Şimdi Ara

PVC Pencereler [ANA KONU] (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.461
Cevap
50
Favori
636.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aksesuarcılardan SEÇİL PAK05 veya ADO PAK04 Olarak satılır bu tür contalar yemin edip kendinizde değiştirebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam Egepen’i seçtik şu anlık memnun gibiyiz ama bakalım.

bunları (paralel sürme) tam otomatik ve yarı otomatik sistemler olarak 2ye farklı şekilde değerlendirmek lazım. tam otomatik (roto marka) en iyi paralel sürme aksesuarı diyebiliriz. yarı otomatiklerin çoğu hemen hemen benzer. kiminin alt parçası sac kiminin döküm. çok farketmez ithal ya da yerli. ancak hangi marka pvc yaptıracaksınız bilmiyorum ama sürme, yalıtımlı sürme olmalı. vw (paralel sürme) aksesuarları uzun solukta arıza yapması kuvvetle muhtemel. yalıtımlı sürme serilerine örnek: egepen legend sürme, winsa comfort slide, pimapen dynamic power, asaş inova, fıratpen zenia, rehau inova gibi gibi. tabi camların da yaşadığınız şehire göre sinerji ya da konfor olması çok önemli ve faydalı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haslim -- 27 Mayıs 2025; 19:11:53 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10der66 -- 30 Mayıs 2025; 12:42:45 >

Kaç parada 5000 TL fark çıkıyor bu önemli. Onun dışında toplam bir daire işi için 5000 liraysa bence Egepen tercih etmelisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10der66 -- 30 Mayıs 2025; 12:54:38 >

ben olsam Egepen tercih ederim. Hammadde farkı var kırılganlık farkı var. 5000 TL bunlar için verilir bence.

iyi günler,

Ankara içinde işciliği iyi olan Winsa PVC pencere(eski ahşapları) dogralamalarını değiştirmek istiyorum. Önerceğiniz. Fiyat/Kalite/işcilik hangi firma ?

Selamün aleyküm. Size Yalova'dan ulaşıyorum. Villa inşaatımız için pvc sistemleri hakkında araştırma yaparken içimden anlayan biri olsa da danışsak diye geçirmişken sizin yazılarınızı gördüm. Konuya vakıf olduğunuzu farkettim. Normalde foruma üye de değilim ama hesap oluşturdım hemen. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hemen özetleyeyim konuyu vaktinizi almadan. Ben Pimapen yaptırma taraftarıydım, Bursa'dan üretici bir bayiyi çağırdım ilk keşif için bugün. Carisma serisi Antrasit renk konfor camlı sistemler için rayına göre 395.000 ile 435.000 TL fiyat verdiler. 19 cam var sanırım toplamda banyolar dahil.Fakat camlarımız bir apartman dairesine göre çok büyük tabi Hatta pozları da ekliyorum. Bu bana biraz fazla geldi ilk bakışta ama piyasayı henüz bilmediğim için de birşey diyemiyorum tabi. Sizden marka olarak tavsiye alacaktım mümkünse. Örneğin Fıratpen, Adopen gibi firmalar çok daha uygun fiyat verirlerse tercih edilebilir mi yoksa kullanış ve ömür açısından kalite çok düşer mi? Ya da onlar da hemen hemen aynı fiyatı mı verirler? Bayiden bayiye fiyat çok değişir mi ya da? İstanbul'dan fiyat almalı mıyım? İnsanlar Egepen için benzer kalite demişler örneğin ama daha önce müteahhit olarak yaptığımız bir inşaatta Decuninck kullanmıştık ve 10 sene sonra dökülür hale geldi çoğu. Bu yüzden çekiniyorum ve yorumlara pek güvenemiyorum. Özetle bu fiyatları gözden çıkaralım mı yoksa başka bir markaya daha uyguna kullanışlı sağlam birşey yaptırabilir miyiz? Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler vaktinizi aldım. PVC Pencereler [ANA KONU] PVC Pencereler [ANA KONU] PVC Pencereler [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer Faruk çakmak1 -- 15 Temmuz 2025; 19:18:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ömer Faruk çakmak1 Ö kullanıcısına yanıt

İçinde sineklik panjur dahil mi

Ok. Camlar ne profil ne hiçbirşey belli değil hocam yorumlama zor. pardon cam.lar yazıyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalado -- 18 Temmuz 2025; 22:2:56 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyprox -- 20 Ağustos 2025; 14:32:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bir sorum olacaktı. Pimapen pencereye sonradan pervaz yapılabilir mi?

1+1 evdeki tek odanın eski ahşap doğramasını ve camlarını komple değiştirttik. Pimapen Nirvana ve Isıcam Konfor yapıldı. Üst, sağ ve sol tarafı pervazlı, ama alt kısmında hiç memnun olmadığımız mezar taşı gibi mermer bir denizlik var. Hem de tek parça, iki parça değil. Isı köprüsü yapıyor ve dışarının soğunu eve taşıyor. Ayrıca hem evin içine hem de dışına taşan, çok kalın ve geniş bir mermer. Dediğim gibi mezar taşı gibi. Herhalde gidip mezarlıktan aldılar. Yağmur yağmaya başlayınca mermere düşen su damlacıkları bile çok ses yapıyor. Bunu yapanlara etmediğimiz laf kalmadı... Cidden merdiven altı iş çıkardılar.

Eski doğramamız ile böyle bir problemimiz yoktu. Pervazlıydı o. Üstünde panjur kutusu vardı, duvar yoktu, bomboştu yani. Sökülünce orayı komple alçı veya başka bir şey ile doldurdular.

Mermerin kalınlığı 4cm. Yani pervaz yaptıktan sonra kasa 4cm aşağıda duracak, o yüzden üst kısma 4cm alçı duvar çekecekler diye düşünüyorum.

Biz bu mermerin gitmesini istiyoruz. Komple sistemi söküp, alta da pervaz yapıp, tekrar kör kasa oturtmak mümkün mü? Yoksa bu sistem artık çöp mü? Paramız boşuna mı gitti? Lütfen yapılıyor diyin.

Ayrıca değiştirmişken panjur kutusunu da değiştirmek istiyoruz. Bize taktıkları panjur kutusunun sağ kapağı yok. Bildiğiniz açık, komple hava giriyor evin içine. Kapağı olsa bile biz izolasyonlu panjur kutusu istiyoruz.

Sinekliği ise yanlış monte ettiler. Pencere dışına monte etmesi gerekilen sineklik pencere içine monte edildi, o yüzden görüş alanı bloklanıyor. Bunu eve gelen başka sineklikçi bile doğruladı. Çünkü panjur ve sineklik çok yakın oldukları için becerememiş usta.

Ve sağ pervaz yerinden çıkmaya başladı, hava giriyor.

Cidden çok kötü işçilik yaptılar. Bizde başka yetkili resmi Pimapen bayisine düzeltmeyi düşünüyoruz.

• Merhabalar, İstanbul'da (Avrupa) bulunan evimin doğramalarını değiştireceğim ve önceliğim %100 ses yalıtımı. Fakat okuduklarımdan anladığım kadarıyla bu konuda işçilik sonucu çok büyük oranda etkiliyor. Akustik sistemler konusunda deneyimi olan bjr bayi tavsiyesi verebilecek olan ya da başka türlü yol gösteren olursa minnettar kalacağım. Trafik gürültüsünden delirmek üzereyim.

• Merhaba ses yalıtımı için 3 contalı sistemler seçmelisiniz. Çok yüksek ses varsa akustik lamine cam seçeneği tercih edebilirsiniz. Ayrıca montaj sırasında ısı ve yalıtımı ve için poliüretan köpük kullanılması da önemli (üzerine dış cephede nötr silikon, içerde silikonize mastik olabilir). Aksesuarların ayarlarının iyi yapılmış olması lazım. Pencereler çift açılım aksesuarı olmalı ve dört kenarda da pimleri ve karşılıkları kapandığında kanadı iyice sıkmalı .Mesela kapı aksesuarı sadece kol hizasında değil alt ve üstte de kavramalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haslim -- 11 Ekim 2025; 14:27:11 >

Çok teşekkürler. Yazdıklarınızı dikkate alacağım ve muhakkak akustik lamine cam tercih edeceğim ama bu kadar masrafa girip kötü montaj sebebiyle sonuç alamamaktan endişe ediyorum. O yüzden güvenilir, referansı olan bir bayi tavsiyesine de ihtiyacım var.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.