Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aadembaba

PC malesef açamıyor.. Kapatmakta bir sorun yok.. Tektuşla kapatmak biraz da yazılıma bağlı.
    Dediğim gibi ben mediaportal kullanıyorum. Ana menuye donup, yukarda bulunan bir ikonu seçip, shutdown,sleep,hibernate gibi seçeneklerden birini seçerek.. yani 3-4 tuş ile yapabiliyorsunuz.
    Belki mediaportal da tek tuş ile de vardır. Ama girder gibi bir yazılım kullanırsanız sanırım tek tuş kapama yapılabilir. Bu programı kısa süre incelemiştim.. klavye tuşlarını taklit ederek çalışıyordu..
    Eğer direk htpc olarak değil, gerektiğinde kumanda kullancam derseniz Girder yazılımı işinizi görebilir.
    Mediaportal'in screenshotlarını burdan görebilirsiniz :http://www.team-mediaportal.com/screenshots/catid,3/

Arkadaşım MediaPortal'ı hem vista ultimate hem de xp pro da denedim. Kuramadım.Sen hangi işletim sistemi üzerine kurdun.
    Kurulum aşamaları hakkında bilgi verebilirmisin.

Teşekkürler
    AdemBaba

Alıntıları Göster
    Mediaportal'ın çalışmama sorunuyla ilgili genel bir bug ve çözümü :

windows'un international ayarlarında türkçe olarak kurulduğunda ki, herkez böyle kuruyordur.
    Bir hata var, mediaportal çalıştığında kilitlenip kalıyor..
    Bu çözmek için ya international ayarlarınızı ingilizce yapmanız gerekiyor yada :

Proram files'da kurulum yaptığınız yerde kullandığınız aktif skin directorysinin altında (değişik skinler kurabiliyorsunuz)
    Media directory'sinde 3 dosya adına "I" harfi var bunları küçüğüyle "ı" değiştirirseniz çalışacaktır.

Bendekinden örnek :C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\skin\BlueTwo\Media

Bu dosyalar şunlar : newmailIcon.png VisualizationTrackInfo.png settingsuIcalibration.png
    şu şekilde değiştimeniz sorunu çözüyor : newmailıcon.png VisualizationTrackınfo settingsuıcalibration.png

* Farklı skin lerde bu dosyaların dışında da "I" harfi içeren dosyalar olabiliyor nadiren..

kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: crop_factor

Mediaportal'ın çalışmama sorunuyla ilgili genel bir bug ve çözümü :

windows'un international ayarlarında türkçe olarak kurulduğunda ki, herkez böyle kuruyordur.
    Bir hata var, mediaportal çalıştığında kilitlenip kalıyor..
    Bu çözmek için ya international ayarlarınızı ingilizce yapmanız gerekiyor yada :

Proram files'da kurulum yaptığınız yerde kullandığınız aktif skin directorysinin altında (değişik skinler kurabiliyorsunuz)
    Media directory'sinde 3 dosya adına "I" harfi var bunları küçüğüyle "ı" değiştirirseniz çalışacaktır.

Bendekinden örnek :C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\skin\BlueTwo\Media

Bu dosyalar şunlar : newmailIcon.png VisualizationTrackInfo.png settingsuIcalibration.png
    şu şekilde değiştimeniz sorunu çözüyor : newmailıcon.png VisualizationTrackınfo settingsuıcalibration.png

* Farklı skin lerde bu dosyaların dışında da "I" harfi içeren dosyalar olabiliyor nadiren..

kolay gelsin..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar klavye mouse seçiminde Trust markasına ait bir iki tane ilgimi çeken ürün var.
    Ürünlerin linklerini aşağıda veriyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
    AdemBaba

Trust 3250 Wireless Multimedia Kit

ve

Wireless Optical MediaPlayer Deskset DS-3700R Wireless Optical MediaPlayer Deskset DS-3700R

• quote:

Arkadaşlar klavye mouse seçiminde Trust markasına ait bir iki tane ilgimi çeken ürün var.
    Ürünlerin linklerini aşağıda veriyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
    AdemBaba

Trust 3250 Wireless Multimedia Kit

ve

Wireless Optical MediaPlayer Deskset DS-3700R Wireless Optical MediaPlayer Deskset DS-3700R

Alıntıları Göster
    Benim kullandığım klavye mouse özellikleri şöyle: fiyatı genpada 51ytl

Descriere Kit wireless KeyOffice MK65497G, grey/black, USB
    2.4GHz Deluxe wireless laser desktop, Up to 10 m working distance, 2 way fast digital RF, 16 auto hopping channel with 65K ID, Connection Free Smart Link, CPI button to select favorite cursor speed, Multimedia hotkeys in media remote mode,Convenience ZoomIn / ZoomOut function,Tilt Wheel for easy horizontal scrolling, resolution mouse: 800/1600 cpi, Slimfull size keyboard with stylish design, keyboard come with 24 Multimedia/Internet hotkey, long battery life, micro receiver, USB conection, US English standard layout+ caractere romanesti , Grey Black

http://www.genpatech.com/_urun_sayfasi&ekpid=MPWMwTjVRVE4yc1VUK1JUT3g0bk53SVRNMjRuTXhZek1Q
    Specificatii tehnice Kit wireless KeyOffice MK65497G, grey/black, USB
    (Cod: MK65497G)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 17 Mayıs 2008; 12:37:37 >

• quote:

Mastor Selam,

Seninle hemen hemen aynı konfigürasyonu toplamışız. Ben de bitirdim sayılır ama henüz eksikler olduğunu düşündüğümden eve götürüp kurmadım.

Benim KOnfigürasyonumda şöyle;

AMD Dual Core X2 4800+ 2500MHz
    AData Dual KIT 2x1GB DDR2 667MHz
    GIGABYTE MA78GM-S2H 780G PCIex16 Vga HDMI 8XSes
    SEAGATE PATA SV Series HDD 500 GB (Diski SATA alacaktım kazara PATA sipariş ettim)
    DVD Yazıcı
    Ayrıca Asus 3450 Ekran Kartı Aldım Hybrid Crossfire yapmak için.

İşletim sistemi olarak Vista Ultimate kurdum
    KLavye ve kumanda henüz karar veremedim.

Şimdi bazı sorularım var.
    1 - Klavye kumanda olarak microsoft media center klavye+kumanda düşündüm. Ne dersin?
    Thermaltake media lab+kumanda kullanmışsın tam olarak işlevi nasıl çalışır? Bilgi verirnisin.
    2 - İşletim sistemi olarak ne kullanıyorsun. Üzerine üçüncü parti bir HTPC yazılımı vs kurdun mu?
    TeamMedia Portal diye bir yazılım gördüm kurmaya çalıştım ama başarılı olamadım.
    3 - Bu sisteme ileride skystar2 HD DVB kart ilave etmeyi düşünüyorum. Bu durumda kumanda olayının çok basit ve kullanışlı olması lazım. (Malum evde çocuk ve yaşlılar var. Normal bir kumanda gibi kullanabilmeleri lazım)
    4- Bu sisteme ilave önerebileceğin neler var ? Paylaşırsan sevinirim.

Saygılar,
    AdemBaba

Orjinalden alıntı: mastor1

Arkadaşlar

HTPC artık tamamlanıyor son durum:

Konfigürasyon:

AMD Dual Core X2 4800+ 2500MHz, (ilerde 4850e 45 Watt geldiğinde gerekirse değişecek)
    Corsair Dual KIT 2x1GB DDR2 800MHz
    SEAGATE SERIAL ATA II NCQ 500 GB 32MB Cache ST3500320AS
    DVD samsung SH-S203P (Bluray+HD DVD R/W driverlar ucuzlayınca değişebilir)
    DVB-T/S/C kartı daha sonra ilave edilebilir

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: aadembaba

Mastor Selam,

Seninle hemen hemen aynı konfigürasyonu toplamışız. Ben de bitirdim sayılır ama henüz eksikler olduğunu düşündüğümden eve götürüp kurmadım.

SEAGATE PATA SV Series HDD 500 GB (Diski SATA alacaktım kazara PATA sipariş ettim)
    DVD Yazıcı

@aadembaba,

Ben de aynı sistemi düşünüyorum, sadece ilk etapta ayrıca ekran almayı düşünmüyordum. HD filmlerde ve 1024*768 oynanan oyunlarda acaba yeterli verim alabilir miyim?

selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Heavy1

quote:

Mastor Selam,

DVD Yazıcı

@aadembaba,

Ben de aynı sistemi düşünüyorum, sadece ilk etapta ayrıca ekran almayı düşünmüyordum. HD filmlerde ve 1024*768 oynanan oyunlarda acaba yeterli verim alabilir miyim?

selamlar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Heavy1

quote:

Mastor Selam,

DVD Yazıcı

@aadembaba,

selamlar

eğer htpc olarak kullanacaksanız ayrıca bir ekran kartı almanıza gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: joyberk

quote:

Orjinalden alıntı: Heavy1

quote:

Mastor Selam,

DVD Yazıcı

@aadembaba,

selamlar

eğer htpc olarak kullanacaksanız ayrıca bir ekran kartı almanıza gerek yok

Alıntıları Göster
    evet ilk etapta htpc için düşünüyorum, onun dışında vaktim kalırsa eskiden oynadığım starcraft, warcraft tarzı strateji oyunlarını düşünebilirim. ilerde ihtiyacım olursa ekran kartı da alırım diye düşündüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

Benim kullandığım klavye mouse özellikleri şöyle: fiyatı genpada 51ytl

2.4GHz Deluxe wireless laser desktop, Up to 10 m working distance, 2 way fast digital RF, 16 auto hopping channel with 65K ID, Connection Free Smart Link, CPI button to select favorite cursor speed, Multimedia hotkeys in media remote mode,Convenience ZoomIn / ZoomOut function,Tilt Wheel for easy horizontal scrolling, resolution mouse: 800/1600 cpi, Slimfull size keyboard with stylish design, keyboard come with 24 Multimedia/Internet hotkey, long battery life, micro receiver, USB conection, US English standard layout+ caractere romanesti , Grey Black

http://www.genpatech.com/_urun_sayfasi&ekpid=MPWMwTjVRVE4yc1VUK1JUT3g0bk53SVRNMjRuTXhZek1Q

Alıntıları Göster
    quote:

Imon pc yi tek tuşla kapamayı özellikle desteklemiyor ama klavyedeki sol taraftaki tuşla kapatabiliyorsunuz, birçok MM tuş daha var ama inceleme fırsatı olmadı. fiyatı genpada 51ytl

Benim kullandığım klavye mouse özellikleri şöyle:

Bu kalvye ve mouse 4 metreden (aynı hizada olma şartı olmadan) rahatça çalışıyor mu? Eğer öyleyse hemen alacağım. Ben Logitech Wireless Desktop Wave aldım düzgün çalışması için alıcı ile aynı hizada olmak gerekiyor. 30 cm. yukarda olsun çalışmıyor sinir etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: .com2007

quote:

Imon pc yi tek tuşla kapamayı özellikle desteklemiyor ama klavyedeki sol taraftaki tuşla kapatabiliyorsunuz, birçok MM tuş daha var ama inceleme fırsatı olmadı. fiyatı genpada 51ytl

Benim kullandığım klavye mouse özellikleri şöyle:

Bu kalvye ve mouse 4 metreden (aynı hizada olma şartı olmadan) rahatça çalışıyor mu? Eğer öyleyse hemen alacağım. Ben Logitech Wireless Desktop Wave aldım düzgün çalışması için alıcı ile aynı hizada olmak gerekiyor. 30 cm. yukarda olsun çalışmıyor sinir etti.

Alıntıları Göster
    com2007
    Aynı hiza şart değil ama bu wireless işi hiçbir zaman garanti olmuyor 6-7 metreye kadar denemiştim çalışıyordu. Çevredeki eşyaların arkasında kalır engel falan olursa ne olur garanti veremem. memnunsanız elinizdekine bir USB kablosu ile alıcısına uzatma yapın belki değiştirmek gerekmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heavy1

quote:

Mastor Selam,

DVD Yazıcı

@aadembaba,

selamlar

Alıntıları Göster
    Oyun performansını denemedim ama bu direkt olarak ekran kartı ile alakalı olacaktır sanırım . Çünkü diğer konfigürasyonlarda sorun olacağını düşünmüyorum. Ben Asus 3450 ekran kartı ile hybrid crossfire yaptım. Deneyebileceğim bir oyun söylersen ve de bende varsa deneyip bilgi vermeye çalışırım.

@aadembaba,

selamlar

• quote:

Oyun performansını denemedim ama bu direkt olarak ekran kartı ile alakalı olacaktır sanırım . Çünkü diğer konfigürasyonlarda sorun olacağını düşünmüyorum. Ben Asus 3450 ekran kartı ile hybrid crossfire yaptım. Deneyebileceğim bir oyun söylersen ve de bende varsa deneyip bilgi vermeye çalışırım.

@aadembaba,

selamlar

Alıntıları Göster

@aadembaba,

selamlar

ekran kartının tam modeli nedir? TOP modellerden mi?
    oyun testlerinizi sabırsızlıkla bekliyor olacağız

• quote:

Orijinalden alıntı: joyberk

@aadembaba,

selamlar

ekran kartının tam modeli nedir? TOP modellerden mi?
    oyun testlerinizi sabırsızlıkla bekliyor olacağız

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benimde aklıma düştü bu htcp şimdi bende eski 128 mb bi ekran kartı var onu lcd ye bağlayınca 1080p desteklemiyo bi defa ordan kaybediyo..
    şimdi bu htcp lerde ekran kartı yok peki nasıl oluyoda 1080p filmlerde sorun olmuyo sırf işlemcimi yapıo bu işi
    ve ayrıca bu 780g de hdmi yanı sıra optic yada coax gibi dijital bi ses çıkışı varmı??bu soru hayati anfiye bağlıcam...
    iyi günler
    ve ayrıcaşu anki kasamı kullansam yine bilgisayar olarakta kullanıcam monitörde, öle şekilli kasalardan almasam olurmu bu işi cpu anakart ram alarak kurtarmak istiyorum

• quote:

Micro atx formatlı Gigabyte GA-MA780GM-S2H için toms hardware türkçe incelemesi yayınlanmış merak edenler için link aşağıda:

http://www.thgtr.com/motherboard/20080331/amd_780g_yongaseti_hdtv_htpc-16.html

Bu kart yerli piyasaya geldi mi? bilgisi olan arkadaş var mı?

selamlar

Alıntıları Göster
    hanjin
    optik ses çıkışı vardır detaylar için aşağıdaki linke bak anakartla ilgili tüm soru cevaplarını bulacaksın

quote:

Micro atx formatlı Gigabyte GA-MA780GM-S2H için toms hardware türkçe incelemesi yayınlanmış merak edenler için link aşağıda:

selamlar

• quote:

hanjin
    optik ses çıkışı vardır detaylar için aşağıdaki linke bak anakartla ilgili tüm soru cevaplarını bulacaksın

quote:

selamlar

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar

HTPC nin tamamlanmış resmi aşağıda, performansından çok memnunum.

Konfigürasyon:

Anakart: GIGABYTE MA78GM-S2H 780G PCIex16 Vga HDMI 8XSes
    CPU: AMD Dual Core X2 4800+ 2500MHz,
    RAM: Corsair Dual KIT 2x1GB DDR2 800MHz
    HDD1:SEAGATE SERIAL ATA II NCQ 500 GB 32MB Cache ST3500320AS
    HDD2: Samsung S.ATA2 500GB Sabit Disk HD501LJ
    DVD: DVD RW 20X, SAMSUNG (SH-S203P/RSMN), (LightScribe), SATA, Siyah (Boxed)
    Kasa: Asus TS-631 Micro ATX 250W Yatay Kasa
    FAN kontrol:LIAN LI TR-3B 3.5' LCD li Fan Kontrol Siyah
    MM Kumanda: THERMALTAKE A2331 Media Lab 5.25" Siyah Media Center Kit

Güncel HTPC için Sistem Önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 19 Mayıs 2008; 15:12:08 >

• quote:

Arkadaşlar

HTPC nin tamamlanmış resmi aşağıda, performansından çok memnunum.

Konfigürasyon:

Anakart: GIGABYTE MA78GM-S2H 780G PCIex16 Vga HDMI 8XSes
    CPU: AMD Dual Core X2 4800+ 2500MHz,
    RAM: Corsair Dual KIT 2x1GB DDR2 800MHz
    HDD1:SEAGATE SERIAL ATA II NCQ 500 GB 32MB Cache ST3500320AS
    HDD2: Samsung S.ATA2 500GB Sabit Disk HD501LJ
    DVD: DVD RW 20X, SAMSUNG (SH-S203P/RSMN), (LightScribe), SATA, Siyah (Boxed)
    Kasa: Asus TS-631 Micro ATX 250W Yatay Kasa
    FAN kontrol:LIAN LI TR-3B 3.5' LCD li Fan Kontrol Siyah
    MM Kumanda: THERMALTAKE A2331 Media Lab 5.25" Siyah Media Center Kit

Alıntıları Göster
    bu anakart işlemci ram fiyatlarını yazarmısınız 3 ü ne kdr ediyo

• quote:

Orijinalden alıntı: hanjin

Alıntıları Göster
    hanjin

Kadıköy Eksen bilgisayardan aldım güncel fiyatlara sitesinden bakabilirsin mağazada internet fiyatlarından %10 gibi bir indirimle karta 10 taksit yapıyorlar.

quote:

Orjinalden alıntı: hanjin

• quote:

hanjin

Kadıköy Eksen bilgisayardan aldım güncel fiyatlara sitesinden bakabilirsin mağazada internet fiyatlarından %10 gibi bir indirimle karta 10 taksit yapıyorlar.

quote:

Orjinalden alıntı: hanjin

Alıntıları Göster
    mastor1 hayırlısı olsun, guzel sistem olmuş. toplam ne kadar mal oldu sana bu kasa, bir de psu 250 watt diyor bu güc yetecek mi sana ?

• quote:

Orijinalden alıntı: unpop

mastor1 hayırlısı olsun, guzel sistem olmuş. toplam ne kadar mal oldu sana bu kasa, bir de psu 250 watt diyor bu güc yetecek mi sana ?

Alıntıları Göster
    Ben bazı parçaları elimdekilerden kullandım, dolar biraz daha düştü internetten parça nolarına göre fiyat araştırabilirsin kullanılan aksesuarlara göre min 400- 600ytl arasında çıkarabilirsin.

PSU sorun olmaz fazla bile gelir yük yapacak bir şey yok sistem 70-80 W civarında bir şey çekiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

• quote:

Ben bazı parçaları elimdekilerden kullandım, dolar biraz daha düştü internetten parça nolarına göre fiyat araştırabilirsin kullanılan aksesuarlara göre min 400- 600ytl arasında çıkarabilirsin.

PSU sorun olmaz fazla bile gelir yük yapacak bir şey yok sistem 70-80 W civarında bir şey çekiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun demeyi unuttuk kendi derdimize düşünce
    güle güle kullan iyi htcp ler

• quote:

Orijinalden alıntı: hanjin

hayırlı olsun demeyi unuttuk kendi derdimize düşünce
    güle güle kullan iyi htcp ler

Alıntıları Göster
    sağolun hanjin , unpop

darısı başınıza kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 20 Mayıs 2008; 0:02:20 >
  • quote:

sağolun hanjin , unpop

darısı başınıza kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Benim topladığım sistem aşağıdaki gibi

işlemci : AMD Dual Core X2 4800+ 2500MHz
    Anakart : GIGABYTE MA78GM-S2H
    Ram : Ram 1 Gb+512 (elimdekileri kullandım)
    Kontrol : thermaltake media lab ve kumandası
    Kasa : KasaAsus VENTO TS-6A1
    Hdisk : 80 gb Sata Hd (elimdekilerden)
    har.HD : Seagate 500gb
    O.Medya : DVD rom (elimdekilerden)

cihazı panasonic 42px80 plazma ile kullanıyorum. hdmi üzerinden ses ve görüntü taşıyor
    oldukça güzel. ancak av modları arasında gidip gelince görüntünün gitme olayı bende de
    oldu şimdi driver güncellemesini yapacağım sanırım çözülecek.
    thermaltake media lab oldukça kullanışlı pc ye tamamen hükmedebiliyorsunuz açıp
    kapatmaktan fazlasını yapıyor. bi sürü özelliği var klavye ve mouse modları arasında
    geçip kullanabiliyorsunuz klavye yada mouse ihtiyaç duymuyorsunuz
    işletim sistemi olarak şu anda vista kullanıyorum. ancak media center ı kullanmıyorum
    thermaltake le birlikte gelen media yazılımı da oldukça kullanışlı onu kullanıyorum
    yaptığım sistemin eksi yönü kasa küçük gibi görünmesine rağmen sehpada sığdıracak bir
    yer bulamadım ve kasa üzerindeki 2 adet fan oldukça gürültülü çalışıyor. şimdilik iki
    fanı da iptal edip öyle kullanıyorum. ancak kasayı her an değiştirebilirim keşke şöyle
    dvd player tadında bi kasa olsa. ilginç başka bir olayda
    kasanın ön tarafındaki usb girişlere flash disk takınca resetliyor. ya media lab bağlantısıyla
    alakalı yada ben kasadaki usb bağlantılarında bi hatayaptım. ama resetlenip açılınca
    eğer flash disk takılıysa görüyor herhangi bir sorun olmuyor.
    bu sistemle oyunlarıda denedim gayet güzel çalışıyor gerçi oynadığınız oyuna göre değişir
    ancak fifa08 ve most wanted deneyebildim sorun yok gayet güzel çalışıyor.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.