Şimdi Ara

c9aa0f62bc536b6f8bdecf92694ecc0f

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
5.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 8 Şubat 2012; 8:01:22 >

• Kasadaki molex kablonun kırmızı renkli olanı +5V dur. Gittigidiyor linkinde Ledlerin yanında 50 adet dirençi hediye olarak veriyor. Ledlerin bir bacağı diğerinden uzundur. Ledleri paralel bağlayın ve her ledin önüne bir adet direnç ekleyin. Dirençi ledin uzun olan bacağına ve kırmızı renkli kabloyuda dirence bağlayın. Ledde kalan kısa bacağı molex kablodaki siyah kablonun herhangi birine bağlayabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için:http://tr.wikipedia.org/wiki/LED

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 18 Haziran 2008; 23:25:43 >

Malı Arap Faik'ten alıyorduk, Karabük'te ikinci yükleme yapılıyordu. Adana'ya kadar da ben kullanıyorudum kamyonu.
  • O ilanda gördüğün gibi satıcı sana 5V veya 12V ile kullanabilmen için direnç alternatifi sunmuş. Sen alacaksan kaç V ile kullanacağını belirle kafanda (bilgisayarda 5V da 12V da vardır), teklifini ver, ürünü kazanınca satıcıya seçimini mesajla gönderirsin.

Direnci LED'in hangi bacağına bağladığın önemli değil (genelde Anot yani + tercih edilir), fakat gerilimin yönü önemlidir. LED'in uzun bacağı artı, kısa bacağı eksidir. Ve dirençsiz LED çalıştırılmaz. Kolay gelsin.

edit: Geç kalmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 18 Haziran 2008; 23:29:25 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 8 Şubat 2012; 8:01:31 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 8 Şubat 2012; 8:01:40 >
    SWM G01 G01F
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

Aslında anakarta giden 24 pinli konnektörde 3.3v bulunur psu'nun içinden kablo çekip hiç dirence gerek duymadan bağlanılabilir.

Kısa devreye neden olur hiç tavsiye etmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 8 Şubat 2012; 8:01:49 >
  • şimdi hazar kardeş ben 5 led yakıyorum nokia adaptörü ile şuan bir hasar yok ta ilerdemi olacak bunları ben dirençsiz kullanıyorum da

Biz cix degilizki her mekanda sevgilimiz olsun,biz Adanalıyık bırakta kendimize göre bir şeklimiz olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tur218

o 4 lü kabloda biri 5 volt biri 12 volt ikisi toprak 5 mi 12 mi kulaniacksin

bunu uygularsan çözüceksin sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 8 Şubat 2012; 8:01:57 >

Orjinalden alıntı: BİLÂL85

şimdi hazar kardeş ben 5 led yakıyorum nokia adaptörü ile şuan bir hasar yok ta ilerdemi olacak bunları ben dirençsiz kullanıyorum da

O LED uzun süreli kullanımda ısınır, zaten farkedersin. Ömründen çalıyorsun. O LED'i PC güç kaynağına takmayı denersen çok güzel bir şekilde yanacak / patlayacaktır. Dene istersen.

Bu arada LED bir devre elemanıdır, bir DİYOTtur, ampul değildir. Kullanmayı öğrenmek lazım. LED'in üzerinden geçen akım önemli, 12V ile daha parlak yanar diye bir durum yok.

LED'in nasıl bağlanacağı da 12V için:

5V için:

• c9aa0f62bc536b6f8bdecf92694ecc0f

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 8 Şubat 2012; 8:02:06 >
  • Hazar şu led patlatma olayı çok tehlikeli olabiliyor uğraşmamak lazım. Küçük kardeşimle mısır gibi led patlatıyorduk 15-20 tane patlatmıştık derken bir tanesinin merceği mermi gibi uçtu kardeşimin yüzünü sıyırdı geçti. Ona göre.

gerçi köüye bişe olmaz

Biz cix degilizki her mekanda sevgilimiz olsun,biz Adanalıyık bırakta kendimize göre bir şeklimiz olsun.
  • quote:

hazar kardeşim söylediklerin için ve uyarıların içnde saolasın

gerçi köüye bişe olmaz

Orijinalden alıntı: Hazar

quote:

şimdi hazar kardeş ben 5 led yakıyorum nokia adaptörü ile şuan bir hasar yok ta ilerdemi olacak bunları ben dirençsiz kullanıyorum da

O LED uzun süreli kullanımda ısınır, zaten farkedersin. Ömründen çalıyorsun. O LED'i PC güç kaynağına takmayı denersen çok güzel bir şekilde yanacak / patlayacaktır. Dene istersen.

Bu arada LED bir devre elemanıdır, bir DİYOTtur, ampul değildir. Kullanmayı öğrenmek lazım. LED'in üzerinden geçen akım önemli, 12V ile daha parlak yanar diye bir durum yok.

LED'in nasıl bağlanacağı da 12V için:

5V için:
    Edit: Çözüm bulundu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.y -- 19 Temmuz 2011; 4:16:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.