Şimdi Ara

BYD, elektrikli otomobil ve batarya üretimi için Hindistan’a yatırım yapacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektrikli otomobil satışlarında Çin’in de etkisiyle zirveye oynayan BYD, elektriği kesmeden yatırımlarını sürdürme niyetinde. Reuters’in haberine göre Çinli BYD, Hindistan'da yerel bir şirketle ortaklaşa elektrikli otomobil ve batarya üretmek için 1 milyar dolarlık bir yatırım teklifi hazırladı.

BYD'den Hindistan açılımı

BYD ile Megha Engineering and Infrastructures'ın elektrikli otomobil ortak girişimi kurmak için Hintli düzenleyicilere bir teklif sundukları aktarılıyor. Paylaşılan bilgilere göre BYD, Hindistan’da hatchback'lerden lüks modellere kadar elektrikli otomobiller üretmeyi hedefliyor. BYD'nin Hindistan'a girmesi, halen tek başına elektrikli araç satışlarında lider olan Tesla'ya meydan okumak için gerçekleştirdiği hızlı küresel genişlemenin bir parçası olarak yorumlanabilir. Hindistan yatırımının onaylanması halinde BYD, Amerika Birleşik Devletleri hariç tüm büyük küresel otomobil pazarlarında varlık göstermiş olacak.

Ayrıca Bkz.650 beygirlik Hyundai Ioniq 5 N tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

BYD, Atto 3 elektrikli SUV ve e6 EV'yi kurumsal filolara sattığı ve Seal lüks elektrikli sedanını bu yıl piyasaya sürmeyi planladığı Hindistan'a halihazırda 200 milyon dolar yatırım yapmış durumda. BYD’nin yatırımıyla Hindistan’da ne kadarlık bir üretim kapasitesine ulaşılacağı belirsiz ancak kaynaklar BYD'nin birkaç yıl içinde yılda 100.000 elektrikli araç üretimine ulaşmayı planladığını bildiriyor. BYD’nin yatırımının aynı zamanda ülkedeki istasyon kurma faaliyetlerini de içereceği belirtiliyor.

Kaynak:https://www.reuters.com/business/autos-transportation/byd-seeks-nod-1-bln-plan-build-evs-batteries-india-sources-2023-07-14/

• Ne Hindistan aşkıymış be...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1 Milyar dolar ile fabrika kurup otomobil üretilebiliniyorsa düşünün TR de bizi nasıl soyuyorlar. Doları baskılamak için yakılan milyarlarca doları düşünün. Aklım almıyor, nasıl büyük bir para.Son olarak hepiniz beter olun, tüm arabalar 5 milyon TL olur inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • BOP eşbaşkanı varken bu ülkeden cacık olmaz.

• rash.87 kullanıcısına yanıt
    Duanız için çok sağolun hocam. Ben de Bugatti Chiron almak istiyordum. Umarım tüm arabalar dediğiniz gibi 5 milyon TL olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rash.87 kullanıcısına yanıt

Doların 2 bile olmadığı zamanlarda Volvo'yu alsaydık bugün 13 senelik üretim olacaktı. O zamanın parasıyla 1 milyar TL mi neydi hadi 1 milyar dolar olsun.

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Boşver Caliph salla, beter olsunlar değil araba bir kalıp peynir almasınlar. Ulan ağzıma geleni yazmak istiyorum, neyse miktir et.

Ar-ge’si esas para tutuyor ondan sonra istersen o aracı her yerde üretirsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • gun kullanıcısına yanıt

TOGG'un da bir argesi yoktu bu işe başlarken, hala daha var mı yok mu bilmiyoruz. Sonuçta bu kadar teşvik verilecekse bu kadar yardım yapılacaksa bunu Volvo için de yapabilirdik. Kaldı ki elimizde hazır marka da olurdu. Tonlarca kaliteli mühendis var o zamanlar bu kadar dışarıya göç eden de yoktu.

Bana kalırsa otomotiv markasının olması olmaması bir ülkeyi gelişmiş veya gelişmemiş yapmaz. Otomobilin rekabeti çok fazla. Çin gibi kendi iç pazarında 30 milyon yıllık potansiyel müşterin yoksa dış ülkelerde de rekabet etmek zorundasın. Bizde Gümrük antlaşması da var. Elimizi çok sınırlıyor.

Kendi ülkende servis ağı kurmadan, kendi ülkendeki insanlara araba satamadan bir marka yaratamazsın. Daha gelişmiş teknolojilere teşvik verilebilir. Otomobillerin adet başına getirisi çok düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 14 Temmuz 2023; 22:32:47 >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Bunlar sınırda sürekli çatışmıyor muydu?

Eğer gerçekten yerli araç istense idi belki de Honda'nın fabrikası yeterli olabilirdi. Kurulu anahtar teslim fabrika.

Üretim daha hızlı başlardı. İleride potansiyele göre şimdiki fabrika kurulabilirdi.

Ayrıca ülkrmiz şartlarında hibrid model de gerekli. Yaygın şarj istasyonu yok. İzmir istanbul 3-5 saat ama 480km. Git geli bırak tek şarjla gidemiyorsun. Bodrum, Marmaris, Antalya daha mesafeli.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.