Şimdi Ara

BMW iX3, tek şarjla 1.000 km yol gitmeyi başardı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hakkaten 650 km Wltp uzun yol için yeterli. 650 km wltp olsun varsın ısı pompası da olmasın. (Hakkari vb. soğuk yerlerde yaşamıyor, düzenli gitmiyorsanız.)

1.000 Km ısrarı saçma.

senin gibi yüksek yakıt maliyetini neden kabul edelim. almayız tiggo olur biter. ben istanbul trafiğinde 7,5 lt mazot yakıyorum passat'la. pro max değil de sadece pro alsaydın işte o kadar yakmazdın, max olunca max yakıyo.

bu araca gelince standart menzili 800km imiş zaten. gayet makul bir menzil. tesla'dan çok daha iyi. 600km rahat rahat yapar normal bir kullanımda -ki bu gayet makul bir menzil-. tek durakla antalya'ya gidebilirim. ben beğendim. 2-3 seneye 800km menzilli elektrikliler yaygınlaşır gibime geliyor. o zaman geçerim.

• fduz kullanıcısına yanıt

elektrik talebi arttıkça fiyatların böyle kalacağını mı düşünüyorsun? yada devletler elektrikli araç subvansiyesini bıraktıkça?

Şu an talep elektrikli Çin i biraz takip etsen görürsün her sene fiyatlar daha aşağı geliyor pahalı NMC pillerden LFP lere geçildi yarın daha ucuz/kapasiteli pillerle karşılaşacağız buda her geçen yıl daha ucuz maliyetlerle karşılaşmak demek bunu son 10 yılın fiyatlarına bakarak görebilirsin (Türkiye ye bakma)

• fduz kullanıcısına yanıt

çinin devlet yönetimindeki ekonomisini dünya ile karşılaştırma. çinin birinci önceliği dünya pazarındaki payını arttırmak, o yüzden her türlü devlet sübvansiyonu var ama amerikada 200 milyon elektrikli taşıt olunca birleşik devletler hükümeti ne sübvansiyon yapar ne de elektriği ucuzlatır. petrolü araplardan sağdıkları için ucuz.

• Last Troll Bender kullanıcısına yanıt

evet tam olarak öyle olmuş.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.