bateri çok zor. çünkü hem kollarını hem bacaklarını müthiş bir hızla ve ayrı ayrı hareket ettirmen lazım (özellikle metal bateri, jazz falan kolay)
Jazz kolay mı Sen bateriden biraz az anlıyorsun heralde. Metalde genelde 4 4'lük ritimler kullanılıyor. Double cross'ları düm düz altta çalıyorsan kolay, ama şarkıya göre diğer parçalarla senkronize çalmak istersen o zor ( Mike Portnoy'u bi dinle ya da en iyisi izle, Home, Hells Kitchen, Paradigm Shift özellikle) Jazz da sürekli aksak ritimler oluyor ve devamlı değişken bir müzik, bass'ın tabi ki standart olmuş melodileri var onların üzerine de bateriyi ekliyorsun ama özellikle doğaçlama yapılan jazz'ın baterisi hem aksak, hem o anda aynı şekilde doğaçlama olan diğer enstrumanlara uyum sağlaman gerekli. Aksaklıktan kastım da hem ölçünün sabit gitmeyip 7 8'lik + 9 8'lik vb ölçülerle değişmesi hem de zilin çok daha aktif kullanılması. Sadece crash olarak değil tabiki de.
süper açıkLamışsın bende nasıL anLatacam diye düşünüyordum
Alıntıları Göster
classic guitar..
quote:
Orijinalden alıntı: Timur
classic guitar..
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Timur
classic guitar..
öhh klasik gitar mı?? sen başka ensturumanlara bulaşma abi tabii bu kişiden kişiye değişir ama bence ney hakkaten ses çıkarabilmek bile mesele sonra da bateri bateri deyince ringo star ne adamdı beaaa
quote:
Orijinalden alıntı: cekenski
ney değil ne veya efendim
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: cekenski
quote:
Orijinalden alıntı: SoulReaver
quote:
Orjinalden alıntı: cekenski
Alıntıları Göster
ney, kanun veya cümbüş (perdesi yok)
quote:
Orijinalden alıntı: Baha_RIP
ney, kanun veya cümbüş (perdesi yok)
Alıntıları Göster
BENİM BİLDİĞİM YAN FLÜTTT
quote:
Orijinalden alıntı: ADSIZ
BENİM BİLDİĞİM YAN FLÜTTT
Alıntıları Göster
11 senedir müzik ile uğraşıyorum. çalması en zor alet keman'dır. her insan elinde gıcırdatır ama kemana has bir duygu vardır bunu herkesveremez. (ney içinde bu öyle ama. Keman cok daha agır basıyo)
quote:
Orijinalden alıntı: jackasss
11 senedir müzik ile uğraşıyorum. çalması en zor alet keman'dır. her insan elinde gıcırdatır ama kemana has bir duygu vardır bunu herkesveremez. (ney içinde bu öyle ama. Keman cok daha agır basıyo)
Alıntıları Göster
keman
quote:
Orijinalden alıntı: darkRider
keman
Alıntıları Göster
ney abicim tartışmasız...
quote:
Orijinalden alıntı: nerazzuri
ney abicim tartışmasız...
Alıntıları Göster
arkadaşımız soruyu atmış bırakmış başlığı kardeşim matematik sorusu değil ki yolu yordamı olsun, tahmin ediyoz işte -ancak tutmamış ki hala cevap vermiyor ha?
quote:
Orijinalden alıntı: 1984
arkadaşımız soruyu atmış bırakmış başlığı kardeşim matematik sorusu değil ki yolu yordamı olsun, tahmin ediyoz işte -ancak tutmamış ki hala cevap vermiyor ha?
Alıntıları Göster
genelde ney demişsiniz.. bende katılırdım ama daha yeni bişey öğrendim.. aborjinlerin bir çalgısı warmış sanırım.. (gerçi adını bile hatırlamıyorum ya) neyse... üflemeli bi çalgı.. ama işin zor yanı, nefes aldığınız anda ağzınızdan vermeniz gerekio.. yani bi deneyin şimdi.. aynı anda burnunuzdan alıp ağzınızdan vermek.. düşünün bunu başaran adamlar var ve bu sayede aralıksız saatlerce çalıolar.. ben halaa deniom bi kamışı alıp.. e düşünün
quote:
Orijinalden alıntı: D@ML@
genelde ney demişsiniz.. bende katılırdım ama daha yeni bişey öğrendim.. aborjinlerin bir çalgısı warmış sanırım.. (gerçi adını bile hatırlamıyorum ya) neyse... üflemeli bi çalgı.. ama işin zor yanı, nefes aldığınız anda ağzınızdan vermeniz gerekio.. yani bi deneyin şimdi.. aynı anda burnunuzdan alıp ağzınızdan vermek.. düşünün bunu başaran adamlar var ve bu sayede aralıksız saatlerce çalıolar.. ben halaa deniom bi kamışı alıp.. e düşünün
Alıntıları Göster
bence keman daha zordur ama ney de var bu zor ların arasında
quote:
Orijinalden alıntı: proteus
bence keman daha zordur ama ney de var bu zor ların arasında
Alıntıları Göster
saksafon calmak zordur herhalde..
quote:
Orijinalden alıntı: naradar
saksafon calmak zordur herhalde..
Alıntıları Göster
Bakın şimdi: Çalması en zor enstrüman kuyruklu piyanodur. Çünkü hırsız o kadar ağır şeyi nasıl taşıyacak
quote:
Orijinalden alıntı: kaotika
Bakın şimdi: Çalması en zor enstrüman kuyruklu piyanodur. Çünkü hırsız o kadar ağır şeyi nasıl taşıyacak
Alıntıları Göster
Elektronic Guitar, Bateri
quote:
Orijinalden alıntı: Danger_boy
Elektronic Guitar, Bateri
Alıntıları Göster
"klasik gitar" derken anlatılmak istenen,1-2 akor öğrenip sahilde akdeniz akşamları çalmak değilse,klasik gitar da yukarlarda yer alır bu sıralamada bence.
quote:
Orijinalden alıntı: Anaconda
"klasik gitar" derken anlatılmak istenen,1-2 akor öğrenip sahilde akdeniz akşamları çalmak değilse,klasik gitar da yukarlarda yer alır bu sıralamada bence.
Alıntıları Göster
Piyano ve santur... Ney diyenler haltetmiş. Ben 2 yıldır üflüyorum. Hiç de zor bir yanı yok...
tulum
quote:
Orijinalden alıntı: Bullseye_00
tulum
KANUN ? MU?
quote:
Orijinalden alıntı: Anaconda
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Anaconda
Rodriguez gibi calinan classic (hatta pena'siz) guitardan bahsetim bende ama tabi anlayis farkli ...
quote:
Orijinalden alıntı: Timur
quote:
Orjinalden alıntı: Anaconda
Rodriguez gibi calinan classic (hatta pena'siz) guitardan bahsetim bende ama tabi anlayis farkli ...