Selamlar, Espresso makinesi araştırması yapıyorum bir süredir. Üst limit 25bin₺. Ben kendi araştırmalarım sonucu iki modele kadar indirdim, sizin de tavsiyelerinize açığım. 1) Krups Sensation C50 2) Delonghi Magnifica Evo, ECAM290.81.TB modelleri. Ben süt tüketemediğim için sütle herhangi bir işim yok ancak eşim süt kullanıyor, sütün otomatik köpürtülüp köpürtülmemesini çok dert etmiyor ama ben bu tarz ürünlerin genelde bir kez alınıp uzun kullanılması gerektiğini düşündüğüm için sonradan eklenemeyen bir özelliği en başta dikkate alıp ürünü satın almayı tercih ediyorum. Krups otomatik model iken Delonghi tam otomatik. Mutfak çok geniş olmadığı için Krups'a biraz daha pozitif bakıyorum açıkçası. Boyut olarak küçük, fazla yer kaplamıyor. Delonghi bunun aksine biraz daha büyük. Fiyat olarak da ikisi arasında ortalama 4-5bin₺ fiyat farkı var. Krups'ta ilave olarak filtre kahve modu da var, bu Delonghi'de yoktu. Tavsiyelerinizi beklemekteyim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 2 Nisan 2025; 9:42:36 > |
Espresso Makinesi tavsiyesi!!! (60. sayfa)

-
-
Ben uzun bir süre Delonghi kullandığım için tavsiyem bu marka, eşiniz süt köpürtücü kullanacağı için bence almışken tam otomatik seçilmeli..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benim de gönlümden geçen Delonghi fakat gerek şikayetvar, gerek ekşide benzer şikayetler okudum. Parça sorunu yaşadığınız zaman o parça servis tarafından aylarca tedarik edilemiyor yurt dışından geldiği için vb. tarzı. Süt köpürtücüyle alakalı sorunlardı bunlar genel olarak. Neticede ikisinde de süt köpürtücü var, biri haliyle manuel ama bu avantaj mı dezavantaj mı bilemedim. Tam otomatikte sütü nasıl veriyorsa ona mahkum, manuel süt köpürtücüde kendisi dilediği gibi yapabilir de, tam emin olamıyorum. Muhtemelen hayatımda 1 ya da 2 kez alacağım bir şey olduğu için almışken ne eksik ne fazlasını almak istiyorum.
-
Süt köpürtücü olduktan sonra siz de dilediğiniz gibi yapabilirsiniz kahveyi tabiki.Ben sadece Delonghi den memnun olduğumu belirtmek istedim.Benim servis/ yedek parça ihtiyacım olmadı şimdiye kadar.Servisinin sıkıntılı olması çok garip çünkü TR de çok yaygın bir marka, diğer kahve makinesi hakkında olumsuz bir yorum yoksa onu da tercih edebilirsiniz tabiki..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hey gidi zaman. 2017'de 2400 TL'ye (gümrük dahil) yurt dışından sipariş ettiğim Rancilio Silvia espresso makinemle ilgili yazı yazmışım burada.
Şunu belirtmemde fayda var. Uzun yıllar istediğim tatta kahve yapamadım bir türlü. Değişik çekirdekler denedim, videolar izledim olmadı. Makineyi kullanmayı bıraktım. Taa ki İngiltere'de bulduğum bir çekirdek kahveyi deneyene kadar. Şu ürün:
https://www.roastshopcoffee.com/product/house-blend-coffee-beans//
Bir kaç yıl önce İngiltere'ye taşındım. Burada filtre kahve içiyorum. Lavazza Qualita Rossa ile başladım. Starbucks'ın ilkbahar aylarında çıkardığı, dışı fıstık yeşili renginde kahveler var (Guatemala Casi Cielo, 2025) Bu kahveler stoklarla sınırlı oluyor sanırım. Çünkü 1-2 ay sonra bulamıyorsunuz. Tatları ve kokuları inanılmaz güzel oluyor.
Neyse en son, yukarıdaki linkteki kahveyi 2 yıldır falan kullanıyorum. Şu anda kilo fiyatı kargo dahil £25 (1312 TL). Sipariş üzerine kavurup gönderiyorlar. Türkiye'ye gelirken de getiriyorum yanımda. Geçen yıl espresso makinemde ilk kez denedim. Daha ilk seferde gerçekten harika bir espresso ortaya çıktı. İşte o zaman anladım ki makineniz ne kadar pahalı olursa olsun, iyi kahve (çekirdeği) kullanmıyorsanız o harcadığınız para bir işe yaramıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmutlu -- 23 Mayıs 2025; 12:11:16 >
-
1 yıldır kullanıyorsunuz artıları eksileri ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir sıkıntı yaşatmadı şu ana kadar.
Grundig beko Arçelik veya Vestel den makine almak istiyorum. Tavsiyeniz var mı. Yarı otomatik almak istiyorum
Hocam delonghi marka olanı mı aldınız? Aynı ürünü biz de düşünüyoruz da siz memnun musunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Krups aldım ve memnunum hocam. Herhangi bir problem yaşamadım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X