi cevabı sana kaldın öle... bırak bu işleri...

• quote:

quote:

quote:

Isıtıc tipi ayırt etmeksizin saygıyla yazıyorum
    vecta,Infrared ısıtıcı, Yağlı radyatör, Klima, qaurtz soba veya buna benzer ısıtıcı alacak kadar zengin değilim.

Ayrıca teknolojisi veya ekonomik ömrünün, işletme bakım maliyetinin ne olduğunu bilmeden ve bununla ilglili detaylı bilgiyi almadan ve analiz etmeden hele hele satıcısının dahi ürünle ilgili her türlü detayı bilmediği bir ürünü hiç almam.

Gerçekten Almak Ta zorunda değilsin kii.. Bunu Nerden çıkardın Serbest piyasa diye bir şey war. Ya Alırsın ya Bakarsın yada almazsın Zaten kışta bitiyor gerekte yok dersin seneye kadar çokk bilgili olur karşına o zaman çıkarım

sabah o hay rola yarın şirket etelefonlarını alırsın telefon edip öğrenirsin.

SENİN GİBİ SATICISI OLAN FİRMANINDA SÖYLEYECEĞİ ŞEY SENEYE ÇALIŞIR GELİRİZ OLACAĞI İÇİN GEREK YOK.

AMA BİR SATICI OLARAK ÖNCE SATTIĞIN ÜRÜN İÇİN SEN BU SORULARIN CEVABINI BİZİM İÇİN ÖĞREN ve BURADA YAZ.

BİZDE SANA TEŞEKKÜR EDELİM.

ÇÜNKÜ SANA DAHİ BUNLARI SATARKEN ÖĞRETMEDİLER VEYA ANLATMADILARSA BİZE HİÇ CEVAP VERMEZLER.

AYRICA TÜM ARKADAŞLAR İÇİN UYARI SORDUĞUM SORULAR ISITICI ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN KONULARDIR.

• Ne bu kardeşim 10 yaşında çocuklar gibi "üstün zeka" örneği sorular soruyorsunuz adama? Adam bayiliğini almış satış yapıyo elinden geldiğince milleti aydınlatmaya çalışıyo siz de adamı Einstein sanıp sorular soruyosunuz adam ne fizikçi ne başka bişey. Bu kadar detaylı bilgi almak istiyosanız ve bunları gerçekten öğrenmek istiyosanız gidin merterdeki yerlerine orda aydınlatsınlar sizi. Ha bu şekilde sorarsanız kapıdan içeri alırlarmı bilmiyorum o ayrı konu.

quote:

Vecta Gebze arkadaş önce kusura bakma resimleri sen siteye eklerken ben soruları yazıyordum.

TSE raporunu okudum ne dediğini anlıyoruz aptal değiliz sen önce benim sorulara cevap ver.

TSE Raporunda ELMA ile ELMA karşılaştırılmıyor

SEN Sorulara cevap ver istiyorsan veremiyorsan onuda adam gibi yaz

SORULAR YOKSA ÇALIŞMADIĞIN YERDEN Mİ GELDİ.

• Adana'dan herkese selam. Bugün evde hiçbir ısıtıcı çalışmadı ve evin içinde t-shirt le dolaşabiliyorum . Dışarısı 7 C
    En iyi tasarruf yöntemi sanırım buraya taşınmanız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gigarange

Adana'dan herkese selam. Bugün evde hiçbir ısıtıcı çalışmadı ve evin içinde t-shirt le dolaşabiliyorum . Dışarısı 7 C

rasyonel diil...

dermişim ciddi ciddi...
  • Moleküler Isı Transferi Sistemi' (HeatPowercell) ile enerji alanında çığır açan Vecta, yüzde 80’lere varan enerji tasarrufu sağlayan ürünleriyle son yılların en önemli buluşlarından birine imza attı.
    Tamamı Türk ortaklı Baytek’in yüzde 100 yerli teknoloji kullanarak ürettiği ve dünya patentini de aldığı Vecta markalı ürünlerin tanıtım toplantısı 14 Ocak Çarşamba günü Mövenpick Hotel’de yapıldı. Toplantıya enerji teknolojileri konusunda devrim yaratan ürünün yaratıcısı ve Baytek Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kuşbaygı ve Baytek CEO’su İsmet Başgül ev sahipliği yaptı.
    Enerji sistemlerinde devrim
    ‘Moleküler Isı Transferi Sistemi’ ile enerji kullanımı konusunda bir devrim yaratacaklarına dikkat çeken Hakan Kuşbaygı, bu buluşlarıyla sadece Türkiye’de değil tüm dünyada önemli bir adım atacaklarına inandıklarını söyledi. Ürünlerinin hem Türkiye hem de dünyada kullanımı için gerekli patent başvurularının yapıldığını da belirtti.

TESADÜFEN BULUNDU

Çalışmalarına 2000 yılında başladıklarını kaydeden Kuşbaygı, bir grup mühendisin yoğun çalışmalarıyla böyle bir sonuca ulaştıklarını belirtti. Sistemi tesadüfler sonucunda bulduklarını da kaydeden Kuşbaygı, şunları anlattı:
    “Tesadüfi bir olay sonucu, bir metalin ısı iletimi konusundaki aykırı davranışta bulunduğunu gördük. Yüksek kapasiteli bir kaynak makinesine rağmen metal boru bir türlü kaynak tutmuyor, aldığı ısıyı anında iletiyordu. Borunun içinden su geçtiğini fark ettik. Sonra kendimize şu soruyu sorduk. ‘Acaba içinden hiçbir şey geçmese de metal ısıyı yine de hızla iletebilir mi?’ Kafamızı kurcalayan bu olayın üzerinde çalışmaya ve araştırmaya başladık. Bugün HeatPowercell ya da Türkçe’deki karşılığıyla “Moleküler Isı Transfer Sistemi” dediğimiz sistem 7 yıl boyunca bu konudaki çalışmamız sonucu doğmuştur. Bu sistemle nasıl ürünler üretebileceğimizi ve nasıl uygulayabileceğimizi araştırdık. Ürünlerimizi ürettik ve ekonomik ve ekolojik açısından birçok testten geçirdik. Bu, uzun ve meşakkatli bir süreçti. Ürünlerimiz öncelikle Türkiye Standartları Enstitüsü (TSE) ve Türkiye’nin önemli üniversiteleri tarafından da test edildi. Bu testlerin de sonucunda üretime geçtik. Ürünlerimiz artık tüm Türkiye’de ve dünyada birçok ülkede satışta. Ürünlerimizin en önemli özelliği enerjiden yüzde 80’lere varan tasarruf sağlaması. İnanıyoruz ki bu buluşumuzla dünya bilim tarihine adımızı yazdıracağız.”

YÜZDE 80'E VARAN TASARRUF

Vecta ürünlerinin yüzde 80’lere varan tasarruf sağladığına dikkat çeken Hakan Kuşbaygı, “2008 kışında kullanılan sobaların yüzde 25’i Vecta olsaydı, Türkiye Keban Barajı gibi bir barajı yeniden yapabilecek tasarrufu sağlayabilecekti” dedi.
    Ortaya çıkardıkları ürünleri Vecta markasıyla piyasaya sunduklarını söyleyen Baytek CEO’su İsmet Başgül, ilk etapta elektrikli ısıtıcılar, kalorifer peteği ve seralar için özel üretilmiş ısıtıcılarla piyasaya girdiklerini ifade etti. Yeni buluşlarıyla birlikte bu alanda konusunda yepyeni bir çağ açan ve bugüne kadar bilinen tüm ısınma sistemlerinden daha verimli ve avantajlı olduklarını kaydeden Başgül, “Vecta markalı ürünlerimiz ‘Moleküler Isı Transfer Sistemi’ ile donatıldı. Bu sistem sayesinde az enerjiyle çok ısınma olanağı sağlanıyor. Sistemde kullanılan ‘Heatpowercell’ ile ısı enerjisi çok hızlı ve homojen bir şekilde tüm yüzeye yayılıyor. Çok az miktarda enerji ile çok üst seviyede ısı yaratılıyor. Piyasada kullanılan ısıtma teknolojileri içinde Vecta ürünlerine emsal oluşturabilecek, gerek yakıt tüketimi, gerekse imalat teknoloji ile benzer bir sistem bulunmuyor” dedi.

500 KİŞİYE İSTİHDAM

Şu anda üretimi, İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan 9 bin metrekarelik fabrikada ve ARGE Departmanında 150 kişilik bir istihdamla devam ettirdiklerini belirten Başgül, yeni fabrika alanları aradıklarını da ifade etti. İstanbul dışında da yer baktıklarının altını çizen Başgül şirket olarak 2009 sonuna kadar istihdam sayısının 500’e çıkarılmasının planlandığını da kaydetti.
    Moleküler Isı Transfer Sistemli ürünler
    Vecta ürünlerinin geleceğin buluşu olduğuna dikkat çeken Baytek Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kuşbaygı, ürünlerinin hayata ekonomik, ekolojik ve teknolojik çözümler sunduğunu kaydetti. Hakan Kuşbaygı, sistemi şöyle anlattı:
    “‘Moleküler Isı Transferleri Sistemi ile madde, atomları etrafında sürekli hareket halinde bulunan elektronların ısı yüküyle yükletilip yüklenmiş oldukları bu ısı yükünü diğer atomların elektronlarına aktarmasıyla, ısı enerjisinin hızlı bir şekilde iletilmesini sağlayan nano teknoloji sayesinde, ısıtma teknolojilerinde bugüne kadar geliştirilmiş en ileri sistemdir. Isı enerjisini, hemen hemen hiçbir kayıba uğramadan kilometrelerce taşıyabildiğinden, jeotermal kaynaklardan elektrik enerjisi üretimine, klimalardan elektrikli ısıtıcılara hatta buzdolaplarına kadar geniş bir perspektifle kullanılabiliyor.“

• quote:

Orjinalden alıntı: darkgreen7

ÜRÜNÜ ALAN ARKADAŞLAR ALLAH AŞKINA BİRİNİZDE ŞU ELEKTRİK SAATİNİN DÖNÜŞ HIZIYLA İLGİLİ BİLGİ VERİN EN ÖNEMLİ DETAYLARDAN BİRİNİ ATLAMAYIN. TEŞEKKÜRLER..

eveet arkadaşlar ankara kurtuluşta evim. saat 16,00 civarı getirdim makineyi '800 watt' salona kurdum ve şu anda oda ısısı 21 derece ve sabahtan beri yani bu cihazı takana dek evde ısıtıcı çalışmamıştı. elektrik saati sanki evde buzdolabı ve ışıklar çalışıyormuşcasına az dönüyor. birazdan size fotolarımı göndereceğim tabi becerebilirsem. tekrar ediyorum bugün bu cihazı getirdiğimde salonun ısısı buzz gibiydi ama şimdi iyi ve arada termostata girmeye başladı....

bu arkadaşın 2 mesajını kopyaladım,birincisi 21.56 de yazılmış,ikincisi de 23.29 da bu ne demek şimdi...

• Daha önce verildi mi bilmiyorum, ancak şöyle bir link buldum arkadaşlar.
    http://www.emlakkulisi.com/11673_Vectadan-Ufoya-belgeli-yanit.html

Linkte elektrikli ısıtıcıyla Vecta'nın karşılaştırıldığı deneylere ilişkin raporun fotokopileri var.
    Belgelerde bana göre en önemli nokta, ilk sayfalarda standartlara uygunluk belgesi olmadığını vurgulayan satırlar.

Buna göre, TSE Vectaya belge vermiş olmuyor anladığım kadarıyla. TSE'nin prosedürlerini bilmiyorum, ancak buradan benim anladığım, TSEnin söz konusu deneylere bir "gözlemci" gibi izleme amaçlı katıldığı.

Sonuçta Vecta güzel bir ürün ortaya çıkarıyor gibi görünürken, anlamını kendilerinin dahi bilmediği bilimsel terimlerden ortaya karışık metinler hazırlayarak şark usülü pazarlama yapmaya çalışıyormuş izlenimi veriyor.

Madem ürüne güveniliyor, 100 tane hazır eder önemli kuruluş ya da kişilere test amaçlı gönderirilip değerlendirme yapmaları istenebilirdi. Milyon dolarlar harcadıklarını iddia ettikleri televizyon reklamlarının parası da ceplerine kalırdı.

Bu yaşananlar, daha çıkmadan ilgi odağı olmayı becerip, en ufak bir güven aşılayamadığı için satışlara yansımayan pazarlama kampanyası olarak tarihe geçebilir.

Bu arada verdikleri metinde, önce tesadüfen buluyorlar, sonra 7 yıllık ar-ge oluyor. 7 yıl boyunca böyle bir şey üzerinde çalışmak, hele ki Türkiye'de, vallahi bravo.

Ben kaloriferle ısınıyorum. Kendilerine de tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TerraMino -- 21 Ocak 2009; 0:16:19 >

• ilker arkadas ve diger arkadaslar konuya girdigimde 95000 okuyanı vardı simdi ise 102000 olmus yaklasık 6 saat sonucunda ilk alanlar olumlu yorumlar yaptı birde gebzeden bir satıcı ile tanıstık beni kesinlikle tatmin etmedi acıklamalar umarım herkes icin en tasarruflusu olur iyi geceler..
  • Arkadaşım emin misin bide ampermetreyle ölçüm yap yada termostata bak, elektrik sayacına bak bişeyler yap! 7 derece mi eminmisin? Öyleyse orda ev kiraları ne durumda söylermisin Adana'ya geliyorum!

quote:

Orjinalden alıntı: gigarange

Adana'dan herkese selam. Bugün evde hiçbir ısıtıcı çalışmadı ve evin içinde t-shirt le dolaşabiliyorum . Dışarısı 7 C
  • hocam ilgiyle takip ediyoruz...
    yazdıklarınızı bölmemek için bişey demiyoruz :)

quote:

Orjinalden alıntı: darkgreen7

ARKADAŞLAR BEN KENDİ KENDİMEMİ KONUŞUYORUM. BURADA SİZLERE YARDIMCI OLMAK İÇİN ZAMAN AYIRIYOEUM FAKAT KİMSEDEN SES ÇIKMIYOR. YAZMIYORUM O ZAMAN...
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.