|
Türkiye’nin Starlink’i GÖKBAĞ: 198 uyduluk ağın ilk uydusu gösterildi
2 Mobil
Popüler Konular listesinde
-
-
Fotoğraf tost makinesi ile mi çekilmiş?
-
Onu bunu bilmem de ASELSAN ın bu aletlere verdiği isimleri kim koyuyorsa burdan kutluyorum. Türkçemize uygun kelimeler. GÖKBAĞ manası derin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2071’e hazır olur mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
İnsan Türkiye'nin yol almasını, başarılı olmasını çok ister. Fakat veri güvenliği, habersiz takip, sansür konuları düşündürüyor, bu konularda maalesef sorunluyuz. Korkmamak, çekinmemek elde değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Allah razı olsun Reisim.
ASELSAN yapıyorsa iyi yapar.
Umarım modem ve bilgisayar, tablet, akıllı saat gibi ürünlere de el atar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
🤣🤣🤣🤣
Yapılan olumlu ilerlemeler de gönül alma amaçlı, yoksa dış politikada hakkımız olan yerleri bile savunmadılar, aksine vatanı karış karış sattılar. Kukla ana muhafelet ve hükümet gitmedikçe bu ülke düzelmez.
Müjdeler dağıtılıyor da gerisi gelmiyor, her işte kilitleniyoruz, yol alabilsek ama alamıyoruz, maalesef her işte kilitleniyoruz, rüyadan da çıkmıyoruz, inat ediyoruz. CHP'ye zorla, hileyle kayyum atandı, herkes tehdit ediliyor ya da satın alınıyor, her insan korkar hale gelmiş, ağzını açmıyor, demokrasiyi rafa güm diye fırlattılar. Özgür düşünme ortamı yok, olanak yok, ilerleme yok, memleket her önemli işte, projede sıkıntı çekiyor, yurt dışından alışveriş dahi fiilen yasaklandı.
Bol müjde var da ilerleyemiyoruz, internete girersin, sansür boldur, iş yapmak istersin, kıvrandırırlar, eğitim almak istersin, sorunlar çoktur, iyileşmiyoruz, direniyoruz. Reisim diyorlar hala, böyle uşak halk varken malum ittifak daha çok tokatlar bizi, teşne olan çok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 5 Ekim 2026; 20:53:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Seçim yaklaşıyor, palavraların boyutu artıyor.
_____________________________ -
Şahsen ben savunma sanayii alanındaki gelişmeler dışında müjde falan görmüyorum.
bu bir iki sene bilemedim 3 senenin hedefleri, 2071 hedeflerine senin havsalan erişemez.
_____________________________ Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
Hakan FİDANTürkiye için: Nükleer silah! -
dış politikada gidilen libya suriye azerbaycan somali yemen sudan buralara senin havsalan erişemez.
_____________________________ Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
Ne demek istiyorsan bir şey anlamadım
dış politikada hakkımız olan yerleri bile savunmadılar, aksine vatanı karış karış sattılar. dedin ya onha dedim. satmayı bırak buralara sizin zihniyet yaklaşamaz bile tam bir stratejik çalışıyor istihbarat ve siyaset.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 5 Ekim 2026; 22:25:27 >_____________________________ Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
navigasyon uyduları 36000 km irtifaya gönderiliyor zannederken şu bilgiyi buldum:
Son yıllarda uzay teknolojilerinde yükselen trend, alçak yörünge uydularından navigasyon desteği almaktır (Starlink ve benzeri sistemlerin de üzerinde çalıştığı gibi). LEO uyduları yeryüzüne çok daha yakın oldukları için.
Neden LEO Takım Uyduları (GÖKBAĞ) Daha Mantıklı?
- Daha Güçlü Sinyal: Uydu yeryüzüne 36.000 km yerine 500–1.000 km mesafeden sinyal gönderdiğinde sinyal kaybı çok azalır. Bu da navigasyon sinyalinin binaların arasına, hatta kapalı mekânlara bile daha rahat girmesini sağlar.
- Karıştırmaya (Jamming) Karşı Dayanıklılık: Klasik GPS sinyalleri 20.000 km'den geldiği için oldukça zayıftır ve ucuz sinyal karıştırıcılarla (jamming) engellenebilir. LEO'dan gelen güçlü sinyalleri bastırmak çok daha zordur (savunma sanayii için devasa bir artı).
- Işık Hızında Haberleşme (Düşük Gecikme): 36.000 km'deki GEO uydusunda verinin gidip gelmesi ~250 milisaniye sürerken, LEO uydularında bu süre 10-20 milisaniyeye düşer. Online işlemler, askeri haberleşme ve anlık veri aktarımı için bu fark kritiktir.
- Daha Ucuz Uydu Üretimi: 36.000 km'ye uydu fırlatmak ve o radyasyon ortamında yaşayacak devasa, tonlarca ağırlıkta uydular yapmak son derece pahalıdır. LEO uyduları ise daha küçük, hafif ve seri üretilebilir (küp/mikro uydu konsepti).
Sonuç olarak; günümüz teknolojisinde tek bir pahalı ve devasa GEO uydu yerine, yeryüzüne yakın hareket eden yüzlerce küçük uydudan oluşan akıllı bir ağ (GÖKBAĞ) kurmak hem haberleşme hem de navigasyon bağımsızlığı için çok daha sürdürülebilir ve modern bir çözümdür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 5 Ekim 2026; 22:38:2 >_____________________________ Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
Hakan FİDANTürkiye için: Nükleer silah!
-
He aynen öyle dünya lideri de olduk evelAllah...
Hangi gelişme??? F-35 ler nerede? Block 70 F-16 lar nerede?? Yedek motor ve parçalar nerede???
_____________________________ -
Güzel haberler hemde çoook güzel haberler, insanın bir neşesi geliyor. :))
|
Onu bunu bilmem de ASELSAN ın bu aletlere verdiği isimleri kim koyuyorsa burdan kutluyorum. Türkçemize uygun kelimeler. GÖKBAĞ manası derin.
|
|
Allah razı olsun Reisim.
|
|
🤣🤣🤣🤣
|
|
Yapılan olumlu ilerlemeler de gönül alma amaçlı, yoksa dış politikada hakkımız olan yerleri bile savunmadılar, aksine vatanı karış karış sattılar. Kukla ana muhafelet ve hükümet gitmedikçe bu ülke düzelmez.
|
|
Müjdeler dağıtılıyor da gerisi gelmiyor, her işte kilitleniyoruz, yol alabilsek ama alamıyoruz, maalesef her işte kilitleniyoruz, rüyadan da çıkmıyoruz, inat ediyoruz. CHP'ye zorla, hileyle kayyum atandı, herkes tehdit ediliyor ya da satın alınıyor, her insan korkar hale gelmiş, ağzını açmıyor, demokrasiyi rafa güm diye fırlattılar. Özgür düşünme ortamı yok, olanak yok, ilerleme yok, memleket her önemli işte, projede sıkıntı çekiyor, yurt dışından alışveriş dahi fiilen yasaklandı.
Bol müjde var da ilerleyemiyoruz, internete girersin, sansür boldur, iş yapmak istersin, kıvrandırırlar, eğitim almak istersin, sorunlar çoktur, iyileşmiyoruz, direniyoruz. Reisim diyorlar hala, böyle uşak halk varken malum ittifak daha çok tokatlar bizi, teşne olan çok. |
Benzer içerikler
- ekran kaydı alma
- instagram arama geçmişi silme
- gizli kamera nasıl anlaşılır
- instagram efekt arama
- whatsapp aramaları sessize alma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt