|
gündüz kuşagınada yasak gelmesi gerekir |
|

|
gündüz kuşagınada yasak gelmesi gerekir |
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Sizin hayatınızdaki değerleriniz , ahlak anlayışınız mesela sizi nerede durdurur. Ne olduğunda bu kadarıda fazla dersiniz. Merak ettiğimden soruyorum ?. Bu sosyal medya, ücretli platformlar ve tv deki ucube dizilerle toplumun nasıl çürütüldüğünü görmüyormusunuz. 12-13 yaşında çocukların kucaktan kucağa alalanen hertürlü şeyi yaşadığı , hertürlü küfürün ağızdan eksik olmadığı, uyşturucu esrar vs hapların elden ele gezdiği , hertürlü değerin kaybedildiği artık evlenmek yuva kurmak yerine hertürlü aymaz ilişkilerin medeniyet adı altında gençlere pompalandığı , kadınların artık sadece bir cinsel obje olarak aşağılandığı, artık kadınların giyim ve yaşam tarzlarıyla basit kadınlara dönüştüğü, erkeğin sadece sokak köpeği gibi çiftleşmek için çırpındığı , insani duygulardan uzaklaklaşılan bir sürece kendi kendine gelinmedi. Dersiniz kie rtük sadece bunla kalmamalı şunları şunlarıda kaldırmalı buna kimsenin dediği birşey yok ama bu ahlaksızlığı toplumu her açıdan çürüten bu rezillikleri modernlik olarak , çağdaşlık olarak görmek, NORMALLEŞTİRMEYE ÇALIŞMAK yobazlığın sapkınlığın dik alasıdır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 17 Aralık 2025; 11:33:12 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
bölünerek çoğalın demişlerdi ya... |
|
yapamadığı ne varsa yapana düşman ak-gençlik... sizinki grup partisine kokain, esrar, met kullanır çiftleşir 3/4lü fantazi grup yapar sen sadece şikayet edersin... sizin fıtratınızda var üçlü grub... reklam afişiniz bile var... |
|
cine5 zamanlarina yaşiniz yetmiyor sanirim. Parasi ile özel platformda gerekli yaş siniri gibi izinler dogrultusunda adult platformlar tüm dünyada serbest. (Gelismiş ulkelerde) Bi zamanlar TR de de öyleydi. Ironik olani ise islamin ve aile kurumunun migfer partisi dönemi gelmeden once cinsel açlik asla bu boyutta degildi. Son 30 yilda nereye geldiğimiz şuphe goturmez demek ki yasaklardan önce başka konulara mi odaklansak? Mesela her hwlti yiyip ulkenin adalet dengesinin içinden geçilmesi Diziden bagimsiz soyluyorum bunu, bolumu izledim ucuz varoş bir dizi HBO gibi bir yayimcinin şu avamliğa onay vermemesi gerekirdi bu dizi amaci disinda varoş bir ürün. Diziyi savunmuyorum aksine varoş ve amaci disinda olduğu için karsiyim. Dizi bir prnno filmi olup bu bilinçle satişa ciksaydi sunulsaydi asla karsi da olmazdim olay bundan ibaret isteyen onu da izler. Oyle olmadiğini iddia edip, normalleştirilmiş bir pencerede suslenmesi hiç hos degil < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 17 Aralık 2025; 14:24:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
şikayet edenler asıl her türlü sapkınlığı adet edinenler... normale düşman olmuşlar yılbaşında süsleniyor diye ağaç kesen kurutan tipler... sokak hırsızlarını engelledi diye sokak hayvanlarınada düşman oldular ya... |
|
buradaki asıl mesele de burada yatıyor zaten. dizi gerçekten berbat bir dizi, sansasyon yaratıp konuşulması tek amaç. dizinin başrolünde olan hanımefendinin de bir anda video çekip "çocukken oynadığım dizide evrim akın bana şiddet uyguladı" videosuyla linç ettirip kendini hatırlattı, ardından pat sansasyonel bir dizi ilk bölümü. dizi de ajitasyon içerikli dümenden konulu bir dizi işte. hayat kadını varmış da ölümcül hastaymış da başka çaresi olmadığı için yapmış da abisi de kendisini pazarlıyormuş. tüm tuşlara basmışlar kısaca. sansasyonel sahne koyalım da leş dizi yerine sahneler konuşulsun taktiğine en güzel cevap platform üyelerinin tıklamayıp izlememesi olur. kendileri de rtük'ün olaya dahil olacağını çok iyi biliyorlardı muhtemelen, saf hbo yabancı yöneticilerini kafalayıp paraları cukkalamış da olabilirler. soran olursa biz diziyi yapacaktık da baskılar nedeniyle elimizde olmayan sebeplerden iptal oldu derler, tırtıklarlar. genel yorumlara bakıyoruz yine herkes ahlak şövalyeliğine soyunmuş. madem herkes ahlak timsali bu ülkede, o zaman niye ülke bu halde? ahlak kuralları sadece işin içinde cinsel dürtü olunca devreye giriyor bu ülkede. yoksa milletin parasını ceplemişsin, iş yapacağım diyip yapmamışsın bunlar nedense ahlaksızlık olarak görülmüyor. sonuçta herkesin özgür iradesi var, dizinin ismini yazıp tıklamamak herkesin kendi elinde, hele ki paralı bir platformda. iş oraya gelene kadar ulusal kanallardaki dizilere bakılsa neler neler dönüyor, orada bile kumandada farklı bir kanal açma özgürlüğü mevcut herkesin. |
|
AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
|
|
Ben sorunun yanlış bağlamda tartışıldığını düşünüyorum. Bence ahlak - ahlaksızlık vb özelinde değil son 20 yılda hızla artan küreselleşme , endustrisizlesme ve bunun sonucu ortadan kalkan orta sınıfın doğrudan bayagilasma ile ilgili olduğunu düşünüyorum . Günümüz toplumlarında sağlıklı insanlar yok . Liseden mezun olduğunda iyi maaşlı bir işte anlamlı bir biçimde çalışabilen insanlar kalmadı. Mesleklerin çoğu prekaryalasti, yani asgari ücrete tabi vasıfsız işlere dönüştü. Özellikle erkekler bu tarz hizmet sektörüne yönelik işlerde fazladan zorlanmaya başladılar . Derin bir bunalım var , bayagilasma bunun nedeni değil sonucu . Sermayenin maksimum kar için küreselleşmeye bu denli desteklemesi ullelerin ulusal sınırları içerisindeki organik yapıyı bozdu . Ne ultra zenginler nede ultra fakirler toplumda varolmasini istediğimiz değerleri temsil etmez . Bir toplumda ahlaki yapıyı düzeltmenin tek yolu orta sınıfı guclendirmekten geçer . < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Aralık 2025; 15:36:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|