Şimdi Ara

Ram yükseltmesi için yardım istiyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu bilgisayar donanım işlerinden pek anlamıyorum. Mevcut 2x16gb ram var sistemimde ve 2 slot boşluğum daha var. Anakartım max 128gb destekliyor. Ben 2 boş slota 2x32 gb ram ekleme gibi bir fikrim var. yani toplamda 96gb ram olacak.

Buradaki ramleri alsam, anakartımada uygun gözüküyor. Bir sorun yaşar mıyım? Veya sizin tavsiye edeceğiniz ramler varsa onları öğrenmek isterim. Ayrıca bu ram ekleme işlerinde power supplyi göz önünde bulundurmalı mıyız?

Buraya mevcut sistemdeki anakart, ram bilgilerinide görsel olarak ekliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheM -- 17 Eylül 2025; 20:20:34 >

• Düz plus galiba; gaming plus değil. Uyumlu ram için.

https://www.vatanbilgisayar.com/gskill-64gb-2x32gb-ripjawsv-siyah-ddr4-4000mhz-cl18-1-35v-pc-ram.html

Bu olur diyorsunuz yani?

Teşekkür ederim.

• Sanırım bu mevcut ramlerin frekans hızlarıyla aynı olması lazımmış ve uyumsuzluk yaratır, sorun yaratır diyorlar fakat anlamadığım bir nokta daha var. İşlemcide işin içnie giriyormuş, işlemcinin desteklediği bellek hızında olmalıymış. Bu iş çok karıştı, yardım edebilen olursa çok sevinirim.

İşlemcim 11th Gen Intel Core i9-11900K @ 3.50GHz

Anakartım MSI Z590 PLUS (DDR4- Max 128GB Ram Destekliyor)

Arkadaşlar ben artık eski ramleri çıkarıp 128GB Ram takmaya karar verdim. Bu anakart ve işlemciye uygun birşeyler önerirseniz çok sevinirim.

resmi sitesindeki uyumlu ramler Z590 PLUS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 18 Eylül 2025; 18:30:16 >

Maksimum hız için linkteki ram kısmında SPD SPeed (MHz) kısmına mı bakıyoruz yoksa Supported Speed (MHz) kısmına mı bakıyoruz? Birisinde Max speed 3466 iken diğerinde 5600 gösteriyor.

Bir de siz anakart için atmışsınız, işlemcinin desteklediği max hızda var diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheM -- 18 Eylül 2025; 18:44:15 >

RAM Benchmark Hierarchy 2025: DDR5, DDR4 for AMD, Intel CPUs | Tom's Hardware

Best 64GB (2x32GB) DDR4 Memory Kits for Intel CPUs kısmına bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 18 Eylül 2025; 19:50:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.