Şimdi Ara

Anlık Donmalar-GPU Kullanımı Düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakın zamanda yeni bir bilgisayar topladım. Ekran kartı hariç hepsi sıfır.

Ryzen 7 9700x

MSI B850 Gaming Plus WiFi

XPG Lancer 2x16 Ram 6000/CL30

Phison 512 GB (windows buraya kurulu)

Huawei EXT X200E 1TB

Arctic Liquid Freezer 3 360

FSP HG2-1000W HYDRO G PRO PSU

EVGA 3080Ti (arkadaşımdan ikinci el aldım)

İki ekran kullanıyorum biri 1080p 240hz diğeri 1440p 100hz.

Önce bilgisayarın ara ara takıldığını fark ettim, youtube videolarında daha belirgin olarak hem görüntü donuyor hem ses takılıyor (donuğu süre boyunca aynı ses çıkıyor). Bunun üzerine furmark testi yaptım ve rastgele zamanlarda gpu kullanımının anlık olarak düştüğünü gördüm. Başta ekran kartında sorun olduğunu düşündüm ancak eski ekran kartım 1080ti ile denediğimde onda da aynı sorunu yaşadım. Ramleri farklı şekillerde test ettim bi sorun bulunmadı. İşlemciyi uzun süre cinebench ile test ettim ne sıcaklıkta ne de kullanımda bi sorun olmadı. Birçok kez DDU ile güvenli modda ekran kartı driverını kaldırıp günceli yükledim, bios u güncelledim, internette bulduğum bir sürü yöntemi denedim hiçbiri işe yaramadı. Kafayı yemek üzereyim. Sebebin ve/veya çözümün ne olabileceği ile ilgili fikri olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Okuduğunuz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenizArdaK -- 8 Eylül 2025; 17:46:7 >

• Başka psu ile dener misiniz 0 olsa bile şans faktörü var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 9 Eylül 2025; 0:58:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir arkadaşımın tavsiyesi sonrası ikinci ssd ye temiz windows kurulumu yaptım ve problem yokmuş gibi görünüyor. Herkese teşekkür ederim. Aksi bir durum olursa burdan yine yazarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzelmemiş, takılmalar tekrar başladı. İki diske de ikişer kez temiz windows yüklemeyi denedim, biostan re-size barı kapattım deneyebileceğim başka bişey aklıma gelmiyor. Bi yerden bulursam farklı bi psu ile denemeye çalışacam.

crystal dew world [en]
    Download
    https://crystalmark.info/en/download/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 11 Eylül 2025; 19:35:0 >

Oyun açmadan Youtube videosu izlerken bile takılıyor, iki ssd de 45-50 derece arasında.

Oyunlarda Anlık Fps Düşmesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DenizArdaK D kullanıcısına yanıt

o zaman işlemciye bakacan onuda test et bide görev yöneticisinde cpu en çok neyi kullanıyor ona bakmanı tavsiye ederim virusde olabilir

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.