Şimdi Ara

Biten Tecil ve Devam Eden Yüksek Lisans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
60
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben tezli ve tezsiz olmak üzere 2 adet yüksek lisansı aynı anda yapıyorum. Tezsiz yükseğe daha önce başlamıştım tecilim bu şubat ayı sonunda bitiyor. Ancak tezli yüksek lisansımın daha 2 dönemi var. Tezli yüksek lisans yaptığım okulu aradığımda tecili uzatmak için eski tecilimin iptal edilmesi gerektiğini söylediler. Ancak diğer okul da mezuniyet ya da okuldan ayrılma olmadan yapamayız dedi. Mezuniyetim de haziran ayında olacağından dolayı tecilim daha erken bitiyor. Bu durumda 28 Şubat günü tecilim bittiğinde diğer yüksek lisanstan dolayı tekrardan tecil işlemi yapabiliyor muyum? Sanırım 31 Aralık 2026 tarihine kadar yoklama işlemlerini başlatmak için süre var. Bu süre içerisinde tecil bitmişken tekrar tecil yapılabiliyor mu?

Ayrıca boyum 183 kilom 130 hiç tecil ettirmeden direkt muafiyet için uğraşmak daha mı mantıklı bunu da düşünüyorum. Sizler ne düşünürsünüz bu konuda?

• quote:

4. Ertelemesi teklif edilen yükümlülerden daha önce herhangi bir nedenle erteli olduğu tespit edilenler hakkında yükümlünün erteleme süresi dikkate alınarak lehine olan erteleme işlemi yapılır.

www.msb.gov.tr
    Kamu Personeli Yüksek Lisans Staj Aday Memur vb Olanların Ertelemeleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/kamu-personeli-yuksek-lisans-staj-aday-memur-vb-olanlarin-ertelemeleri

Bildiğim kadarıyla enstitü öğrenci işleri askerlik şubesine erteleme icin başvuruyu yapar, askerlik şubesi erteleme durumuna kararı verir.

Ama şu da var. MSB, olaya akademik açıdan bakmıyor. Tezli ve tezsiz yüksek lisansı bir görüyor. Tezsizi bitirdiğiniz an "yüksek lisans mezunu" olarak değerlendiriyorsunuz. Ve 1 yıl tecil hakkınız oluyor.

Sayfanın ikinci yarısında mezunlar için şartlar var.
    www.msb.gov.tr
    Öğrenci Erteleme İşlemleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri

İşin özeti kilodan muafiyete oynayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kilodan muafiyete fazla bel bağlamayın baya insiyatife biraz da şansınıza bağlı. Yine de bu kilo ve boyla 100% erteleme alırsınız

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.