Şimdi Ara

Durduk yere salterlerim atiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öğrenciyim eve çıktım 1 gün evde yoktum geldiğimde şalterler durduk yere atmaya başladı. Hatta bunu yazarken tekrar attı. Kızım, bu konular hakkında çok bilgim yok ne yapabilirim elektrikçi mi çağırmalıyım?

Salon ve yatak odamdan şüpheleniyorum çünkü salonda bilgisayarı takarken yatak odasında da ışığı açınca attı onun dışında sürekli atıyor durduk yere

Sigortanın fotoğrafını ekliyorum.

(Kırmızı içine aldıklarım kafalarına göre atıyor bazen biri bazen biri)

• Fotoğrafı tam göremedim ancak o şalter dediğiniz muhtemelen kaçak akım rölesi. Kaçak akım rölesi sigortaya nazaran çok daha hassas olup çok küçük gerilim kayıplarında atar (30 mA) elektrik tesisatınızda kaçak yapan özellikle metal gövdeli bir cihaz olması muhtemel. Bu nedenle önce metal gövdeli buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinesi gibi cihazların fişini çekip deneyin. Fişini çekmediğiniz cihazların bağlı olduğu sigortaları tek tek deneyip kapatabilirsiniz. Bu şekilde bulmanız mümkün ancak hiç cihaz takılı olmasa dahi atıyorsa bu cihazların içindeki yaylı mekanizma zamanla eskiyip tutmaz olur sökülüp yenisi ile değişmesi gerekli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Usta çağırın, elektrik tehlikelidir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.