|
“Stok yok”: Samsung, DDR5 bellek sözleşme fiyatlarını yüzde 100 artırdı
-
-
Vay be ortada hiçbirşey yokken bir kriz yarattılar valla, ama bu işten çinli üreticiler güçlenerek çıkacak. bizide kurtarsa kurtarsa çinliler kurtarır.
-
Kısa vadede çözülmesinin tek çaresi Çinlilerin bu piyasaya girip samsung gibi şirketleri çökertmesidir.
Samsung baktı bellek piyasasında parayı kırıyor telefon sektörünü boş vermiş ve her yıl aynı telefonu milletin önüne getiriyor. Açıkçası samsung gibi şirketler piyasa için çok tehlikeli olmaya başladılar. Tekelleşmeyi çok iyi kullanıyorlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
En sevmediğim firmalardan biri zamzungdur. Tekelleşirse kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Çinliler umarım bunlarında dersini verir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Ortada çok güzel bir oyun kurmuşlar, oynuyorlar. Haberlerde yayılmış bir güzel. Herkese alım yapmayı pohpohluyorlar. Siz sanıyor musunuz siz aldıkça ram fiyatları düşecek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Ölmek mi istiyorsun? Git o zaman at kendini denize. 5 saniye sonra hayatta kalmak için çırpındığını fark edeceksin. Sen kendini öldürmek istemiyorsun sen içindeki bir şeyleri öldürmek istiyorsun.
Morgan Freeman -
Tam olarak cyberpunk 2077 işte. Dünyayı firmalar ele geçirecek:D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
katılıyorum. bellek üreticilerinde üç büyükbaş var. samsung, sk hynix ve micron. micron ben tüketiciye satmıyorum artık kardeş diyip crucialı kapadı. samsung ben çıkmadım iyisiniz ama diyip bam diye yüzde yüz zam yapıyor. hynix de alttan alta sinyal çakıyor. bunun sönmesinin üç yolu var:
birincisi dediğiniz gibi çinlilerin ram üretimi tutacak, markaları çıkan tüm boşluğu dolduracak. aynı elektrikli araba piyasasında yaptıkları gibi mevcut üreticileri dara sokacak son kullanıcı piyasasında, piyasa yine doğal yoldan kendini düzenleyecek.
ikincisi sopa metodu. en sonunda ab ya da benzeri bir ülke birliği "siz hayırdır la" diyip manyak ceza kesip regüle edecek, eskiden hdd ve ram üreticilerine yaptıkları gibi. ciddi monopol davaları açılıp şirketler seve seve bölünecek, piyasa yine normal formuna zor kullanarak dönecek.
üçüncü yol ise ai balonunun sönmesi durumu. ai evet hayatımıza yerleşti ve kullanışlı bir araç. ancak dot com balonundaki gibi her 3-5 kişi bir kaç anahtar kelimeyle cümle kurarak milyonlarca dolar havadan yatırım yapıyor, ortada ürün yok. nvidia yaptığı karın çok üzerinde değerlemeye sahip. piyasada henüz olmayan para "tutacak feci para kıracağız" umuduyla döndürülüyor. bu balon patlarsa bu şirketler batarken ekonomileri de yanında götürecek, bütün dünya ister istemez etkilenecek. bu da en kötü kriz senaryosu. piyasa burada yine normale döner dönmesine de bu sefer normal fiyata ram alacak kişi sayısı azalır.
kar ederken hepsini ben yiyeyim, batarken beni kurtarın diyecekler kısaca. kar ederken sadece kendin yiyeceksen durum tersine dönüp batarken de yandım anam feryatlarına kimse aldanmaz. bu tarz regülasyonlar olmazsa atıyorum ileride su sıkıntısı oldu ve büyük su şirketleri çıkan suyu çok zengin kişilere satabilirler sadece. belirli başlı etik ve ahlaki kurallar aç gözlü şirket yöneticilerine ve çok bilmiş finance bro kesim için önemsiz. bu tiplerin hırsı sadece daha fazla rakam, daha fazla paradır. kritik eşik aşılırsa ya devletler müdahale eder piyasayı düzene oturtur, ya da sonunda manyağın biri çıkar üst düzey bir yöneticiyi alnının çatından vurur (bkz. luigi mangione ve united healthcare ceo'su olayı), yöneticiye de kimse de üzülmez.
_____________________________ AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
-
tek çözüm Çinliler bu adamlar oiyasada olmasa şuan en basit elektronik eşyaya 10 bin dolar çekiyorlardı onların herşeyi parada sanki diğerleri sütten çıkmış değiller zaten ai gelişmesi kitlenecek yakında ai dedikleri boşluk herhangi bir iş yaptığını göremedik henüz neyse çin piyasayı ele geçirsinde bir daha beklesin o firmalar ürün satmayı xiomi byd nasıl çöktü piyasaya
-
Önceden samsung'u savunuyordum ama artık tak etti, apple'ın stratejisini izliyorlar, nasıl olsa satıyor mantığı olduğu için risk almıyorlar ve rezil donanımlarla bizi uğraştırıyorlar, yıllardır aynı kamera sensörleri, ultralar hâlâ 12 gb ram, ekran parlaklığı hep yetersiz, iyi ki apple bu sene telefonlarda ciddi geliştirmeler yaptı da belki samsung'u daha iyi ürün çıkarmaya teşvik edebilir böylece, toplu boykot edilmesi gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar
|
Kısa vadede çözülmesinin tek çaresi Çinlilerin bu piyasaya girip samsung gibi şirketleri çökertmesidir.
Samsung baktı bellek piyasasında parayı kırıyor telefon sektörünü boş vermiş ve her yıl aynı telefonu milletin önüne getiriyor. Açıkçası samsung gibi şirketler piyasa için çok tehlikeli olmaya başladılar. Tekelleşmeyi çok iyi kullanıyorlar. |
|
Vay be ortada hiçbirşey yokken bir kriz yarattılar valla, ama bu işten çinli üreticiler güçlenerek çıkacak. bizide kurtarsa kurtarsa çinliler kurtarır.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler