Şimdi Ara

YouTube, bu kullanışlı özelliği ücretli hale getirebilir! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben de eskiden uzun bir dönem kullandım hocam. Gerçekten resmi uygulamadan çok daha işlevsel bir uygulama.

Ama sonradan benim tarafımda işler değişti. Başta TV'deki reklamlardan rahatsız olduğum için sonrasında da Youtube Kids'i tüm cihazlarda reklamız açabilmek için Premium'a temelli geçtim. Ayrıca reklamsız Youtube music araçta Android Auto, CarPlay vs iyi oluyor.

Hoş; TV kutusu, Android cihaz, DNS sunucusu vs yine reklamı, kısıtlamaları çözebilirim aslında ama yıllık 500 lira için uğraştığıma değmez açıkçası. Bir fastfood zincirinden alacağım hamburger menüsü fiyatına 1 yıl premium kullanıyorum. Şahsen bu benim için Amazon Prime gibi hakkını fazlasıyla aldığım cüzzi bir rakam.

İyi bir alternatif olsa izlemem zaten izleyerek nasıl şirket kölesi oluyorum onu anlamadım, bence şirket kölesi demek ne derlerse yapan kişiye denir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    Alternatifi var ancak daha iyi bir alternatifi olmadığını düşündüğünüz için kullanmaya devam ettiğinizi söylüyorsun ya hocam, bu da bir nevi bağımlısı olmak, kölesi olmak olmuyor mu? Bu açıdan söyledim aslında. Yani bu çarkın dönmesini sağlamış oluyoruz.

Kaldı ki fiyatlarda değişiklik yok ancak ücretsiz kullanıcı imtiyazlarını azaltmaya başlamışlar. Bir Premium üyesi olarak hoşuma giden bir durum olmamasına rağmen 1 burger menüsü fiyatına yıllık kullandığım servisin kölesi oluyorsam da haklı nedenlerim var. Bu paranın karşılığı olarak 1 yıl boyunca reklamsız videolardan (youtube kids dahil), youtube music servislerinden ve premium fhd bitrate'ten faydalanabiliyorum. Benim de daha iyi bir alternatifim yok çünkü, ama uygun fiyatlı hizmet nedeniyle sizden bu noktada ayrılıyorum.

Kaldı ki alternatifi olmadığını düşündüğümüz bu servisin devam etmesini de reklam geliri ve ek özellikler sunan ücretli üyelikler sağlıyor. Hem reklam olmasın hem üyelik olmasın; amme hizmeti yapmasını beklemiyordunuz değil mi? Bu bir iş modeli çünkü. Ne zaman ki verdikleri hizmet ile ödediğim paranın dengesi değişir, o zaman işler değişir benim açımdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 27 Ocak 2026; 15:54:57 >

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

Diğer tüm sosyal medya mecralarının küreselde aynı veya benzer ayarda muadili varken bir Youtube'ın yok maalesef. Muadilleri benzer hacimde arşive sahip değiller veya çok lokaller. Youtube'a biraz müdahale edilse fena olmayacak ama Amerikan - vahşi kapitalizm - orijinli olduğu için boşa beklenti maalesef.

Hocam eğer paraya sıkışmışlarsa boş beleş kanallara para akıtmayı kesebilirler ayrıca bizim ücretlerimizle ayakta durduklarını düşünmüyorum sonuçta dünyanın en büyük devlerinden birine ait bir platform. Adblock kullananlara karşı yıldırma politikası izledikleri için 10 lira yapsalar alacağım bir hizmet değil. Parasını verip alsan da videonun içine reklam gömenlere karşı hiçbir şey yapmıyorlar allahtan sponsor block var da onlardan da kurtulabiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 27 Ocak 2026; 16:55:37 >

Video içi reklamlar konusunda haklısın, bence eleştiriye en açık yanı bu gerçekten. Bu anlamda Premium üyeliğin kapsamı tartışılabilir elbet. Ama Google'ın dev bir şirket olmasıyla finansal açıdan servis istikrarı farklı konular bence.  Youtube şirkete para kazandıran bir servis ve reklam/üyelik üzerine kurulu bir iş modeli var. Ne zaman bu servis bekleneni vermez; önce işleyişe müdahale ederler, olmazsa fişini çekerler. Sonuçta youtube'un kullandığı bant genişliği, depolama çok ciddi bir işletme maliyetini de beraberinde getiriyordur.

Dolayısıyla Google dev bir şirket olmasına rağmen ürün bazında başarıma bakarak değerlendirme yapıyor, birçok servisinin fişini de bu şekilde çekiyor. Bu siteyi biliyorsunuzdur zaten ama yine de paylaşmış olayım:

killed by google
    Killed by Google
    https://killedbygoogle.com

• Yoksa siz "Transpose" eklentisini henüz keşfetmediniz mi?

Yalnızca video hızlandırıp yavaşlatma değil, ses perdesi inceltip kalınlaştırma da var üstelik.

Hocam, yakında her şey paralı olacak. Bunu aylar önce de yazmıştık. YouTube gibi platformlar önce her şeyin ücretsiz olduğunu vurgulayarak reklam yapar ve insanları buna alıştırır. Sonra işi paraya dökerler. Dublaj elbette paralı olacak. 4K paralı, abonelik (katıl) zaten paralı. Ücretsiz izlenen içeriklerde, içerik sahiplerine daha az para verecekler. Sonunda tamamen paralı bir platform hâline gelecek. Uzun vadede kimse kimseye bedava bir şey sunmaz.

• Kulak Misafiri kullanıcısına yanıt

Hızlı oynatmanın kullanışlı olduğu çoook spesifik durumlar var, onun dışında öyle sık kullanılan, sık kullanılmaya değer bir özellik değil bence. Dediğin gibi video izlerken bazen biraz hızlandırsan bile içerik üreticisinin anlattığı şeyi ıskalayabiliyorsun. Özlelikle bilmediğin bir mevzuysa anlamaya çalışıyorsan ve içerik üreticisi bilgi bombardımanına tutuyorsa daha anlayamadan, düşünemeden konuşma hızlı geçiyor. Ama bazı içerik üreticileri ise mıymıymıy, çok yavaş konuşuyor. Dinlemek istiyorsunuz ama bir taraftan da konuşması fazla yavaş bulabiliyorsunuz. Bu içerikleri daha hızlı ve daha dinlenebilir hale getirmek için hızlı oynatma epey işe yarıyor. Hem odaklanmayı kolaylaştırıyor hem de özellikle uzun içeriklerde belkş vskit tasarrufu bile sağlıyor. Ben ilk defa bu yılın balında ya da 2025'in sonunda kullanma ihtiyacı hissettim. O derece nadir kullanıyorum yani düşünün. Bir de akloma çok spesifik kullanım alanı olarak bir video oyununda bir görevin ya da bir şey hızlıca çözümünü görmek için kullanılabilir gibime geliyor. 2x hızında izlemek filan. Uine yakın bir zamanda bu şekilde hızlandırılmış olarak izlemiş olabilirm net hatırlamıyorum. Bu ve benzer sebeplerle hızlı oynatma kullanılabilir ama Yzt maceramın %99'undan fazlasında hızlı oynatmayı kullanmamışımdır.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Video içindeki reklamk kaldırma olayını yapamazlar. Pekçok içerik üreticisi bu şekilde kazanıyor. Yoksa YT içerik üreticisi diye bir şey kalmaz.

Dublajı da paralı yaparlarsa ne anladık o (AI) işinden. Zaten AI dublajı da çok ruhsuz. 4K nasıl ücretli hocam. Premium olmadan 4K hatta bazı videolafda 4K 60 FPS içerikler izleyebiliyoruz. Nerden çıkardınız 4K'nın paralı olduğunu? Ayrıca bunu da düz kullanıcıdan alırlarsa ohoo...

Chrome eklentisi sanırım. Ben Opera kullanıyorum ama Opera'da da kullanabilirim diye düşünüyorum. Sadece YT'da mı çalışıyor yoksa genel olarak tüm online video izleme sitelerinde mi çalışıyor?

Özellikle eğitim videolarında hızlandırma olmazsa olmaz.

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Video içindeki reklamk kaldırma olayını yapamazlar. Pekçok içerik üreticisi bu şekilde kazanıyor. Yoksa YT içerik üreticisi diye bir şey kalmaz.

Youtube Premium ile -adı reklam atlama olarak geçmese bile- en çok atlanan yerleri atlamaya imkan veriyor aslında. Bu da kullanıcıların tercihi olarak büyük çoğunlukla sponsor reklamlarına denk geliyor. Yarın bunu otomatik yapacak bir seçenek de sunabilir, belli olmaz. Diğer taraftan içerik üreticileri daha non-invasive reklam modeline zorlanabilirler de. İçerikten sapmadan, ürün yerleştirme gibi...

Ayrıca içerik üreticileri Google reklam payının %55'ini alıyor zaten. Karlarını maksimize etmek için de sponsorlarla anlaşıyorlar. Google, "kontrolsüz sponsor içeriklerine izin vermiyorum, içerikteki reklamlı bölümü işaretlemeniz zorunludur" dese ve premium'a özel (belki farklı bir üyelik kademesinde) bu alanı atlama seçeneği koysa ve bu üyelerin izlediği videolar için üreticiye ekstra ödeme yapsa kim içerik üretmeyi keser ki... Bence hizmet kalitesi artar, insanlar da reklamlardan arınmış temiz içeriğe erişir.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Şimdilik sadece Chrome için var bu eklenti. YouTube, TikTok, Instagram dahil video oynatılabilen tüm web sayfalarında kullanılabiliyor.

Valla ben çok yavaş konuşanı, iki saat uzatanı kapatıyorum direk ya artık. Hızlıyı açıp dinlemek için de dinlemiyorum. Ben hiç kullanmıyorum. Kullanana kolay gelsin.

İt iti ısırmaz

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.