Şimdi Ara

işten çıkarılma sürecim ve işe iade davası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Popüler Konular listesinde
72. Sırada  bugün en iyi #23
Sayfa: 1
Giriş

İşten çıkartıldım. Fesih bildirimi imzalatmak istediler. Kağıtta yazan belgelerin gerçeği yansıtmadığını düşündüğümden imzalamadım. Tutanak tutun dedim tutmadılar. Ertesi gün işe gitmedim. (Bu noktada yasal bir boşluk olduğunu düşünüyorum.) İşten çıkarıldığıma dair elimde bir belge yok ve iş verenin sgk'ya çıkış bilgisini iletmesi için 10 günlük süresi olduğu için o 10 günlük sürede devamsızlık yapmış gibi gösterilip işten çıkartılma riskim vardı. Neyseki böyle bir şey olamdı.

Gün 9

7 8 gün sonra e devletten işten çıkarıldığım bilgisini gördüm. Avukata gittim ve işe iade davası açması için konuştum. Avukat para istemedi. Kazandığın tazminattan pay alırım dedi.

Gün 10

Ertesi gün notere gittim. Avukata vekalet vermek için yaklaşık 2 bin TL ödeme yaptım. Toplam masraf yaklaşık 2000 TL

Gün 10

Avukatım arabulucuya başvurdu.

Hafta 4

3 hafta sonra arabulucu günü geldi. Ben katılmadım. Şirket de bi avukat göndermiş. Arabulucu da avukat zaten 3 avukat anlaşmaya çalışmış bir anlaşma çıkmadı. Arabulucu da sonuç çıkmadı. Arabulucuk ücretini sanırım anlaşma olmadığı için şirket ödedi. Toplam Masraf yaklaşık 2000 TL

Hafta 5

Arabulucu tutanak düzenledi. Taraflara iletti. Aynı gün avukatım bir anlaşma sağlanamadığı için iş mahkemesine dava açtı. Bu süreçte dava açmak için çeşitli harçlar ödenmesi gerekiyor. Ancak avukatım benim ücreti ödeme gücüm olmadığına ilişkin bir başvuru yapmış başvuru olumlu sonuçlandığı için dava açma masrafını sanırım devlet karşıladı. Toplam masraf yaklaşık 2000 TL

Hafta 8 (Ay 2)

ilk duruşma düzenlendi katılmadım. Sadece eksik evrak var mı başvuru geçerli mi zamanında yapılmış mı gibi kontroller yapıldı ve sgk banka gibi kurumlardan mahkeme belge talep etmiş. Ücret tespiti için sanırım. Bir de şahit listesi iletildi. Şahit başına yaklaşık 500 TL gibi bir ücret ödenmesi gerekiyor. 2 şahit gösterdim. Toplam Masraf yaklaşık 3000 TL

AY 5

ikinci duruşma düzenlendi. katılmadım. şahitler dinlendi dosya bilirkişiye gönderildi. Bilirkişi masrafı yaklaşık 6000 TL ödemem gerekti. Toplam masraf 9000 TL

AY 6

bilirkişi raporu çıktı. Rapor lehime. 4 Aylık brüt maaşıma denk bir boşa geçen zaman ücreti ve işe başlatılmamam durumunda 4 aylık maaşıma denk başlatmama tazminatı ödenmesini tavsiye etti. Ayrıca avukat vekalet ücretleri ile bilirkişi ücretlerinin işveren tarafından ödenmesi gerektiği belirtti. Tabi bu bilirkişi raporu bağlayıcı değil. Takdir hakimin. Toplam masraf 9000 TL

AY 8

karar duruşması. katılmadım. hakim kısa kararını açıkladı. 4 Aylık boşta geçen zaman ücretimin ödenmesine ve işe iademe karar verdi. ayrıca işe başlatılmam durumun 4 Aylık maaşıma denk tazminat ödenmesine hükmetti.

Kalan süreçler

1 aylık bir süre içinde. hakim gerekçeli kararını taraflara teblig edecek.

tebligden sonra 10 gün içinde iş verene işe alınmam için başvurmam gerekir.

tebligden sonra 2 hafta içinde iş verenin karara itiraz edip istinafa gitme hakkı var (süreci uzatmak için yapabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can-75146 -- 14 Eylül 2026; 15:55:52 >

• Genel olarak süreç doğru anlatılmış ama birkaç önemli düzeltme var işe iade kararının kesinleşmesinin tebliğinden itibaren işçinin 10 iş günü içinde işverene başvurması gerekir işverenin de başvurudan itibaren 1 ay içinde işe başlatması gerekir. Ayrıca bilirkişi raporu arabulucu kararı değildir bilirkişi görüşüdür hakimi bağlamaz. İstinaf süresi de kural olarak gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 2 haftadır. Süreler kritik olduğundan dosyaya göre hukuki destek verebilriim.

• Arkadaşlar birşey sormak isterim, Ben eski bankacıyım. Performansım iyi olmasına rağmen, sürekli prim almama rağmen performans sebep gösterilerek işten çıkarıldım. ( Müdürüm ile ilk tanıştığım günden beri anlaşamıyordum. Yönetici etkisi var. ) Neyse işe iade davası açtım. 17 Eylül ' de karar çıktı işe iademe karar verildi. Gerekçeli kararın yazılmasını bekliyorum. Sanırım 1 ay kadar sürüyormuş. Mahkeme bilirkişi raporunda yazılan gibi 4+5 maaş tazminata hükmetti. ( Askerlikten önce 3 yılım var hesaba katılmamış toplamda 15 yıl 1 ay çalıştım ama 12.5 yıl gibi hesaplanmış. ) Banka genel olarak istinafa gidiyormuş. İstanbul' da işe iade istinaf süresi ile ilgili bilgisi olan var mı? İşten ayrılalı 15 aya yakın oldu. Süreci hemen başlattım ama uzun sürüyor. İstanbul' da tahmini istinaf süresi ne kadar sürer. İnternette gördüğüm kadarıyla 1 yıl daha süreceği yazıyor. Doğru mudur? Bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.