Şimdi Ara

Bios Şifresini Unuttum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Casper Nirvana F15k Laptopum var. Insydhe20 Setup Utility bios vardı user password koyucaktım iki yerede boşluk koydum ve şifreyi kaldırdım sandım. Bilgisayarı kapatıp tekrar açtım ve f2'ye basıp biosa girdiğimde şifre istedi, olası bütün şifreleri girdim ama herhangi bir yanıt almadım genelde tryed 3 times please restart gibi bir şey yazıyordu bios pilini çıkar tak yaptım 1-2dk bekledim açtım yine birşey olmadı lütfen bilen biri varsa yardımcı olabilirmi?

Bilgisayar: Casper Nirvana F15K

Bios Sürümü Tarih: INSYDE Corp. 215, 21.09.2017

Bios modu: UEFI

İyi forumlar.

• Bios şifresini bildiğim kadarı sen kaldıramazsın ancak bios entegresi değişmesi gerekiyor yada yeniden yazılması gerekiyor ancak öyle kalkar diye biliyorum.

• 1-2 dakika değil bir saat bekle pili çıkarıp. bataryayı da sök.

• genelde ramlerin altında jpw isimli jumper oluyor oraya tel ile dokundurmayı dene Toshiba satellite p755 laptobumda ise yaramıstı yada farklı bir alandayda jpw jumperi ona kısa devre yaptırman lazım laptop kapalıyken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle geçmiş olsun. laptopu açın, bataryayı devre dışı bırakın, varsa yuvarlak pili de sök. bu şekilde 3-5 dakika bekleyin. hatta beklerken laptopu açmaya çalışın varsa tüm akımı boşaltsın. Anakartınızı internette aratın. anakartlarda bios clear diye uçlar olması lazım. bazen ikili, bazen üçlü ayaklı olabiliyor. burada küçük bir swich takılı olur. onu sökün ve yanındaki ile takın. bataryayı etkinleştirin ve laptopu açın. sonra geri laptopu kapatıp bu swichi yerine geri takın. bios sıfırlanıp fabrika ayarlarına dönecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kilit şifresini unuttum :/
    9 yıl önce açıldı
    Bios şifresini kaldırmak
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.