BİZ ZEKAYI SAVUNUCAĞIZ.BİR KAÇ ÖRNEK VERİRSENİZ MEMNUN OLURUM. VE BİRDE ÇALIŞMAK ÖNEMLİ DİYE BİR SAVUNMA YAPSAYDINIZ BENİ NASIL ELEŞTİRİRDİNİZ ACİL YARDIM
niye hep yenilenler yardım ister
quote:
Orijinalden alıntı: DefuseR
niye hep yenilenler yardım ister
benım yazdıgım iki tane hikayeyi 2 .sayfada bulabılırsen ama orda zekayı savunan hikayeler var saygılarımla
Sağol güzel yardımcı oldun Defuser konuşman çok akılsızca İstanbul Avrupa Yakası 2.siydik geçen sene ve ondada karşı tarafın öğretmenleri jurinin haksızlık yaptığını kabul etti neyse... 2.ciside ben böyle mantıksızca konuşmalar yapana çok gıcık oluyom lütfen yapma....
Tşk İsmail Öz
BİRAZ DAHA YARDIM BEKLİYOM....
quote:
Orijinalden alıntı: DemKer-
Sağol güzel yardımcı oldun Defuser konuşman çok akılsızca İstanbul Avrupa Yakası 2.siydik geçen sene ve ondada karşı tarafın öğretmenleri jurinin haksızlık yaptığını kabul etti neyse... 2.ciside ben böyle mantıksızca konuşmalar yapana çok gıcık oluyom lütfen yapma....
Tşk İsmail Öz
quote:
Orjinalden alıntı: megastar95
Tşk İsmail Öz
İsmail Bey'e teşekkürler elbette ama ney çok akılsızca ben anlamadım açıkçası?
quote:
Başarmakta Zekamı yoksa Çalışmakmı Önemlidir?
BİZ ZEKAYI SAVUNUCAĞIZ.BİR KAÇ ÖRNEK VERİRSENİZ MEMNUN OLURUM. VE BİRDE ÇALIŞMAK ÖNEMLİ DİYE BİR SAVUNMA YAPSAYDINIZ BENİ NASIL ELEŞTİRİRDİNİZ ACİL YARDIM
İradeli olan kazanır (iradeli davranıp çalışan)...
quote:
Orijinalden alıntı: cemil-mustafa
quote:
Başarmakta Zekamı yoksa Çalışmakmı Önemlidir?
İradeli olan kazanır (iradeli davranıp çalışan)...
madem zekayı savunacaksın;
bu durumda cümlene çalışmayı öven bir kaç cümle ile başla. millet gardını indirince başlarsız zekayı övmeye ...
Yardım yokmu lütfen tek güvenim bu Forum çünkü başka güzel forum yok. Türkiyenin En iyi forumu bu ama birde yardım etseniz lütfen... 3dklık konuşmamı hazırladım diğer 3 dklık konuşmada var ....
quote:
Yardım yokmu lütfen tek güvenim bu Forum çünkü başka güzel forum yok. Türkiyenin En iyi forumu bu ama birde yardım etseniz lütfen... 3dklık konuşmamı hazırladım diğer 3 dklık konuşmada var ....
Japonya’dan Bir Başarı Yarışması
Not: Altta vereceğim hikâyede geçen kahramanlar ve isimler, olaylar benim hayal ürünümdür.
Japonya’da düzenlenen bir başarı yarışmasında zekasını en iyi halde kullanan bir çocuk ile( Souza) , çok çalışkan olan bir çocuk(Hirota) karşı karşıya getirilir. İkisine de aynı sorular sorulacak ve en sonunda cevaplar karşılaştırılacaktır. Birbirinden ayrı ve birbirlerini duyamayacak şekilde iki ayrı odaya koyarlar. Sorular sorulmaya başlanır…
1.soru: Önünüzde iki kapı var. Birinin üzerinde Tehlikeli, diğerinin üzerinde başarı yazmaktadır. Hangisini seçersiniz?
2.soru: Öyle bir şey çizin ki çizdiğiniz resim Eiffel kulesine benzesin.
3.soru: Lityumun simgesi nedir?
4.soru: Bir çöldesiniz size araba ve deve sunuyorlar. Hangisini alırsınız?
5.soru: Microsoft’un patronu Gates mi olmak istersiniz yoksa Nobel Ödüllü Einstein mı?
Sorular 2 çocuğa da ayrı odalarda sorulmuş ve cevap karşılaştırılmasına geçilmiştir.
İkisinin cevapları aynen şöyledir:
Zeki olan Souza Çalışkan olan Hirota
1)Tehlikeli kapı 1) Başarı kapısını
2) 2) ▲ █
3) 3)Li
4)Deve 4)Araba
5) Einstein 5) Einstein
Sıra cevapların açıklamalarına gelmiştir. Souza ve Hirota açıklamaya başlamıştır. Yarışma sunucusu , Hirota’ya sorar “Niye başarı kapısı?” Hirota cevaplar;” Başarılı olmak istiyorum “. Sunucu Souza’ya sorar;” Niye tehlikeli kapısı?” Souza cevap verir ;” Ben başarıya bu kadar kolay, tehlikeye atılmadan ulaşılacağına inanmıyorum”. 2.sorunun açıklanmasına geçilir. Sunucu cevaplara bakar. Hirota’nın çizmeye çalıştığı Eiffel kulesine bakar. “ benzetmeye çalışmışsın” der. Souza’nın cevabına bakar. “sen bir şey neden çizmedin” der. Souza sakince; “ Çünkü ben resim zekâsına sahip değilim. Bu yüzden çizemedim. Ne çizsem Eiffel kulesine benzemezdi “ diye cevap verir.
3.sorunun Açıklanmasına sıra gelir. Sunucu, Hirota’ya cevabının doğru olduğunu söyler. Sunucu Souza’ ya döner.” Niye cevap vermedin” der. Souza ona Einstein’ın sözünü hatırlatır. “Her kitapta bulabileceğim bir bilgiye kafamda yer ayırmam”.
4. soruya geçilir. Sunucu, Hirota’ya niye araba diye sorar. Hirota “ Arabayla daha çabuk yönümü bulurum” der. Sunucu Souza’ya döner. “ Niye deveyi seçtin”? Souza şöyle açıklar. “ Araba bozulur, benzini biter ama devenin böyle sorunu yoktur “ der. Hirota kendinden emin halde hemen atılır. Souza’ ya sorar.” Peki, sen devenin üstündeyken deve ölürse”? Souza sakince cevaplar; “ Peki sen arabanın içindeyken, sen ölürsen “ Hirota bunun üzerine susar.
Son soru olan 5. ye geçilir. Sunucu bakar. İlk kez ikisinin de cevapları aynıdır. Sunucu Hirota’ ya sorar. “Neden Einstein?” Hirota cevaplar. “ Adam o kadar çalışmış Nobel almış.” Sunucu, Souza’ya sorar.” Sen niye Einstein dedin?”. Souza bu soruya Hirota’ ya bir soru sorarak açıklamak ister. “ Sen günde ne kadar ders çalışıyorsun?” Hirota cevap verir. “ Bazen 7 bazen 8”. Souza atılır;” Sen ne kadar ders çalışıyorsan, Einstein da o kadar hayal kuruyordu. İşte bu yüzden Einstein dedim”
Soruların cevaplanması biter. Sıra gelir kazananın açıklanmasına. Sunucu kazananın Souza olduğunu söyler. Hirota itiraz eder. “ Ben daha çok soru yaptım. O ise iki soru yapamadı “ diyerek itiraz eder.
Hirota asıl sınavın; cevapların açıklamasındaki sorular olduğunu anlayamaz…
İSMAİL ÖZTAŞ
BU HİKAYEMİ KULLAN.İŞİNE YARAR.
quote:
ya mesela bı ark.ım öss ye hazırlanırken gunde (dershane harıcınde) 7-8 saat calısıyodu.ne zamn arasam ders calısıyorum,test cozuyorum modundaydı.ama ıkı senedır gıremedı bı yere.bu yılda hazırlanıyo. ben naptım peki gunde 2-3 saatlık calısmayla fazla kasmadan bıtırdım olayı.onun kadar calıssaydım derece falan yapardım dıyorum. ıste tam bu nokta da zeka gırıyor devreye.ne kadar calısırsan calıs o kapasıte,zeka yoksa olması ımkansız degıl ama cok zor. bunun gıbı bıse olabılır.tabı calısmak da onemlı zekıyım yaparım havasında olursan,hıcbısey calısmazsan sonu husranla bıtebılır.
quote:
Orijinalden alıntı: falanfilann_
ya mesela bı ark.ım öss ye hazırlanırken gunde (dershane harıcınde) 7-8 saat calısıyodu.ne zamn arasam ders calısıyorum,test cozuyorum modundaydı.ama ıkı senedır gıremedı bı yere.bu yılda hazırlanıyo. ben naptım peki gunde 2-3 saatlık calısmayla fazla kasmadan bıtırdım olayı.onun kadar calıssaydım derece falan yapardım dıyorum. ıste tam bu nokta da zeka gırıyor devreye.ne kadar calısırsan calıs o kapasıte,zeka yoksa olması ımkansız degıl ama cok zor. bunun gıbı bıse olabılır.tabı calısmak da onemlı zekıyım yaparım havasında olursan,hıcbısey calısmazsan sonu husranla bıtebılır.
Alıntıları Göster
Süpersin pravoooooooooo...Tebrikler sen bir kitap yaz İsmail Öz.....Alkışş
quote:
Süpersin pravoooooooooo...Tebrikler sen bir kitap yaz İsmail Öz.....Alkışş
Alıntıları Göster
Gerçek ve Sahte Başarı
Yıllardan beri süregelen zekilik mi daha önemli yoksa çalışkanlık mı sorusuna bu hikâyemle açıklık getirmeye çalışacağım. Aşağıda vereceğim hikâyedeki kişilerin hepsi benim hayal ürünümdür. Böyle bir hikâye de yaşanmamıştır.
Kendini zekâ işlevinin daha önemli olduğuna adamış olan Profesör Ronald Torenc , zeki bir insanın başarısını, çalışkan insanın başarısından daha önemli olduğunu savunduğu tezi yayın hayatına sokmuştur. Ona göre çalışkan bir beyin, zeki beyin karşısında pek de işe yaramaz. Bu tezini o günkü konferansında basın mensuplarına ve tüm halka açıklamaya çalışmıştır…
“ Öncelikle hoş geldiniz diyerek, hemen konferansıma başlamak istiyorum. Gereksiz konuşmalardan kaçınırım, bu yüzden direk olarak tezimi anlatacağım… Öncelikle size şemamı göstermek istiyorum. Basit ama açıklayıcıdır.
Şimdi de açıklamalarıma geçiyorum. Zekâ, tüm işlevlerin bütünü, en büyük güç, başarı anahtarı, kısacası insanın her şeyidir. İşte bu noktanın üzerinde durmalıyım.”insanın her şeyi.”Çalışkanlık; benim deyimime göre sahte ezberci başarı, zekâyı yani “insanın her şeyini” alır bir daha getirmemek üzere götürür. Onu köreltir.
Şemadaki insanları ele alalım. Biri zeki diğeri çalışkan. Şemadan da görüldüğü gibi iki insan da başarıya ulaşmıştır. Fakat zeki insan kendine yeni bir başarı elde etmiştir. Çalışkan insan ise edememiştir. Çalışkan insan uzun bir yoldan başarıya ulaşmıştır. Zeki insan ise kısa ve öz gerçekleştirmiştir. Asıl sorulması gereken soru şudur: Gerçek başarıyı hangisi elde etmiştir? Cevap çok basit gerçek başarıya zeki insan ulaşmıştır. Tabiî ki siz değerli dinleyiciler şemada gerçek başarı yok diyeceksiniz. Gerçek başarı zeki insanın kendi başarısıdır. Çalışkan insanın kazandığı da başarıdır. Ama sahte başarıdır.
( O anda gazetecilerden biri sorar)
-“Sahte başarı nedir?”
Torenc cevaplar:
—Bu üzerimdeki kazak ne marka? “ Gazeteci cevaplar:” Adidas “
Torenc sakince devam eder:
“Üzerimdeki Adidas sahte Adidastır. Fakat bunu gerçek Adidasla çoğu kimse ayırt edemez, sahte olduğunu anlamaz. İşte bu çalışkan insanın başarısı da böyledir. “
Yine aynı gazeteci sorar: “ O zaman ne farkı var ki sahte başarıyla, gerçek başarının? “
Torenc sakince: “ Sen gerçek Adidasa mı sahip olmak istersin yoksa sahte Adidasa mı?
Gazeteci bu soruya cevap veremez ve susar. Konferans bitmiştir.
Ertesi gün Torenc’a soru soran gazetecinin köşe yazısı çıkar. Yazı şöyledir.
“ Dün Torenc adında felsefik bilimcinin tezini incelemeye gittim. İlginç bir tezden oluşuyordu. Tezin açıklamasını 3.sayfada bulabilirsiniz. Tezi okuduktan sonra dip not olarak şunu belirtmek istedim. Ben Canada Üniversitesi’ni birincilikle bitirdim. Gazetecilik de birçok ödül sahibi oldum. Fakat şimdi anlıyorum ki benim hep sahte Adidas’ım olmuş.
İSMAİL ÖZTAŞ
BU HİKAYEMİ DE KULLANABİLİRSİN ARKADAŞIM. BEN DE ZAMANINDA BİR MÜNAZARA İÇİN BU HİKAYELERİMİ KULLANMIŞTIM. VE HERKES GERÇEKTEN ETKİLENMİŞTİ.
SAYGILARIMLA
quote:
Orijinalden alıntı: ismailöz
Gerçek ve Sahte Başarı
Yıllardan beri süregelen zekilik mi daha önemli yoksa çalışkanlık mı sorusuna bu hikâyemle açıklık getirmeye çalışacağım. Aşağıda vereceğim hikâyedeki kişilerin hepsi benim hayal ürünümdür. Böyle bir hikâye de yaşanmamıştır.
Kendini zekâ işlevinin daha önemli olduğuna adamış olan Profesör Ronald Torenc , zeki bir insanın başarısını, çalışkan insanın başarısından daha önemli olduğunu savunduğu tezi yayın hayatına sokmuştur. Ona göre çalışkan bir beyin, zeki beyin karşısında pek de işe yaramaz. Bu tezini o günkü konferansında basın mensuplarına ve tüm halka açıklamaya çalışmıştır…
“ Öncelikle hoş geldiniz diyerek, hemen konferansıma başlamak istiyorum. Gereksiz konuşmalardan kaçınırım, bu yüzden direk olarak tezimi anlatacağım… Öncelikle size şemamı göstermek istiyorum. Basit ama açıklayıcıdır.
Şimdi de açıklamalarıma geçiyorum. Zekâ, tüm işlevlerin bütünü, en büyük güç, başarı anahtarı, kısacası insanın her şeyidir. İşte bu noktanın üzerinde durmalıyım.”insanın her şeyi.”Çalışkanlık; benim deyimime göre sahte ezberci başarı, zekâyı yani “insanın her şeyini” alır bir daha getirmemek üzere götürür. Onu köreltir.
Şemadaki insanları ele alalım. Biri zeki diğeri çalışkan. Şemadan da görüldüğü gibi iki insan da başarıya ulaşmıştır. Fakat zeki insan kendine yeni bir başarı elde etmiştir. Çalışkan insan ise edememiştir. Çalışkan insan uzun bir yoldan başarıya ulaşmıştır. Zeki insan ise kısa ve öz gerçekleştirmiştir. Asıl sorulması gereken soru şudur: Gerçek başarıyı hangisi elde etmiştir? Cevap çok basit gerçek başarıya zeki insan ulaşmıştır. Tabiî ki siz değerli dinleyiciler şemada gerçek başarı yok diyeceksiniz. Gerçek başarı zeki insanın kendi başarısıdır. Çalışkan insanın kazandığı da başarıdır. Ama sahte başarıdır.
( O anda gazetecilerden biri sorar)
-“Sahte başarı nedir?”
Torenc cevaplar:
—Bu üzerimdeki kazak ne marka? “ Gazeteci cevaplar:” Adidas “
Torenc sakince devam eder:
“Üzerimdeki Adidas sahte Adidastır. Fakat bunu gerçek Adidasla çoğu kimse ayırt edemez, sahte olduğunu anlamaz. İşte bu çalışkan insanın başarısı da böyledir. “
Yine aynı gazeteci sorar: “ O zaman ne farkı var ki sahte başarıyla, gerçek başarının? “
Torenc sakince: “ Sen gerçek Adidasa mı sahip olmak istersin yoksa sahte Adidasa mı?
Gazeteci bu soruya cevap veremez ve susar. Konferans bitmiştir.
Ertesi gün Torenc’a soru soran gazetecinin köşe yazısı çıkar. Yazı şöyledir.
“ Dün Torenc adında felsefik bilimcinin tezini incelemeye gittim. İlginç bir tezden oluşuyordu. Tezin açıklamasını 3.sayfada bulabilirsiniz. Tezi okuduktan sonra dip not olarak şunu belirtmek istedim. Ben Canada Üniversitesi’ni birincilikle bitirdim. Gazetecilik de birçok ödül sahibi oldum. Fakat şimdi anlıyorum ki benim hep sahte Adidas’ım olmuş.
İSMAİL ÖZTAŞ
BU HİKAYEMİ DE KULLANABİLİRSİN ARKADAŞIM. BEN DE ZAMANINDA BİR MÜNAZARA İÇİN BU HİKAYELERİMİ KULLANMIŞTIM. VE HERKES GERÇEKTEN ETKİLENMİŞTİ.
SAYGILARIMLA
Alıntıları Göster
yine çok sağol yine çok sağol merak ettim senin bir kitabın varmı?
quote:
yine çok sağol yine çok sağol merak ettim senin bir kitabın varmı?
Alıntıları Göster
Kitabım yok. Sadece internette kendi çapımda bir ünüm var. 180 e yakın hikayem var. Ve de bir roman yazmaktayım. İnşallah romanım piyasaya kitap olarak çıkacak. Ama artık dönemimizde iyi yazanlar değil,iyi pazarlanan kitaplar satıyor. Ve benim ne kitap cıkaracak ne de pazarlıyacak bütçem var. Diğer hikayelerimi de sitede bulşabilirsin
saygılarımla
quote:
Tşk İsmail Öz
quote:
Tşk İsmail Öz
yanlış anlaşıldım yine... demek istediğim bu değildi ya neyse... üslubunuz da hiç hoş değil bunu da söyleyeyim.
demek istediğim ; savunduğunuz şeyi ispatlamak çok çok zor. bu yüzden yenildiğinizi kastettim. zeki olmayan bir çok insan çalışarak çok şey başarmıştır.
quote:
Orijinalden alıntı: DefuseR
quote:
Tşk İsmail Öz
yanlış anlaşıldım yine... demek istediğim bu değildi ya neyse... üslubunuz da hiç hoş değil bunu da söyleyeyim.
demek istediğim ; savunduğunuz şeyi ispatlamak çok çok zor. bu yüzden yenildiğinizi kastettim. zeki olmayan bir çok insan çalışarak çok şey başarmıştır.
Alıntıları Göster
Yardımcı olamayacağım ama kendi fikrimi açıklayayım. Çünkü savunduğunuz konuyla zıt düşünüyorum. Fakat bu fikirleri potansiyel eleştiriler olarak görüp şimdiden savunmanızı hazırlayabilirsiniz:
Başarmanın yolu çalışmaktan geçer. Kişi zeki olsa da olmasa da başarmak için çalışmalıdır. Yani görebileceğiniz gibi başarı için çalışmak şart ama zeka şart değildir. Kişi zeki ise daha çabuk başarıya ulaşabilir ama önemli olan sonuç tabii ki.
Olaya başka yönden bakarsak zekamızı belirlemek bizim elimizde değil ama çalışkan olmak bizim elimizde. Çalışkan bir insanın topluma bir zararı olmaz. Kötü niyetli bir zekanın ise zararı olur.
quote:
Orijinalden alıntı: Target Human
Yardımcı olamayacağım ama kendi fikrimi açıklayayım. Çünkü savunduğunuz konuyla zıt düşünüyorum. Fakat bu fikirleri potansiyel eleştiriler olarak görüp şimdiden savunmanızı hazırlayabilirsiniz:
Başarmanın yolu çalışmaktan geçer. Kişi zeki olsa da olmasa da başarmak için çalışmalıdır. Yani görebileceğiniz gibi başarı için çalışmak şart ama zeka şart değildir. Kişi zeki ise daha çabuk başarıya ulaşabilir ama önemli olan sonuç tabii ki.
Olaya başka yönden bakarsak zekamızı belirlemek bizim elimizde değil ama çalışkan olmak bizim elimizde. Çalışkan bir insanın topluma bir zararı olmaz. Kötü niyetli bir zekanın ise zararı olur.
Alıntıları Göster
Eğer tartışma konunuz çalışmak olsaydı ben yinede zekayı savunurdum. Çalışmak sadece bir yere kadardır. Örneğine şu cümleyle başlayabilirsin. Zafere çiçekli yollardan gidilmez. Burda anlatılan başarıya ulaşmak için mutlaka pürüzler çıkacağıdır. O pürüzler çalışmayla aşılamaz. Ancak zeka ile aşılabilir. Marlboro batmak üzere iken bir adam çıkageliyor. Ve şirketi kurtaracağını vaadediyor. Tabi burda akla ilk gelen yatırım yapacağı şirkette mesaiye kalacağı olacaktır. Karşılığında şirketin yarısını istiyor. Kabul edilince milyonlarca boş sigara kutusu istiyor. Onların hepsini buruşturup şehre saçtırıyor. İnsanlar psikolojik olarak "bu kadar kişi içiyorsa iyidir" diyor ve şirket inanılmaz kazanç sağlıyor. Şirketi kurtaran kişi Phillp Morris tir. Şirketi daha önce çalıştıranlar ne kadar çalışsada onu kurtaramazken P.M. zekasıyla işi hallediyor.
Savunmanda en önemli cümle yukarıda söylediğim gibi:Başarıya ulaşmak için mutlaka prüzler çıkacaktır. Bunlar çalışarak çözülemez.
teşekkürler çok güzel cevaplar bunlar sağolun.Varmı başka düşüncesi olan
quote:
teşekkürler çok güzel cevaplar bunlar sağolun.Varmı başka düşüncesi olan
Aynı konuda bizimde münazaramız wardı biz de zekayı savunuyorduk. Fakat karşı taraf neredeyse açık bir şekilde zekayı da savunmasına ve bizim çok daha iyi olmamıza rağmen kaybettik...
quote:
Orijinalden alıntı: Meshhead
Aynı konuda bizimde münazaramız wardı biz de zekayı savunuyorduk. Fakat karşı taraf neredeyse açık bir şekilde zekayı da savunmasına ve bizim çok daha iyi olmamıza rağmen kaybettik...
Alıntıları Göster
MÜNAZARA KONUŞMAM %50 SİZİN SAYENİZDE YAZILDI.HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM VE ŞİMDİDE TAKIMA %90 GİRCEĞİME GÖRE OKUL OLARAK ÇALIŞMAYI SAVUNCAM ÇALIŞMAYI ÖVEN ŞEYLER YAZARSANIZ MEMNUN OLURUMM.ÇOK BÜYÜK SEVABA GİRDİNİZ ARKADAŞLAR SAĞOLUN ...... Özellikle İsmail Öz Sana Çok teşekkür ederim
EĞER OKUL OLARAKTA 1.OLURSAK (1 AY İÇİNDE BELLİ OLUR)FORUM DONANİM HABERE 25 TANE PAYLAŞIM YAPACAĞIM.... PERŞEMBE GÜNÜ TAKIMA GİRERSEM SİTEYE 5 TANE PAYLAŞIM TEŞEKKÜR AMAÇLI YAPACAĞIM...TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM....