Şimdi Ara

^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^ (639. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.484
Cevap
14
Favori
900.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 637638639640641
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle bir konuyu aydınlatayım:

Y diskine veya C diskine modifiye edilmiş installserver atma işi tam anlamıyla hack değildir*; yalnızca imzasız programları yüklemenizi sağlar.

* Bu yöntemde platform güvenliği kırılmış olmadığı için sistem klasörüne yazma erişimine ihtiyaç duyan uygulamaları yine sağlıklı bir şekilde çalıştıramazsınız (örnek: resource cleaner, activestandby mod vs)

Bu yüzden hackli v20'den üst sürümlere geçmeyi onbin kez daha düşünün, sonra geçecekseniz bi onbin kez daha düşündükten sonra hala buna kararlıysanız geçin çünkü geri dönüşü olmayacak, bunu siz de biliyorsunuz!

Ayrıca sertifika, IMEI'ye özel tahsis edilir bu yüzden OPDA sertifikasına sahip birinin bir uygulamayı imzalaması, IMEI'niz aynı olmadığı sürece birşey ifade etmez.

JackSparroW-: Cihazına kurduğun program işletim sisteminin kafasını karıştırıp işlevini o şekilde yerine getiren bir program, bu yüzden baştan başlamak istiyorsan format atman en sağlıklısı olacak; ama neden kaldığın yerden devam etmek yerine baştan başlamaya çalıştığını anlayamadım.

EDIT: yanlış bilgi verdiğim satırları düzenledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 29 Ocak 2009; 11:38:16 >

• yeniden baslatmamdaki sebep Gecebekcisi belki atladıgım bir yer hata olmasına sebeb olmustur die silbastan yapmak istedim.. simdi y diskine sanal bir klasör actım denicem bende birazdan unsigned uygulama yüklemeyi , yardımlarınız icin tskler tekrardan..
  • Y diskinde yarattığın sys klasörünün içinde bin klasörü, onun içinde de 9.2 için modifiyeli installserver.exe yoksa imzasız uygulama yükleyemezsin; ben baştan yapayım tarifi de

Bu arada rica ederim JackSparroW-
     ^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^
  • hemre usta ben bu işlemleri yaptıktan sonra hard format attım ve gene unsigned uygulamalar yüklendi bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzaffer1989 -- 28 Ocak 2009; 15:37:22 >
  • muzaffer1989 "illusion" ın "Xelnex Lite" ını yükleyebiliyor musun ?
  • aynı sekilde bende hard format attıktan sonra tekrar denedim unsigned uygulamaları yükledi .. tskler arkadaslar yardımlarınız icin . ben y de kendim dosya olusturup yerleştirdim exe dosyasını.
    illusion un nokia maps sürümünü yükledim Gecebekcisi.
  • illusion'un Nokia Maps'i yüklenir çünkü içinde lisans yöneticisi olarak Nokia Maps'in normalde kullandığı OpenBit Licence Manager mevcut değil, çıkartılmış*; bu yüzden sorun çıkartmıyor yetki (capabilities) hadisesi.

* Daha doğrusu Nokia Maps'in OpenBit Licence Manager ile ilişiği kesilmiş, benim cihazımda OpenBit Licence Manager yüklü bile değil ama illusion'un Nokia Maps'i çalışıyor

Ama Psiloc programları içinde lisans yöneticisi olarak DRM Common Solutions var, QuickOffice AcrobatReader NGage vb programlarda da OpenBit Licence Manager var ve bu ikisinin kırılmış sürümleri yüklenmek için fazladan yetki gerektiriyor, ancak platform güvenliği kırılmadan (yani tam hack olmadan) bu yetkilerin verilmesi sağlanamıyor ve bu programlar (eksiğim/fazlam olabilir yukarıdaki listede) yüklenemiyor.

EDIT: yanlış bilgi verdiğim satırları düzenledim, silmedim. görmek için yazıyı seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 29 Ocak 2009; 11:36:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

illusion'un Nokia Maps'i yüklenir çünkü içinde lisans yöneticisi olarak Nokia Maps'in normalde kullandığı OpenBit Licence Manager mevcut değil, çıkartılmış; bu yüzden sorun çıkartmıyor yetki (capabilities) hadisesi.

ama Psiloc programları içinde lisans yöneticisi olarak DRM Common Solutions var, QuickOffice AcrobatReader NGage vb programlarda da OpenBit Licence Manager var ve bu ikisinin kırılmış sürümleri yüklenmek için fazladan yetki gerektiriyor, ancak platform güvenliği kırılmadan (yani tam hack olmadan) bu yetkilerin verilmesi sağlanamıyor.

yanlışın var installserver.exe yi gerekli yere attıysan yüklenir ve çalışır.
    Platform güvenliği kapalı olunca sadece tüm dosyalara tüm dosya yöneticileri ile erişiyorsun.
    Kapalı olmadan da programlar yüklenir ve çalışır.

Yetkileri farklı birşeyle karıştırıyorsunuz galiba.
    Platform güvenliği ile bunun alakası yok. Eğer yükleyebiliyorsanız çalışır...

• quote:

Orjinalden alıntı: realceday

quote:

illusion'un Nokia Maps'i yüklenir çünkü içinde lisans yöneticisi olarak Nokia Maps'in normalde kullandığı OpenBit Licence Manager mevcut değil, çıkartılmış; bu yüzden sorun çıkartmıyor yetki (capabilities) hadisesi.

ama Psiloc programları içinde lisans yöneticisi olarak DRM Common Solutions var, QuickOffice AcrobatReader NGage vb programlarda da OpenBit Licence Manager var ve bu ikisinin kırılmış sürümleri yüklenmek için fazladan yetki gerektiriyor, ancak platform güvenliği kırılmadan (yani tam hack olmadan) bu yetkilerin verilmesi sağlanamıyor.

Platform güvenliği kapalı olunca sadece tüm dosyalara tüm dosya yöneticileri ile erişiyorsun.

hayır yüklenmiyor denedik biz herhangi bir imzasız uygulamayı yükleyebiliyorum fakat mesela Xelnex Lite ı yükleyemiyorum ( yükleniyo gibi görünüyo biraz ilerleyince hata veriyo )

quote:

Orjinalden alıntı: Hemre_

yok bu sitenin verdiği sertifikada işe yaramadı :)) neyse yeni yöntemi bekleyecez başka yolu yok...

ustam bi site vardı imei yazıyorduk opda olması lazım ben oradan aldım yükledim bi kere hack yöntemini uyguladım artık rahatım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzaffer1989 -- 28 Ocak 2009; 17:29:44 >

• quote:

yok bu sitenin verdiği sertifikada işe yaramadı :)) neyse yeni yöntemi bekleyecez başka yolu yok...

Tam olarak verdiği hatayı yazabilir misin?

o sitenin verdiği sertifika ile sistemi hackle ve bütün programları yükle ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realceday -- 28 Ocak 2009; 17:29:45 >
  • "yüklenemiyor" yazıyor
  • quote:

Peki, madem öyle, lütfen v30+ bir N82/N958GB vs bir cihazda installserver.exe yi "gerekli yere" atın ve platform security'i disable etmeden illusion'un Psiloc Xelnex Lite'ını yükleyin. Sonuçları bildirirseniz sevinirim.
  • Sertifikanızla imzalamıyorsunuz değil mi programı ?
    Unsigned olarak yükleyin. İmzalamayın programı

http://uploaded.to/?id=la2l2g

liktekini imzalamadan yükleyin.

GeceBekcisi : Zaten hep o şekilde yüklüyorum ben. Bu yazdıklarınızdan sonra acaba yanlış m hatırlıyorum dedim tekar yükledim. Yükleniyor ve sorunsuz çalışıyor. Bir yerde yanlış yapıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realceday -- 28 Ocak 2009; 17:38:53 >
  • quote:

Zaten hep o şekilde yüklüyorum ben. Bu yazdıklarınızdan sonra acaba yanlış m hatırlıyorum dedim tekar yükledim. Yükleniyor ve sorunsuz çalışıyor. Bir yerde yanlış yapıyorsunuz.

Cihazınız v20 döneminde hacklenmiş bir cihaz mıdır? Diğer arkadaşlarınki gibi hack yüzü görmemiş bir cihaz değilse, belki yükleyebilirsiniz.

muzaffer1989 az önceki denememizde imzalamadan doğrudan yüklemeye çalıştı ancak DRM Common Solution'un yüklendiği yerde yükleme kesildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 28 Ocak 2009; 17:42:26 >
  • quote:

quote:

Sertifikanızla imzalamıyorsunuz değil mi programı ?

O zamanda
    "Gerekli erişim izinleri verilmedi" diyor...

bende sandım bana diyon :D hack dosyası hakkında sandıydım... arada muhabettler karıştı gitti :D

installserver.exe gerekli yerde mi?
  • Tekrarlıyorum arkadaşlar. platform hack ile programları yükleme tamamen farklı şeyler.
    Sorun başka birşey. Ayrıca herkesin hack dediği sistem klasörlerine erişim.
    Modo ile bunu zaten yapabiliyorsunuz o zaman nasıl platform hack olmuyor bu?
    Ayrıca platform hack açık iken n-gage çalışmıyor mesele ....
    Onun zaten kapalı olması gerekiyor...
  • quote:

quote:

quote:

Sertifikanızla imzalamıyorsunuz değil mi programı ?

O zamanda
    "Gerekli erişim izinleri verilmedi" diyor...

bende sandım bana diyon :D hack dosyası hakkında sandıydım... arada muhabettler karıştı gitti :D

installserver.exe gerekli yerde mi?

hocam naptın ezdin iyice sertifikamda var ama v30a geçtikten sonra aldım programları yükleyemiyorum diye aldım onu
    önceden v20 idim ve hackli değildim, upgrade yaptım ve şansımı kaybettim; ama şimdi installserver gerekli yerde, hem C ye hem de Y ye koydum ama yine de yüklenmiyor psiloc xelnex lite kesiliyor yarıda
    hocam aynen burda anlattığım gibi ama inanmıyorsan denemesi bedava

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzaffer1989 -- 28 Ocak 2009; 17:56:23 >

• quote:

Tekrarlıyorum arkadaşlar. platform hack ile programları yükleme tamamen farklı şeyler.
    Sorun başka birşey. Ayrıca herkesin hack dediği sistem klasörlerine erişim.
    Modo ile bunu zaten yapabiliyorsunuz o zaman nasıl platform hack olmuyor bu?
    Ayrıca platform hack açık iken n-gage çalışmıyor mesele ....
    Onun zaten kapalı olması gerekiyor...

Platform security mekanizması yüklenen programın talep ettiği capability leri kontrol eder ve programın imzalandığı sertifika istenen capability ler için uygunsa yüklemeye devam eder, ardından exe için hash oluşturur ve işlem tamamlanır.

Modifiye edilmiş installserver yalnızca sertifika varlık kontrolünü ortadan kaldırır ancak gördüğüm kadarıyla bazı capability lerin talebi durumunda platform security kapalı ise çöküyor ve yükleme yarıda kesiliyor.

Modo daki TCB hilesi nasıl oluyor anlamıyorum (çünkü elimde hacksiz bir cihaz yok, deneyemiyorum) ama sonuçta bir şekilde TRK ve benzeri metodlarla (yani aynı güvenlik açığını kullanan programlarla) hack edilmemiş bir cihazda platform security disabled iken cr@ckli DRM Common Solutions yüklenmiyor, QuickOffice yüklenmiyor; bunun açıklaması platform security & capabilities değilse nedir?

EDIT: yanlış bilgi verdiğim satırları düzenledim, silmedim. görmek için yazıyı seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 29 Ocak 2009; 11:39:58 >

• modifiyeli installerver.exe yüklenen programların izinlerini kontrol etmeden yükleme yapıyor.
    Yani olay yetkiler değil. Platform güvenliği de kapalı iken ben yükleyebiliyorsam siz de yükleyebilirsiniz anlamına geliyor.
    Xelnex ve DRM yi ayrı ayrı yüklemeyi deneyin bakalım sorun hangisinde imiş.
  • quote:

Peki, madem öyle, lütfen v30+ bir N82/N958GB vs bir cihazda installserver.exe yi "gerekli yere" atın ve platform security'i disable etmeden illusion'un Psiloc Xelnex Lite'ını yükleyin. Sonuçları bildirirseniz sevinirim.

Ben telefonu son firmware sürümü yüklüyken hackledim. Psiloc Xelnex Lite programıda yüklendi.

Cihazım N95 8gb v31.0.015
  • 
Sayfa: önceki 637638639640641
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.