Şimdi Ara

visual basic.net

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar visual basic.net i internetten download edebileceğim bir yer varmı?
    Birde visual basic .net 'i öğrenmek istiyorum bununla ilgili örnek programları nerden bulabilirim...

• valla .net üstüne bende forum açtım tutmadı ilgilenen çok az gibi görünüyo indirebileceğin yer olarak microsoft un sitesinde 2005 beta yı indirebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkna

valla .net üstüne bende forum açtım tutmadı ilgilenen çok az gibi görünüyo indirebileceğin yer olarak microsoft un sitesinde 2005 beta yı indirebilirsin
    tam sürümünü bulabilirmiyim...

ben visual basic üzerine çalışıyordum. vb.net'in daha iyi olduğunu duydum onun için vb.net örenmek istiyorum. Sizce visual basic'i kullanmaya devam mı edim yoksa vb.net'e mi geçeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesut Baytürk

tam sürümünü bulabilirmiyim...

ben visual basic üzerine çalışıyordum. vb.net'in daha iyi olduğunu duydum onun için vb.net örenmek istiyorum. Sizce visual basic'i kullanmaya devam mı edim yoksa vb.net'e mi geçeyim.

Alıntıları Göster
    Hocam tam sürümünü bulamassın (Yasal Olarak!)ama trial sürümünü İso olarak indirebiliyorsun galiba
    Download.Microsoft.com

Visual Basic normal ile .Net arasında değişken yapıları ve Mimari olarak çok fark yok.Fakat kodlama stili biraz farklı VB ile biraz kendini geliştirip öyle geçmeni öneririm çok acemiysen.Ama tecrüben varsa .Net 'e de geçebilirsin tercih senin piyasa bazında ticari uğraşacaksan sondan takip etmek daha iyi derim ben.Sonuçta dil Aynı.

• quote:

Orijinalden alıntı: irfanmatak

Hocam tam sürümünü bulamassın (Yasal Olarak!)ama trial sürümünü İso olarak indirebiliyorsun galiba
    Download.Microsoft.com

Visual Basic normal ile .Net arasında değişken yapıları ve Mimari olarak çok fark yok.Fakat kodlama stili biraz farklı VB ile biraz kendini geliştirip öyle geçmeni öneririm çok acemiysen.Ama tecrüben varsa .Net 'e de geçebilirsin tercih senin piyasa bazında ticari uğraşacaksan sondan takip etmek daha iyi derim ben.Sonuçta dil Aynı.

Alıntıları Göster
    Visual Basic .NET'i microsoft.com'da ücretsiz olarak SDK olarak indirebilirsiniz.. Notepad'de yazabilir ve derleyebilirsiniz.. Visual Studio'yu ise satın almak zorundasınız..

Ayrıca Visual Basic .NET'le Visual Basic arasındaki fark, C-C++ farkı gibidir.. Mimarileri temelden farklıdır. VB procedural bir dildir, VB.NET object oriented bir dildir. Şu an her VB kullanıcısının VB.NET de bilmesi gerekir..

Ve burası çok önemli!!!

Arkadaşlar VB.NET'in oluşturduğu executable'lar, VB'ye geriye dönümlü uyumluluk sebebiyle C#'a göre çok daha büyüktür. Oluşturulan nesnelerin büyüklüğü, Executable'ın bellekte kapladığı alan, vb.. açısından VB.NET felaket bi şekilde rezalet bir dildir. Yani sonuç olarak: VB native kod ürettiği için performans açısından VB.NET'ten fersah fersah öndedir.. Ama performans değil de işlevsellik ise tercih; VB.NET seçilmelidir..

• quote:

Orijinalden alıntı: darth templar

Visual Basic .NET'i microsoft.com'da ücretsiz olarak SDK olarak indirebilirsiniz.. Notepad'de yazabilir ve derleyebilirsiniz.. Visual Studio'yu ise satın almak zorundasınız..

Ayrıca Visual Basic .NET'le Visual Basic arasındaki fark, C-C++ farkı gibidir.. Mimarileri temelden farklıdır. VB procedural bir dildir, VB.NET object oriented bir dildir. Şu an her VB kullanıcısının VB.NET de bilmesi gerekir..

Ve burası çok önemli!!!

Arkadaşlar VB.NET'in oluşturduğu executable'lar, VB'ye geriye dönümlü uyumluluk sebebiyle C#'a göre çok daha büyüktür. Oluşturulan nesnelerin büyüklüğü, Executable'ın bellekte kapladığı alan, vb.. açısından VB.NET felaket bi şekilde rezalet bir dildir. Yani sonuç olarak: VB native kod ürettiği için performans açısından VB.NET'ten fersah fersah öndedir.. Ama performans değil de işlevsellik ise tercih; VB.NET seçilmelidir..

Alıntıları Göster
    visual basic.net "run time" gerektiriyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mesut Baytürk

visual basic.net "run time" gerektiriyor mu?

Alıntıları Göster
    runtimedan neyi kastettiğini bilmiyorum ama .net framework gerektiriyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    asp.net sql randevu sistemi
    11 yıl önce açıldı
    200+ PHP SCRİPT
    6 ay önce açıldı
    Ücretsiz ASP.NET Portal
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

runtimedan neyi kastettiğini bilmiyorum ama .net framework gerektiriyor

Alıntıları Göster
    ben sana vb.net öneririm ben vb yi pek kullanmadım vb öğrenecektim sonra vb.net öğrenmeye başladık çok rahat ve bununla ilgili konferanslara falan katıldım kesinlikle öğrenmeni tavsiye ederim

visual studio yu iyi bir şekilde kullanabilirsen birsürü uygulama geliştirebilirsin

• quote:

ben sana vb.net öneririm ben vb yi pek kullanmadım vb öğrenecektim sonra vb.net öğrenmeye başladık çok rahat ve bununla ilgili konferanslara falan katıldım kesinlikle öğrenmeni tavsiye ederim

visual studio yu iyi bir şekilde kullanabilirsen birsürü uygulama geliştirebilirsin

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: erkna

arkadaşım valla sen benim şimdi kafamı karıştırdın.o kadar heveslendim visual basic 6 ya arkasından .net çıktı.napcaz şimdi? .net daha ii diyosanız ona başlasak

• quote:

Orijinalden alıntı: ergenn

quote:

arkadaşım valla sen benim şimdi kafamı karıştırdın.o kadar heveslendim visual basic 6 ya arkasından .net çıktı.napcaz şimdi? .net daha ii diyosanız ona başlasak

Alıntıları Göster
    ben vb.net öğreniyorum ve baya iyi
    katıldığım konferanslar özellikle heveslendirdi beni şimdi kütüphane yazılımı üstüne çalışıyorum.... microsoft un türkiye temsilcisi yaptı bunun tanıtımını bize ve baya etkileyiciydi

www.nuricankaya.com bu siteye girerek bilgi edinebilirsin

• quote:

ben vb.net öğreniyorum ve baya iyi
    katıldığım konferanslar özellikle heveslendirdi beni şimdi kütüphane yazılımı üstüne çalışıyorum.... microsoft un türkiye temsilcisi yaptı bunun tanıtımını bize ve baya etkileyiciydi

www.nuricankaya.com bu siteye girerek bilgi edinebilirsin

Alıntıları Göster
    arkadaşlar inatla söylüyorum yeni öğrenecekseniz vb.net öğrenmeyin.. Java var .NET ise C# var.. Performansı yerlerde sürünüyor vb .net'in...

• quote:

arkadaşlar inatla söylüyorum yeni öğrenecekseniz vb.net öğrenmeyin.. Java var .NET ise C# var.. Performansı yerlerde sürünüyor vb .net'in...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: theDarkTemplar

Hatta Python var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Challenger

quote:

Hatta Python var.

Alıntıları Göster
    en iyisi ben devam edeyim vb 6 ya .net sona da öğrenirim

• quote:

Orijinalden alıntı: ergenn

en iyisi ben devam edeyim vb 6 ya .net sona da öğrenirim

Alıntıları Göster
    Microsoft tüm teknolojilerini 2000 yılından beri .NET platformu üzerine geliştiriyor.
    Ayrıca .NET te vb 6.0 da dakikalarca uğraşıpta yazdığın kodlar .Net te Hazır şablon olarak geliyor.
    .NET mobil uygulamalar ve web programcığında vb 6.0 dan daha iyi
    Ama sen bilgisayarda sadece kendi çapımda ufak tefek programlar yazarım diyosan Vb 6.0 kullan boşuna .net le bilgisayarı kasma.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

.Net Dilleri arasında performans farkı yoktur ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnvisible_Darkness -- 14 Nisan 2005, 4:09:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İnvisible_Darkness

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: İnvisible_Darkness

quote:

sen öyle sanmaya devam edebilirsin... MSIL kodlarının hızları arasında fark yoktur.. ama C# derleyicisiyle VB.NET derleyicisi malesef aynı MSIL kodunu üretmiyorlar.. hadi Microsoft yanıltıyor siz yanıltmayın bari insanları..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: İnvisible_Darkness

quote:

sen öyle sanmaya devam edebilirsin... MSIL kodlarının hızları arasında fark yoktur.. ama C# derleyicisiyle VB.NET derleyicisi malesef aynı MSIL kodunu üretmiyorlar.. hadi Microsoft yanıltıyor siz yanıltmayın bari insanları..

Alıntıları Göster
    thedarktemplar sen hiç .net teknolojilerinden birini kullandın mı ???? yoksa okuduğun şeyleri mi yorumluyosun ??? eğer kullanmadıysan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkna -- 14 Nisan 2005, 12:33:44 >

• quote:

thedarktemplar sen hiç .net teknolojilerinden birini kullandın mı ???? yoksa okuduğun şeyleri mi yorumluyosun ??? eğer kullanmadıysan

Alıntıları Göster
    4.5 ay .net kursuna gittim... .net'le proje yaptım.. nasıl?

itü bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim... .net kursunda aldığım dersler (direk CV'den yapıştırıyorum)

MCSD .NET (Microsoft Certified Solution Developer)
    Company: Netron Institute of Technology, Summer 2004
    Courses:
    - 2559: Introduction to Visual Basic Programming
    - 2373: Programming with Visual Basic .NET
    - 2124: Introduction to C# Programming for the Microsoft .NET Platform
    - 2073: Programming a Microsoft SQL Server 2000 Database
    - 2389: Developing ADO.NET Applications For SQL Server 2000
    - 2310: Developing Microsoft ASP.NET Web Applications Using Visual Studio .NET
    - 1905: Developing XML Based Web Applications
    - 2524: Developing XML Web Services Using Microsoft ASP.NET

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth templar -- 14 Nisan 2005, 14:38:31 >

• quote:

4.5 ay .net kursuna gittim... .net'le proje yaptım.. nasıl?

itü bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim... .net kursunda aldığım dersler (direk CV'den yapıştırıyorum)

MCSD .NET (Microsoft Certified Solution Developer)
    Company: Netron Institute of Technology, Summer 2004
    Courses:
    - 2559: Introduction to Visual Basic Programming
    - 2373: Programming with Visual Basic .NET
    - 2124: Introduction to C# Programming for the Microsoft .NET Platform
    - 2073: Programming a Microsoft SQL Server 2000 Database
    - 2389: Developing ADO.NET Applications For SQL Server 2000
    - 2310: Developing Microsoft ASP.NET Web Applications Using Visual Studio .NET
    - 1905: Developing XML Based Web Applications
    - 2524: Developing XML Web Services Using Microsoft ASP.NET

Alıntıları Göster
    o zaman saygı duyarız

benimde şimdi bir projem var kütüphane yazılımı geliştirmeye çalışıyorum tıkandığım yerlerde ayrdımcı olursun heralde

• quote:

o zaman saygı duyarız

benimde şimdi bir projem var kütüphane yazılımı geliştirmeye çalışıyorum tıkandığım yerlerde ayrdımcı olursun heralde

Alıntıları Göster
    quote:

o zaman saygı duyarız

tabi ki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.