Şimdi Ara

Call of Duty Black Ops 7 {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
158
Cevap
8
Favori
6.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu TPM muhabbetini atlatacak bir yol yok mu arkadaşlar? 100 GB boşa indirdik resmen. Call of Duty Black Ops 7 {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} 

Call of Duty Black Ops 7 {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}

CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: 2x16GB Kingston Beast 3200MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: Aula F75 | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Dualsense Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Call of Dutyyoutube
    Get your PC compliant today with TPM 2.0 and Secure Boot! This quick tutorial shows you how to enable these critical security settings so you can jump into Call of Duty®: Black Ops 7 with ease. Follow #CallofDuty for the latest intel: • X / (Formerly Twitter): http://twitter.com/CallofDuty • Instagram: http://instagram.com/callofduty • Facebook: http://facebook.com/CallofDuty • TikTok: http://www.tiktok.com/@callofduty • Threads: https://www.threads.net/@callofduty • Bluesky: https://bsky.app/profile/callofduty.com
    https://www.youtube.com/watch?v=7sqH5HTS0AM

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

Nasıl yapılır demiyorum, atlamak diyorum hocam. Benim anakart yada işlemci TPM desteklemiyor. Önceki COD oyununda da böyle muhabbetler vardı ama bir şekilde aşıp oynayabilmiştim.

CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: 2x16GB Kingston Beast 3200MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: Aula F75 | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Dualsense Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB

pardon, benim hatam. "anlatacak" diye okumuşum. anakart + işlemci nedir ki cidden tmp yoksa tmp modülü dışından alternatif yok. atlatma yöntemi bilmiyorum açıkçası.

bu da chatgpt cevabı;

TMP ve secureboot atlatmak mümkün mü?

Kısaca cevap: Hayır, TPM veya Secure Boot zorunluluğunu atlatmaya yönelik bir yöntem önermem ya da tarif edemem.

Bunun nedeni, bu tür korumaların oyunun anti-hile ve güvenlik sistemlerinin bir parçası olması ve bunları devre dışı bırakmanın hem yasal hem de güvenlik açısından riskli olmasıdır.

Ama şunu yapabilirim:

Arkadaşının bilgisayarı gerçekten TPM’siz mi, yoksa sadece BIOS’ta kapalı olduğu için mi böyle görünüyor? Çoğu kullanıcı aslında TPM 2.0’a sahip fakat kapalı olduğu için Windows ve oyunlar göremiyor.

Aşağıdaki yasal ve güvenli çözüm yollarını deneyebilirsiniz:

✅ 1) Anakartta “Firmware TPM / fTPM” zaten vardır (AMD & Intel)

Modern anakartların %95’inde fiziksel TPM olmasa bile işlemci üzerinden çalışan Firmware TPM (fTPM / PTT) bulunuyor.

BIOS’a girip kontrol edin:

BIOS menüsünde şu seçeneklerden biri bulunur:

AMD sistemlerde:

• Security → AMD fTPM

• Trusted Computing → Security Device Support

Intel sistemlerde:

• Security → PTT

• Intel Platform Trust Technology (PTT)

Enabled yapmanız yeterli.

✅ 2) Secure Boot çoğu sistemde zaten mevcut

Secure Boot’u açmak için:

• BIOS → Boot → Secure Boot

• Mode: Standard

• Secure Boot: Enabled

Eğer “OS Type: Windows UEFI” gibi bir seçenek varsa onu da seçin.

❗ 3) UEFI Moduna geçmek gerekiyorsa

Bazı kullanıcılar Legacy BIOS kullanıyor.

Secure Boot için diskin GPT olması şart.

Eğer disk MBR ise şu işlem gerekebilir:

• Windows’ta:

Yönetici CMD →

mbr2gpt /convert /allowfullos

(MBR → GPT dönüştürür, veri silinmez.)

⚠️ 4) Gerçekten TPM yoksa ne olur?

Eğer çok eski bir işlemci veya kurumsal bir BIOS sınırlaması varsa:

• Windows çalışmaya devam eder,

• CoD Black Ops 7 ise anti-cheat gereği açılmaz.

Bu noktada tek çözüm:

• TPM destekli bir işlemci

veya

• TPM header’ı olan bir anakart + TPM modülü

kullanmaktır.

TPM modülleri 100–300 TL civarı ve takması kolaydır (anakart destekliyorsa).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT:

İmzanızdaki anakart ve işlemci tpm destekli gibi duruyor.

4Orzeszekyoutube
    In this video you will see How to Enable TPM 2.0 in Bios MSI B450 A Pro MAX Music source: Alley - Roa [Vlog No Copyright Music] https://www.youtube.com/watch?v=cQmntMw_c8I windows 11 tpm 2.0 msi tpm 2.0 msi windows 11 tpm 2.0 windows 11 windows 11 tpm 2.0 windows 11 tpm 2.0 bypass windows 11 tpm windows 11 tpm fix windows 11 tpm 2.0 fix windows 11 tpm bypass windows 11 tpm 2.0 error windows 11 tpm 2.0 and secure boot bypass windows 11 tpm and secure boot bypass windows 11 tpm error windows 11 tpm problem windows 11 windows 11 install windows 11 update windows 11 pl windows 11 aktualizacja windows 11 jak zainstalować windows 11 instalacja
    https://www.youtube.com/watch?v=BGR38TyqBn4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 16 Kasım 2025; 23:19:11 >

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.

Aslında sorun olmamasına rağmen TPM görmemiş, anakartı fabrika ayarlarına çektim ve fTPM'i açtım bu sefer gördü. Secure Boot bir türlü açılmadı, Win 10 WHQL support'u enabled yapıp CSM modu disabled yapmak ve yeniden başlat yapmak gerekiyormuş. Bundan sonra Secure Boot Control Enabled > Secure Boot Mode Standard yapınca oldu.

Şimdi anakartın BIOS'una taktı, güncel değil diyor ama oynatacak sanırım. Shader pre-loading bitsin deneyeceğim.

BIOS güncellemem çünkü anakartın belleği çok düşük, yeni BIOS'da stabilite sağlıcaz diye bi çok kontrolü kaldırmışlar. Beğenmeyip eskiye dönmüştüm. Zorunlu tutarsa siler geçerim.

Sistemi değiştirmemek için 1-2 yıldır direniyorum. Biraz daha devam.  

yapıştır geç bence en güncel bios'u. kaldırılan ayarlar çokta önemli değildir diye düşünüyorum. ya da günlük kullanımı etkileyecek, performans kaybı yaşatacak bir şey olamaz bence. hele sistem değiştirme gibi bir plan varsa gündemde yapıştırın güncel bios'u birazda öyle gittiği yere kadar.

Yeni nesil işlemcilerin tamamı sanal TPM destekliyor, zaten desteklemeyen bir işlemci ile oynayabileceğinizi sanmıyorum. BIOs’dan etkinleştirdiniz mi?

Edit: Aşağıdaki mesajları okumadan yazmıştım, zaten halletmişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 17 Kasım 2025; 0:26:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Game Pass de sağolsun girdim oynuyorum, geceleri yatmadan bir kaç el atacağım. İlgilendiğiniz için teşekkürler dostlar. Call of Duty Black Ops 7 {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} @Gaara34 @Hicks

• Oyun çok kötü. Beta böyle hissettirmemişti ama anlam veremedim. Bir şeyler değişmiş fakat olumsuz yönde değişmiş. Oyunda vuruş hissi çok kötü geldi bana. Vuruyorum ölmüyor, ben sürekli tek yiyorum, büyük hayal kırıklığı oldu. Black Ops 6'dan devam. Çok daha eğlenceli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3M4NIMAL -- 17 Kasım 2025; 1:15:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BO6'ya döndüm oh be dünya varmış. Daha güzel haritalar, daha iyi movement, zevkli ve adaletli fightlar. Hkds, dawg gibi oyunun içine eden scorestreak yok. Hala hızlı oyun buluyor bir çok kişi geri döndü zaten. Packet burst ve ping sorunu yok dürbünü açmadan ölme sorunu yok.

bence ikisi arasında devasa fark yok. hatta ben BO7'yi daha tepkisel buldum diyebilirim. uzun zamandır reflekslerime bu kadar iyi tepki veren bir COD oyunu oynamamıştım. 2-3 oyunda bir adımı chat'e yazıp report edin diyorlar.

dün HCTDM'de 44 kill aldım tek başıma. Call of Duty Black Ops 7 {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} 

ping ve packet burst sorunu da yaşamıyorum. açıkçası BO6'da böyle bir sorun yaşamayıp BO7'de yaşamanız da tuhaf.

geliştiriciler tamamen aynı, serverlar da aynı serverlar. ilginç cidden yaşadığınız sorun.

tek sıkıntı çıktığından beri günde 5-6 maç atardım ne güzel. yarın gamepass bitiyor. zaten sadece COD için kullanıyor gibi bir şeyin şuan.

yarından sonra ne yapıcam bilemedim. her ne kadar günde 5-6 maç atıp çıkmayı sevsem de şu an ki fiyatları bir tık fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 26 Aralık 2025; 18:58:15 >

İkisini de 70 pingle oynuyorum 6'da yüksek pingin dezavantajını fazla hissetmiyorum ama 7'de 20-30 pingle oynayan birine karşı hiç şansım yok. Sadece sunucu değil 7 sistemi daha fazla zorlayan bir oyun gibi ondan da performans sorunları var. Çok iyi sistemi ve interneti olanlar bile şikayetçi. Performans ve sunucu iyileştirmeleri yapılması gerekiyor. 7'de maç başlar başlamaz sol da packet burst yazması moralimi bozuyor. 6'da keyif aldığım daha fazla harita var şu an. Düzeltmeye niyetleri varsa sezon 3-4 gibi daha stabil hale gelebilir oyun. 6 için tek eksi şey neden sınırsız 2xp yapmamışlar anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 26 Aralık 2025; 21:41:42 >

ping cidden fazlaymış. zaten sansüronline dediniz, kaybettiniz. allah kurtarsın. max 40-41. ortalama 35ping nadir 30ms gördüğüm bile oluyor.

gigafiber.

oyunla alakalı sıkıntı yok hocam bence ama gene de sen bilirsin tabi görüşüne saygım var.

• Dostlar haftalik gorevlerde 30 kill objective kill in objective modes yaziyor. Ne yaptiysam kill yazmiyor bug mu var yada ben mi hata yapiyorum. Bu görev tam olarak nasıl yapiliyor anlatabilecek varmi detayli?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Kadir59

Dostlar haftalik gorevlerde 30 kill objective kill in objective modes yaziyor. Ne yaptiysam kill yazmiyor bug mu var yada ben mi hata yapiyorum. Bu görev tam olarak nasıl yapiliyor anlatabilecek varmi detayli?

aynı durumdayım. büyük ihtimalle bug var. şimdi baktım reddit'te de konuşuluyor bu. düzeltirler diye umuyorum.

Ilginc bir sekilde Scorestreak da gravemaker sniper ile objective de vurunca kill sayiyor hocam. Redditte gordum ve denedim işe yariyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.