| 

Merhaba, Son zamanlar pcde yaşadığım sorunların biriside ekran kartının oyunlarda aşırı ısınmasıydı. Ramler 110 dereceyi görünce kendimde buna müdahale etme hissi uyandı  İnternetten biraz araştırınca ramlerin üzerine bakır plaka koymaya karar verdim. Aliexpressten siparişi verdik ertesi hafta bakır plakamız elimize ulaştı. Bu arada sistemi yeniledim. Eski sistemde pc kasa üzerindeki tuştan açılmıyordu. Anakart üzerinden clr cmos tuşuyla açıyordum mecburen. Tekrar başlat dersem pc kapanıp geri açılmıyordu. Bende suçu anakarta bağladım ve  amd 7800x3d ye geçiş yaptım. Güç kaynağı, ekran kartı ve ssd hariç komple değiştim sistemi. Yeni sistemi kurduk ve süprizzz aynı sorun devamke  Anlatıldığı şekilde bakır plakayı koyup macunlayıp kapattım. Açtık sistemi sıcaklıklar düşük güzel. Birde oyunda görelim diyip açtık csgo yu. Csgo anamenüsü geldi 3-5sn geçti geçmedi ekran kartının fanlar 4000rpme ulaştı monitörde görüntü gitti vs vs reset attım pcye. Tabi bu arada fanlar çılgınlar gibi dönüyor. Yav bidaha deneyim şunu. Ve yine aynı sonuç. Hemen kapayıp ekran kartını açtım. Öncelikle ekran kartının termal pedini nasıl değiştirdiğimin fotoğraflarını ekleyim. Çok detaylı değil ama fikir verir. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fotoğraflar sırasız oldu ama işlemleri bu şeklide uyguladım. Eski macunları temizledim, bakır plakanın değdiği bazı yerlere sarı bantla yalıtım sağladım, ramlerin üzerine biraz macun sürüp plakayı koydum ve tekrar plakanın üzerine macun sürdüm. Yani plakanın iki tarafıda macunlu. Son olarak başarısız bir denemenin ardından tekrar kartı açtım ve sorunun ne olduğunu çok iyi bildiğimin kanıtı niteliğinde aşağıdaki fotoğrafı ekliyorum. ![]() ![]() ![]() Sorunu anlatmama gerek yok sanırım. Fotoğrafta gayet açık ve net görünüyor. Yarın bakır plakayı zımparayla inceltmeye çalışacağım. Kalınlığını 1,50-1,52mm civarına düşürüp tekrar deneyeceğim. Yine olmazsa 1,45mm ye düşüreceğim. Sonuçları yazarım. Devam edelim… ![]() ![]() ![]() ![]() Bugun bakır levhayı biraz incelttim fakat köşesinin birisini makineyle zımparalarken çatlattık. Sonuçlara gelirsek yine eskisinden iyi ama beni yine tatmin etmedi. En azından görüntü gitmedi  Biraz daha inceltmeye çalışırsam büyük ihtimal çatlayan yerden bakır levha kırılacak. Bu aşamada ya yenisini alıp maceraya baştan başlayacağım yada @StamP0fRadiation tavsiyesine uyup macundan devam edeceğim. Ama dediği ice dragon thermal padi bulamadım buralarda. Muadili bir şeye bakarım fakat bu arada güç kaynağını garantisine göndereceğim. Mail atmışlar faturasını istemişler. O zamana kadar karta dokunmam büyük ihtimal. Devam edecek… ilerleyen günlerde güncellerim konuyu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timur-i leng -- 20 Aralık 2023; 15:33:41 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >  | 

| 

Adaletin en kotusu geç tecelli edendir. Sonunda hüküm isabetli bile olsa geciken adalet zulümdür.

| 

Yeni Kayıt

1 Mobil

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

Hızlı