Şimdi Ara

Direct3D işlevi kullanılamıyor sorunu var :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam ark.lar. Kısaca konuya gireyim. Ares'i silicem diye ATI'yi yanlışlıkla sildim pc den. Hemen ati'nin sitesine girip Driver vs. yükledim. sonrasında oyuna girecekken D3D sorunu (Direct 3D) hatası aldım. Sonra directx'e girdim orda aşağıdaki hata satırını gördüm.

ati2dvag.dll Dosyası dijital imzalanmamış, yani Microsoft WHQL (Windows Hardware Quality Labs) tarafından sınanmamış. Donanım üreticisinden WHQL logolu bir sürücü alabilirsiniz.
    DirectDraw işlevselliğini sınamak için yukarıdaki "DirectDraw'u sına" düğmesine basın.
    Direct3D işlevi kullanılamıyor. Sürücünün, donanım üreticisinin son sürümü olduğunu doğrulamalısınız.

Daha sonra 10 15 tane driver denedim eski sürümler yeni sürümler vs., sildim baştan kurdum, olmadı driver cleaner programıyla driver parçalarını sildim kurdum vs. ama düzelmedi. Orjinal cd sinide evde bulamadım kaybolmuş yeniden eskisi gibi kuramıyorum. Önceden böyle bi sorunum yoktu tıkır tıkır çalışıyodu. Kullandığım işletim sistemi Windows 2003 Server Enterprise. Sistem geri yükleme'de yapamıyorum bu yüzden çünkü öyle bi olay yok malesef.

Kullandığım ekran kartı: Gigabyte ATI Radeon X1300 Pro. (GV-RX13P256DE-RH Modeli) PCI Express. 256 MB DDR2, 128 Bit vs.

Bu sorundan kurtulmama yardımcı olursanız sevinirim.

• ark.lar yardımcı olacak yokmu acil lazım :(
    here i come
  • WHQL
    microsoft tarafından onaylanmış sürücü diye hatrlıyom hangi driverları denedin 7.1 dene birde olmadı format atıp tekrar kuracaksın

komple kaldır driverları reset at ekran zaten çözünürlük düşmesi lazım silindikten sonra ondan sonra kurmayı dene
  • Kardeş banda sorun veriyordu direct3d sorunu Championship manager oyunu oynarken ve cdlerimi karıştırırken Driver and Utilities CD die bir cd buldum ve aklıma oyun geldı direct3d driver falan bişeler diodu sonra cdyi acıtım icinde setuplar vardı drive avı nin yukledım ve pcyı yenıden baslattım gırdıgımde oyunum acılıyordu tabi sen istersen ben sana setubunu verırım ama benım onerım pcye ılk once format at sonra ıstıosn san verecegım setubu yuklersın sorunsuz calısır umarım ?...
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.