Şimdi Ara

Marty Supreme (2025) | Josh Safdie

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Uncut Gems filminin yönetmenlerinden Josh Safdie’nin son filminin başrollerinde 2 Oscar adayı Timothée Chalamet , Oscar ödüllü Gwyneth Paltrow ve müzik dünyasında tanınan Tyler, the Creator bulunuyor.

1950’ler New York’unda, pin pon hayranı, hayalleri kimse tarafından ciddiye alınmayan genç adam, Marty Mauser (Timothée Chalamet), büyük bir başarıya ulaşma arzusu uğruna her şeyi riske atmayı göze alır.

Vizyon Tarihi: 25 Aralık 2025

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Marty Supreme (2025) | Josh Safdie

• Josh Safdie için derhal listeme ekledim. Ama Uncut Gems hatrına değil Good Time (2017) hatrına. Uncut Gems bence fazlasıyla abartılan bir yapımdı. Tamam kötü değil izleniyor ama ortalama bir yapım sayılır. Good Time ise ondan çok daha iyi bir yapımdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

edit: ertelendi.

edit2: 10 Şubat'ta geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C4D225B8B -- 6 Şubat 2026; 17:24:24 >

Hollywood ticaret yayınları tarafından bildirilen erken tahminlere göre Marty Supreme hafta sonu boyunca ABD gişesinde 5 milyon dolar daha hasılat elde etti. Bu rakam, Timothée Chalamet’nin masa tenisi temalı dramasını 80 milyon dolar barajının üzerine taşıyarak, filmi bağımsız dağıtımcı A24’ün Kuzey Amerika sinemalarındaki bugüne kadarki en başarılı yapımı haline getirdi.

Marty Supreme (2025) | Josh Safdie

• Gişedeki başarısından dolayı ertelediler dijitali. Şu an 10 Şubat gibi duruyor ama kesin bir şey söylenemez.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Harbiden ertelemişler. Bende akşama izlerim diyordum. Marty Supreme (2025) | Josh Safdie 

edit: 10 Şubat'ta geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C4D225B8B -- 6 Şubat 2026; 17:24:10 >

Vay, iyi iyi böyle yapımlar gişe yapsın haklarıdır. Bekleriz.

Gerek kaotik sinemayı gerekse de Safdie'nin tarzını severim ama Marty Supreme fazla savruk ve başladığı yere geri dönerken kafa şişiren bir şey olmuş bence. Açılış ne kadar içine çektiyse devamı bir o kadar filmden uzaklaştırdı beni. Marty’nin sadece masa tenisi hırsı üzerine inşa edilebilse belki daha çok yakalardı. Bu haliyle Josh Safdie kafasındaki arc'ları arka arkaya kameraya almış ve filmine zaman kazandırmış gibi duruyor. Hiçbir karakterin motivasyonuna giremedim. Bu kadar yükselip birden çakılmayı hiç beklemiyordum, üzdü biraz.

• Filmin ana konus umasa tenisi ama çekimler o kadar kötüki cgı ile top hareket ettirilmiş çok net belli. Masa tenisi seven biri olarak sırf bu yüzden bir türlü sevemedim. Whiplash gibi birşey cıkabilirmiş ortaya.

Origin ID : Lyfalco - Steam ID : Lyfalco- Uplay ID : Lyfalco Battle Tag : LyFalco#2148

MSI MAG B650 TOMAHAWK/ AMD Ryzen™ 7 7700/ gainward rtx 4060 ti panther 16gb /Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB 6000mhz CL40 DDR5 Ram / Cooler Master Seidon 120V Soğutucu / EVGA 650 GQ 80+ GOLD PSU / 32GB ReadyCache SATA 3.0 SSD+Kingston 120GB V300 + Toshiba 3.5" 500Gb / AOC 23" i2369v GENIS EKRAN LED IPS MONITÖR / DARK N10 KASA
    Profili kapalı üyelere özel mesajdan cevap vermiyorum
  • Sosyal medya da fazla abartıldığı için merakla bekliyordum ama bende fazla etki yaratmadı. Gereğinden fazla uzun olduğunu düşünüyorum. Son yarım saat iyiydi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yılın balonu. Bol ödül alması için yine yahudi olaylarına girmişler. Senaryo iğrenç ötesi. Bu oyuncularla, spor temasıyla böyle kötü bir film nasıl çekmişler hayret. İzleyip vaktinizi boşa harcamayın.

Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
  • alpalp84 kullanıcısına yanıt

İzlemeyi düşünüyordum da yahudi falan denilince hemen vazcaydım...

• Yapımı yine 1 ay önce filan izlediğim için kritiğim yüzeysel kalacak. Baştan söyleyeyim beklentimi karşılamadı. Tamam adamakıllı bir konu beklemiyordum zaten ama anlatımda da aynı yönetmenin çektiği Good Time (2017) tadını da ne yazık ki alamadım. O seviyede bir iş bekliyordum bu o çıtanın çok altında kalmış.

Konu aslıda bir genci tennis uğruna hayallerinin peşinde gitmesini izliyoruz, konu namına izlenecek bir şey yok. Yaşananlar için belki izlenir. Karakterlere çok ısınamadım Timoty'nin karakteri bana içinizden biri gibi gelmedi, bilakis yer yer çok iticiydi. Annesi yaşındaki kadına yürümeler filan. Bıyıkları terli ergensin oğlum sen. Neyse.

Filmib nesi iyiydi derse bir şekilde çok sıkmadan -evet ara ara sıkıyor yalan yok- kendini bu orta-hsvaş tempoya ve uzun süreye rağmen izleyetebiliylr olması ama seyircinin de biraz sabrı gerekiyor tabii. Başka nesi iyiydi derse tenis maçları güzeldi. Özellikle şu dişli rakiple olan maçları, elemanın raketi tutma şekli, tenis kortunda ter atmaları güzeldi. Ya değişik bir deneyim isteyen klişelerden illallah etmiş olanlar bir bakabilir ama beklentileri de aşağı çeksinler tabii, film de zaten çok uzun. Bence filmden en azından bi 40 dk atmaları lazımdı o zaman daha yoğun bir yapım ortata çıkardı.

6,5'ten 7/10 diyorum. Üzmez ama sevindirmez de orta şeker.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.