Şimdi Ara

Volkswagen, Almanya’da ilk kez bir fabrikasında üretime son verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Volkswagen, Almanya’da ilk kez bir fabrikasında üretime son verdi
    Alman otomotiv devi Volkswagen, 88 yıllık tarihinde ilk kez Almanya’daki bir üretim tesisinde araç üretimini tamamen durdurma kararı aldı. Şirket, 2001 yılında faaliyete geçen Dresden tesisinde üretimin sona erdiğini açıkladı. Bugün banttan inecek son araçla birlikte Volkswagen’in Almanya’daki üretim tarihinde sembolik bir dönem kapanmış olacak.

Son araç bugün banttan çıkacak

Karar, şirketin son dönemde karşı karşıya kaldığı zayıflayan küresel talep, Avrupa ve Çin pazarlarındaki durgunluk ve ABD’de uygulanan yüksek gümrük tarifeleri gibi baskıların ardından geldi. Volkswagen, geçen yıl üretim kesintilerinin gündeme gelebileceği uyarısında bulunmuştu. Özellikle Çin’de ekonomik yavaşlama, markanın üst segment araç satışlarını olumsuz etkilerken bu durum çoğunluk hissesi Volkswagen’e ait olan Porsche’nin performansına da yansıdı.

Volkswagen, Almanya’da ilk kez bir fabrikasında üretime son verdi
    Dresden fabrikası, 24 yıllık üretim süreci boyunca farklı modellere ev sahipliği yaptı. Tesiste ilk olarak Phaeton sedan, ardından e-Golf ve son dönemde ID.3 elektrikli otomobil üretildi. Üretimden çıkacak son araç ise kırmızı renkli bir ID.3 GTX olacak. Bu araç, çalışanlar tarafından imzalanarak tesis bünyesinde kalacak ve ziyaretçilere açık olarak sergilenecek.

Volkswagen, üretimin sona ermesinin ardından Dresden tesisini tamamen kapatmak yerine yüksek teknoloji odaklı bir araştırma merkezine dönüştürmeyi planlıyor. Yeni dönemde tesis yapay zeka, robotik sistemler ve çip tasarımı gibi alanlara odaklanacak.

Ayrıca Bkz.Elektrikli Volkswagen Polo'nun teknik detayları belli oldu

Şirket, Almanya’daki çalışanları temsil eden işçi konseyiyle yapılan anlaşma doğrultusunda tesiste görev yapan 230 çalışana kıdem tazminatı, emeklilik paketi veya başka bir tesise geçiş seçenekleri sunulacağını açıkladı. Volkswagen’in mali zorlukları yalnızca üretim tarafıyla sınırlı değil. Şirket, ABD Başkanı Donald Trump döneminde uygulamaya alınan gümrük tarifelerinin, son çeyrekte yaklaşık 1,5 milyar dolarlık zararda etkili olduğunu belirtti. Yıl genelinde ise tarifelerden kaynaklanan maliyetin 5 milyar doları aşmasının beklendiği ifade edildi.

Volkswagen’in yaşadığı sıkıntılar Alman ekonomisinin genel görünümüyle de paralellik gösteriyor. Almanya ekonomisi 2023 ve 2024 yıllarında daralma yaşarken 2025’te büyüme sınırlı kaldı.

Kaynak:https://www.nytimes.com/2025/12/16/business/volkswagen-dresden-factory-closed.html

• Leş gibi araba üretiyorlardı zaten. Eskiden hep mütevazi zenginler bile alırdı. Artık skodaya kaptırdılar piyasayı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Elin çinlisi bakın ne hale düşürdü alamanları.

• joven kullanıcısına yanıt
    Öyle

WAG sevmem ama şu yoruma güldüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCraxy -- 16 Aralık 2025; 16:9:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Avrupa Birliğinin uzun vadede başta Almanlar olmak üzere tüm üye ülkelerin zararına olduğunu düşünüyorum. Çöplük ülkeler bir derece Almanya gibi ülkeleri söğüşleyip bu durumdan faydalandılar, üreten büyük ülkeler ise kaynaklarını çöp ülkelere ve çalışmayan halkına aktardılar. Bu durum sürdürülebilir değil. Yıkım bir günde, bir ayda veya bir yılda olmaz. Uzun vadede gerçekleşeceği için şu an içinde bulundukları durumu göremiyorlar. Batıyı "Batı" yapan değerleri parasız kaldıklarında göreceğiz. Herkesin cebinde para varken yemek ısmarlamak kolay. Cepleri boşaldığında ekmeği bölüşecekler mi bakalım...

Orijinalden alıntı: TheCraxy

Leş gibi araba üretiyorlardı zaten. Eskiden hep mütevazi zenginler bile alırdı. Artık skodaya kaptırdılar piyasayı.

" Leş gibi araba üretiyorlardı ". Hocam bunu biraz açabilir misin ? Hangi kriterlere dayanarak bunu söylüyorsunuz merak ettim doğrusu.

nasıl bir leşse bu 8 seneyi doldurduk, harika bir leş passat. millet 8 yaşındaki passat'a ne paralar veriyor. 10 yaşında manuel trend passat alınca havalara uçuyor millet.

vw parasını fazlasıyla hakeden bir firma. kaptırdılar dediğin de yan markası. neyi kaptıracak? :)))

ha bu arada passat alırken superb'ye de baktım. çok güzel ama bir passat kalitesi yok maalesef.

bende onu demek istemiştim, rakip değiller aynı çatının altındalar.

Fotoğraf o şekilde ama asıl söğüşlenen bence italya ispanya tarzında ülkeler

Zaten bu konuda en rahatsız olanlar italyanlar

makedonya da yol yapılıyor AB finansör , bulgaristanda su kuyusu açılacak AB finansör , yunanistanda viyadük yapılacak AB vs vs

Bu böyle uzayıp gidiyor

Ama Almanlar bir şekilde buralara araba makina vs satıyor ve dönüş pastasından bir şekilde aslan payını alıyor

Asıl İtalya gibi ülkeler için sıkıcı çünkü Almanlar kadar pay alamıyorlar

Ama Almanyada da işler süper değil

Tabi bir Türk vatandaşının Almanya ile alakalı bu haberleri alaycı tavırla ele alması trajikomik , o konulara girip kimseyle polemiğe gerek yok

Bence konu AB de değil

Bir ülke var ki her taşın altından çıkıyor ama kendi sınırları steril şekilde kalıyor

Kendi etrafı ateş çemberi olsa da tüm yük civar ülkeler ve AB ye kalıyor mülteci kaçak göçek maddiyat vs

Avrupadan da intikam alınıyor

Bir kısım halk bunun farkında ve rahatsız

Ana akım da dillendirilmiyor ama haber ve olayların alt yorumlarında halk çatır çatır geçiriyor

Avrupayı da tezgaha getirdiler ama yeni değil olay sanıldığı gibi , 80 yıl

• TheCraxy kullanıcısına yanıt

yeni passat çok daha güzel, sedan olmadığı için şansı yok tr pazarında sadece. tayron da çok güzel beğendim ben. tiguan zaten halen dünyanın en çok satan 10. araç modeli (10. suv demiyorum, model bağımsız en çok satan 10. model dünya çapında fiyatına rağmen). nasıl çöp bunlar? tüm modelleri toyota'lardan pahalı olduğu halde ve servisi toyota'dan yine pahalı olduğu halde (amerika'da toyota'nın çok satma sebebi) yine de toyota karşısında duran tek rakip vw. nasıl bir çöp bu???

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.