Şimdi Ara

Çin'de elektrikli payı rekor tazeledi: İlk 10'da direnen tek benzinli bir Japon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin'de elektrikli payı rekor tazeledi: İlk 10'da direnen tek benzinli bir Japon
    Dünyanın en büyük otomotiv pazarı olan Çin’de benzinli otomobillerin dönemi resmen kapanıyor. Çin Binek Otomobil Derneği’nin (CPCA) açıkladığı son verilere göre, Temmuz ayında elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların (NEV) pazar payı %65,1 ile tüm zamanların rekorunu kırdı.



    Pazar genelindeki daralmaya rağmen elektrikli araç dönüşümü o kadar hızlandı ki en çok satan ilk 10 otomobil arasında benzinli motora sahip tek araç Toyota Corolla Cross oldu.



    Listenin zirvesinde yerli Çin markaları var



    Temmuz ayında satış sıralamasının ilk üç sırasını tamamen yeni nesil elektrikli modeller domine etti:




    1. Geely Xingyuan (EX2): 32.306 adet satışla listenin zirvesine yerleşti.

    2. Leapmotor A10: Aylık %6 büyüme ile 26.424 adet satarak 2. sıraya yükseldi.

    3. Tesla Model Y: Geçtiğimiz ayın lideri olan Model Y, satışlarında yaşanan %35'lik sert düşüşle 25.158 adede gerileyerek 3. sıraya düştü.



    Ayrıca Bkz.Renault CEO'su "Geçmişe sığınan ölür" dedi, Clio ve R5 için yeni dönemi duyurdu



    Teknoloji devi Xiaomi’nin elektrikli sedanı SU7, 24.023 adetlik satışla 4. sıradaki güçlü konumunu korurken; BYD markası Fangchengbao Ti 7 (20.300 adet), Yuan UP (20.275 adet) ve Sealion 06 (15.395 adet) modelleriyle ilk 10 içerisinde üç farklı pozisyon elde etti.



    Benzinli motorlar için yolun sonu göründü



    Çin'de elektrikli payı rekor tazeledi: İlk 10'da direnen tek benzinli bir Japon
    Çin pazarında yaşanan bu dönüşümün hızı istatistiklere belirgin şekilde yansıyor. 2026'nın başında en çok satan ilk 10 araç arasında 7 adet benzinli model yer alırken, bu sayı Mart’ta 5'e, Nisan’da ise sadece 1'e düşmüştü. Mayıs ayında ise tarihte ilk kez ilk 10 listenin tamamı elektrikli araçlardan oluşmuştu.



    Temmuz ayı Çin'de en çok satan otomobiller



    Sıra Model Yakıt / Motor Tipi Temmuz Satış Adedi
    1 Geely Xingyuan (EX2) %100 Elektrikli 32.306
    2 Leapmotor A10 %100 Elektrikli 26.424
    3 Tesla Model Y %100 Elektrikli 25.158
    4 Xiaomi SU7 %100 Elektrikli 24.023
    5 Fangchengbao Ti 7 Hibrit 20.300
    6 BYD Yuan UP (Atto 2) %100 Elektrikli 20.275
    7 Nevo Q05 Hibrit 18.871
    8 Li Auto i6 Hibrit 15.420
    9 BYD Sealion 06 Hibrit 15.395
    10 Toyota Corolla Cross Benzinli 14.510








  • adamlar pazardan domates alır gibi araba alıyor.

  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    adamlar arcfox beta T1 modeliyle 7 bin dolara araba satıyorlar. Türkiyede 7 bin dolara araba satılsa kim almaz ki (yaklaşık 300 bin TL)

  • Hem teşvik var hem ucuz.

    Amerika gelecekte Çine sadece petrol konusunda yaptırım uygular. Çin de bunun farkında. Zaten güneş ve rüzgar enerjisinde aldı başlarını gidiyorlar. Eee niye elektrikliye geçiş sağlamasınlar.

    Bazı ülkeler gibi elektrikliye nedense %50 ve üzeri vergiler koymuyorlar sırf petrolden 3-5 kuruş vergi alacaklar diye.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Hibrit araca hiç güvenim yok, iki seçenek arasında sıkışmış kalmış sıcak motara takviye derken, fazla teferruat olması endişe verici, Çin başaracağına bağımsız çalışan elektrik motoru çıkaracak şarjı inanılmaz uzun süre yol gidecek, hibrit araçlar geride kalacak her geçen gün biraz daha ileri gidiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Emin Oral kullanıcısına yanıt
    Aslında elektrikli araçlar da bir geçiş dönemi. Hidrojen yakıt hücreli araçlar elektriklinin yerini alacak. Hibrit araçlar ise daha uzun süre kullanılacak. PHEV'den ziyade MHEV araçlar daha mantıklı şu anda almak için. Elektrikli araç kullanıcılarının şarj kabusu hiçbir zaman bitmeyecek maalesef. Psikolojik olarak da etkiliyor insanları. Ayrıca araç içinde maruz kalınan radyasyon yüksekliğinin sonuçları da henüz belli değil ancak pek iyi olmayacağı kesin gibi. Ayrıca elektrikli araçların bakım ve onarım maliyetleri de çok yüksek. Onarım olayı çok zor olduğundan parçanın komple değiştirilmesi gerekiyor genelde ve maliyet uçuyor tabi ki. zaten ülkemizde elektrikli araç bakım ve servisi konusunda yetişmiş elemen neredeyse sıfır olduğundan ciddi bir elektrikli piyasası oluşamıyor. İkinci elinin olmaması da ayrı bir handikap tabi ki.

  • 3 modelini ilk 10'a sokmayı başarmış byd. Zaten Çin'in en çok satan bir numaralı markası. Rekabetin bu kadar çetin olduğu Çin'de birinciliği yakalamak büyük başarı bence.

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.sırAdaki araç hakikaten şirin güzel bir araba. togg bunun gibi bir A+, B segmenti bir araba üretmeli.

    _____________________________
    Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun dedi. Öleceğini bile bile yaşadığını unutmuştu o an... Bozmadım.
  • japonlar sağlamlık yanında konforlu araba üreseydi diğer şartlar değişmeden tüm dünyada sadece japon araçları alınır satılırdı. sağlam ama konforsuz diye arabalarını kötülediler.

    _____________________________
    .
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Çin’in mevcut batarya teknolojisi ile 10 dk altı şarj olabilen araçlar var. Katı hal bataryada seri üretime geçilirse hidrojen başlamadan biter


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Elektrikli araba sanayi yüzü görmüyor.

    Bizdeki satışın sınırlı olmasının esas nedeni de bu...

    _____________________________
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Hocam sen bence bir doktora görün. Hidrojen olayını ya yanlış anlamışsın ya da anlayamamışsın.

    sağlıcakla..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feerrroooo -- 14 Ağustos 2026; 14:12:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Sanayi yüzü görenler de, onarım yerine hurdaya atılıyor :)))). Onarımı sıfırına yakın maliyet çıkıyor genelde.

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Sizi de anlıyorum..

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Siz önce bi doktara görünmeyi karar verin. Sağlıcakla kalın..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.