Şimdi Ara

Diafon Akıllandırma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, evimde audio nun düz modeli olan diafon sistemi var. kırmızı düğmeye basınca dış kapı açılıyor. Bunun akıllandırıp uzaktan açmak istiyorum. biraz araştırdım ama tam olarak anlayamadım. Bana lazım olan galiba role, fakat o butondan 220 volt geçmediği için kuru kontak roleye ihtiyacım var galiba. Evimde bir kaç cihaz daha var tuya ile çalışan. tuya destekli bu işi görecek bir ürün bana önerebilir misini? Ya da araştırmalarım doğru mu bu iş için kuru kontak bir roleye mi yoksa başka bir ürüne mi ihtiyacım var?

Ayrıca ışık anahtarı mantığıyla çalışmamalı ki uzaktan açtığımda butona basılı kalmasın, buton gibi çalışmalı yani bas çek mantığıyla çalışmalı

• brskzlky B kullanıcısına yanıt
    Evet kuru kontağa ihtiyacınız var. Ben Shelly kullanıyorum. Tuya destekli mi bilmiyorum. Bu arada röleler ışık anahtarı gibi oluyor. O kısma takılmayın. Uygulamadan 0.5 saniye sonra anahtarı açık konuma getirdiğinizde zaten buton gibi çalışıyor. Bir başlık altında vardı aslında diyafonu akıllandırma konusu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

aklımdaki soru işaretlerini giderdiğiniz için teşekkür ederim. forumda aradım ama bulamadım o konuyu maalesef. kuru kontak role alıp deneyeyim. umarım sisteme zarar vermem :D

Ben buldum konuyu. Kendi mesajımı paylaşıyorum.

http://https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158570756

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

denedikten sonra buraya yazar mısın olup olmadığını :)

• Merhaba arkadaşlar, https://www.hepsiburada.com/novato-wifi-kuru-kontak-akilli-role-no-nc-tuya-smart-life-uyumlu-kombi-otopark-yana-kayar-kapi-wifi-kontrol-anahtari-p-HBCV00006KFZ3O?magaza=Novato& bu ürünü aldım ve com-no çıkışlarını diafonun 6 ve 7 numaralı pinlerine bağladım. sistem gayet güzel çalışıyor. Benim diafonda 6 ve 7 kapı otomatiğiymiş. Ürünü 220 ile besledim. Otomatik kapanmaya da 1 sn verdim. Açında 1 sn otomatiği basılı tutuyor ve kapanıyor. Bir nevi yaylı anahtar görevi görüyor şu an. gayet memnunum durumdan

Ben sonoff mini-d aldım ayni işlevi görür mü acaba ? Birde bende bu diafon var. Sonoff un güç girişini direk diafondan besleyebilir miyim ?
    Diafon Akıllandırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CMB34 -- 14 Temmuz 2025; 12:27:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diafon değiştirme
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CMB34 C kullanıcısına yanıt

çok fazla bilgiye sahip değilim maalesef fakat diafon içinden beslemek bana pek mantıklı gelmedi. Bir sorun olur bina girişindeki merkezi bozabilir diye düşünüp 220 beslemeyi uygun gördüm. zaten sigorta kutum diafona çok yakındı. direk sigortadan elektriği alıp röleyi de sigorta kutusunun içine bıraktım. 0.75 le roleden çıkış alıp diafona girdim. kablo da gizli şekilde gidiyor .yani hiçbir yerde birşey gözükmüyor. diafon konusunda daha tecrübeli arkadaşlar vardır, sonoff mini-d ye baktığımda 12-48 v aralığında beslenebildiğini gördüm. diafon içinde bu voltaj aralığında akım varsa direk bağlayabilirsiniz fakat en baştada söylediğim gibi merkeze zarar verir mi, sorun yaşatır mı bilemiyorum.

Anladım teşekkür ederim sigorta kutusu banada yakın diafonu açtım kablolar konusunda bilginiz var mı ?

Diafon Akıllandırma

• CMB34 C kullanıcısına yanıt

sizinkinde kablo sayısı daha az. devre kartını çıkartıp kırmızı butonun altına denk gelen yayın devresini kontrol edip hangi kabloya gittiğine bakabilirsiniz. Ya da bir metalle ikili ikili kısa devre yaptırıp hangisinde kapının açıldığını bulabilirsiniz (Merkeze zarar verir mi bilmiyorum, sanmıyorum ama sorumluluk sizde) devrede gördüğüm ve anladığım kadarıyla 4 vidanın en sağındakiyle en solundaki gibi görünüyor yani 1 ve 4 sırasındaki vidalar olabilir. ilk onları test edebilirsiniz kısa devre yapıp bakacaksanız.

elektriği direk sigortadan beslerseniz zaten sonof röle olarak işinizi görecektir. Ben evde tuya destekli başka cihazlar da var diye novato aldım. ne kadar az uygulama, o kadar rahatlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brskzlky -- 18 Temmuz 2025; 14:19:36 >
    teşekkurler

• arkadaşlar bende bununla ilgileniyordum dün akşam denedim. sarı ile kırmızı kabloyu birbirine değdirince otomatik çalışıyor. bende yeni eve taşınıyorum 1 haftaya nasipse halledicem :). kuru kontak olarakta Shelly 1mini gen3 aldım.

Diafon Akıllandırma
  • 4Phust 4 kullanıcısına yanıt

Sizin işlem tamam hocam zaten önemli olan kabloyu bulmak. rolenin çıkışlarını bu vidalara sabitlediğinizde işleminiz tamamdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.