Teşekkürler ederim ilginiz için < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (72. sayfa)

-
-
Kullandığını güncel ayarları atabilir misiniz?
resim modu vs hangi modda kullanıyorsunuz
hdr açık mı sürekli bende açık hep zararı var mı acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ŞahinAbiKullandığını güncel ayarları atabilir misiniz?
resim modu vs hangi modda kullanıyorsunuz
hdr açık mı sürekli bende açık hep zararı var mı acaba
Merhabalar.
Displayportta çok sorun yaşadığım için hdmi'a geçtim bu yüzden gamma ayarlarımda değişti. Hdmi'da daha iyi gamma veriyormuş zaten.
Şu anda kullandığım ayarlar:
Picture mode: Original
Color tone: Bunu siz Natural yapın. Ben kalibrasyon cihazı olduğu için farklı ayar kullanıyorum ama cihazla ölçtüğüm en doğru renk ayarını bu ayar veriyor.
Gamma: -2.
Shadow detail: 0(Bunu hdmida original moddayken değiimedim)
Bu haldeyken ortalama 2.3 gamma veriyor şu şekil:
Gammayı ortalama 2.2 için ayarı -1 yapıpta deneyebilirsiniz. Onda da hangisini kullanmak istediğiniz size kalmış. -1 gammadaki değer:
HDR sürekli açık kullanıyorsanız windowstan SDR içerik parlaklığını düşürün burn in riskini azaltmak için. Ben şahsen öyle kullanmıyorum ama öyle kullanan bayağı kullanıcı var. O da tercih zevk meselesi. Gözünüze nasıl güzel geliyorsa öyle kullanın. Bu arada monitörden Color Tone ayarını HDR içinde Natural yapın. Picture mode da aynı Original.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 9 Ağustos 2025; 20:43:14 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X