üşenmezsem daphile yerine deneyeceğim asus VivoMini UN42 de |
Raspberry Pi 4 için PiCorePlayer Ayarları (70. sayfa)

-
-
sistemlerimizde duyduğumuz ses konusunda sürekli yorum yapıyoruz.çözünürlükten , hızdan , zamanlamadan , v.b lerinden bahsediyoruz.hep en iyisine ulaşmaya çalışıyoruz, upgrade ler yapıyoruz. acaba kulaklarımız gerçekten doğru duyuyormu , upgradelere gerek var mı
kulaklarınızı her yönden test edebileceğiniz bir yer keşfettim.ilginizi çekeceğini düşünüyorum.ben çoğunda çuvalladım.
www.audiocheck.net
Blind testing a 5 ms Timing Difference (3-way)https://www.audiocheck.net/blindtests_timing_3w.php?time=5 -
Boşver abi duysak da duymasak da en iyi ses yolculuk devam edecek
-
Ben bu kadarını beklemiyordum, ciddi hayal kırıklığı yarattı bende. Boş yere volumio, pico, raudio v.b lerin sesi bana hep aynı geliyor demiyormuşum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabletten baktım, PC den deneyeceğim, sesler farklı, ama ayırt etmek biraz zor, farkı anlıyorum, fakat çok kısa ritim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bu tip testlere itibar etmemek lazım quatmo'nun bahsettiği zamanlama ile alakası yok
cd kalitesinde her 22 mikrosaniyede bir örneklem alınır alanolgdan digitale dönüşümde dolayısıyla quatmo'nun 15µs gecikmesi neredeyse 96khze yakın onunkisi 10µs mesela
gecikem arttıkça zamanlama bozulur ve jitter dediğimiz seste bozulmalar meydan gelir yani
son yazılımları siz duymasanızda doğru sese çok yakın bir zamanlama sağlıyor realtime kernel sağlıyor bunu normal linuxlarda bu gecikme çok çok yüksek ve ses kalitesi de ona göre düşük
en son sürümden inanılmaz memnumum
-
pc de gitar kayıtlarını yaptığım motu m2 ses kartı ve yamaha hs8 studio hoparlörler ile dinledim.tüm testleri yaptım
-
iyide benim kulağım 1msn farkla çalınan iki davulu ayırt edemiyor.mikro sn yi nasıl ayırt edecek.aynı şekilde 16 bit ses ile 8 bit kaydedilmiş seside ayırt edemedim.bu nedenle vah bana diyorum.testi deneyin sizde bunları ayırt edemez iseniz test güvenilir değil derim
-
Audiophile demek asla sadakat demek abi
duyup duymamak fark olup olmaması sonraki mesele sen asla sadık olabilmen için 22 mikro saniyeden daha az çalmalısın sesi sen ve ben yaştan duyamayız ama 15-20 yaşında birisi vaoww diyecek
-
Quatmo pc için olanı tekrar güncelledi menü hatası varmış onu düzeltmiş
qobuz connect çalışıyormuş test etmiş
Bu sayfası
Bu indirme linki
google docs
LyrionRTVolumio_1.5.03.ziphttps://drive.google.com/file/d/16RsLyhqDllnlr1ytlThzK5yMcY_jbU0e/editWeb menüsünde Dosya yöneticisi, Kullanıcı: admin, Şifre: Admin
bu da benim mega linkim
mega.nz
7.58 GB file on MEGAhttps://mega.nz/file/25RS1Q4Q#Q8JoPejCb1B6Bq_Yos83yLTWnbxtilNXAlEEgmtE7xA
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 11 Ağustos 2025; 18:10:12 >
-
Çok doğru
Şimdi masraf yapmak istemiyorum, rpi5 almayım, rpi4 ve picoreplayer ile devam.
Bir ara pc sürümüne bakarım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yeni lyrion rpi4 ile de çalışıyor
-
Quatmo nun pc versiyonundan uzak durun. Yüklenmesi ayarları, şifre girmesi işkence. Ciddi eziyet. Mini pc ye daphile volumio benzerlerini usb den yükleyip tüm ayarları yapmam geneldebyarım saat içinde bitiyor.
Bunu geceden beri hala yüklemeye çalıştırmaya uğraşıyorum. Yüklenirken 4,5 defa farlı 2,3 usbye yazıp yüklemeye, çalıştım.usb seçiyor. Yüklenirken donuyor. Yükleniyor, şifre girilmesine izşn vermiyor. Daha password yazarken bsşka bir işlem yapıp ekran atlıyor. Yüklemeyi bitirme bsşarıldığında da meşhur no player yine karşıma çıktı. Dacı seçtiği halde hala player yok ve hdd deki müzikler tarama yapmama rağmen bulunmuyor.
Aldığı ip adredinden kendisine ulaşmakta ayrı bir dert. Kafasına göre takılıyor, ulaşmak dakikalar alıyor
haydaa
denemedim ne iştahım var denemeye ne vaktim ama forumda kimse bunlardan bahsetmedi
-
Bu arada ropieexl da boş durmamış.Buda ses olarak üzmüyordu.
github
RoPieee/docs/CHANGELOG.md at main · RoPieee/RoPieeehttps://github.com/RoPieee/RoPieee/blob/main/docs/CHANGELOG.md
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Realtime kernel değil en kötü özelliği bu
-
Hala no playerdayım. Defalarca power sök tak yaptım. Başka türlü restart olmuyor. Hala no player. Bu player nasıl gelecek fikri olan varmı. Benzer sorunların 2024 te wiim ultrada da bir kaç kişide oluştuğunu gördüm. Sanırım yazılımla çözülmüş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X