|
şuanda demirtaş ve komisyon sürecine her alanda karşı çıkan tek parti zafer partisi görünüyor. İyi parti lideri dervişoğluda geçen gün halk tv de demirtaş'ın çıkması konusunda olumlu beyanlar vermişti. Hukuk böyle bir karar veriyorsa ben ona bakarım dedi dervişoğlu. Demirtaş ise son günlerde Bahçeli'ye övgü dolu sözler söylemesi ve komisyon sürecine destek vermesi onun dışarı çıkmasını hızlandırdı. Zaten bu yıl başından beri demirtaş'ın çıkacağı konusu kouşuluyordu. demirtaş ise özellikle imamoğlu davaları sürecinde genellikle suskun kalarakda dışarı çıkmasını hızlandırdı. Yani demirtaş bir anlamda Bahçeli'nin suyuna gitmiş gibi göründü. Ben DEM parti ve Demirtaş konusunda son 1 yıldır düşüncelerim hiç değişmedi. Demirtaş'ın çıkacağı zaten belliydi, hatta yaz dönemi çıkması bekleniyordu. Burada Demirtaş'ın cumhur ittifakına olan tavrının netleşmesi beklendi ve o gelişmede yaşandı. Demirtaş 2 gün önce T24'e verdiği beyanla son çizgisini gösterdi ve Erdoğan'a sürece sahip çıktığı için alkışladı. Bu süreç Demirtaş'ı dahada güçlendirdi şimdi ve büyük olasılıkla Demirtaş DEM parti başına geçerek siyasette 3.yol ittifakı kuracak zira DEM parti tabanının tamamı lider olarak apoyu değil Demirtaş'ı görüyorlar. apoyuda aslında rahatsız eden bir durum bu. Kendi yarattığı Demirtaş şimdi kendisine siyasi olarak rakip. Hal böyleyken DEM parti Demirtaş başa geldiği zaman ittifaklık kurmaz ve başka bir adayıda desteklemez. Yani hangi DEM partili Demirtaş varken gidip başkasına oy atarki? Yani kısacası DEM parti Demirtaş'ın çıkması ile birlikte kendi içinde yeniden yapılanmaya ve Demirtaş'ın aday olmasına varacak bir süreci başlatacak benim görüşüm..Bu DEM parti gün olacak CHP'ye "bizim adayımızı destekleyin" diyip tavırda alacak. Demirtaş DEM partinin başına geçtiği anda güneydoğuda CHP ve AKP hegemonyası biter, DEM'in oyu %15'i aşar..Yani Demirtaş seçimlerde ne cumhur ittifakı nede millet ittifakı için oy istemeyecek benim görüşüm..DEM parti 3.yol diyecek ve kendisine oy isteyecek. Mecliste vekillikleri alıp oturacaklar..Yerel seçimlerdede yine istediklerini alacaklar güneydoğuda. Burada kurgulanan oyun DEM partiyi CHP'den koparma stratejisiydi, buda başarılı olmuş görünüyor şuan. |
| _____________________________ |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Basit görüşlü, koyun düşünceli insanlar yalnızca başarıya taparlar. **Dostoyevski
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt