Şimdi Ara

...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.141
Cevap
1
Favori
65.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: marstazaman

quote:

Orjinalden alıntı: Alex1024

Biraz çevirmeye çalıştım tam olarak teknik kelimelerin karşılığını bilmiyorum biraz attım kafadan :P

Artıları:
    - iyi kutulanmış
    - ayağı montajlı geliyor ayrıca takılmasına gerek yok yani
    - Yanında gelenler (almanyadaki ekranda) kitapçık, sürücü cdsi birde vga ve dvi kabloları ve usb bağlantı kablosu
    - Ayağı sayesinde monitör pozisyonu baya ayarlanabiliyor (negatif yanı ise bunun için arkasının biraz daha geniş olmasıdır) Ne kadar yükseğe ayarlanırsa okadar az belli oluyor bu.
    - Kablo kanalı mevcut
    - sağa doğru 90 derece çevirilebilir (pivot fonksiyonu)
    - osd menüsü çok beğenilmiş ayrıca ps3 falanca alet için 1080i gibi çözünürlüklerdeki uyarıları da kapatılabiliyor dolayısıyla sinir etmez (samsung bw226 da kapatılamıyor)
    - görüntü ekrana uyumlandırılabiliyor. (hani küçük arkaplan resimlerinizi nasıl tam ekran yapıyorsanız öle)
    - powerled ve karşılama ekranı kapatılabiliyor (karanlıkta film izlerken led rahatsız etmez.)
    - parlak ekranı nedeniyle renkler capcanlı özellikle film vb seyrederken belli olmaktadır, renkler daha doygun, daha canlı ve daha kontratlıdır.
    - DVD seyrederken ekranın parlak özelliği nedeniyle daha güzel
    - divx vb sıkıştırılmış film formatlarında sorun yok
    - oyun olarak stalker denenmiş bw226 ile tepkime süresi açısından görülür bir fark yok
    - oyun için ideal
    - 4:3 yada 5:4 tam ekrana uydurabiliyor (fakat 8800GTS ekran kartıyla pek beceremedim diyor...)
    - Geniş açıdan bakılabiliyor renk bozukluğu ancak büyük açıdan itibaren farkediliyor
    - Bir TN paneli için oldukça iyi bir ekran

Eksileri:
    - Garantisi sadece 1 sene (almanyada)
    - Parlak ekran ışıklı ortamlarda yansıma yapar özellikle direk ışık geldiğinde makyacınızı rahatlıkla yapabilirsiniz... Bu yüzden arkanızdan ışık gelmemeli ve parlak cisimler bulunmamalı...
    - Renk basamaklarında bw226 daha başarılı, kırmızı mavi sarı farketmez, resimlerde az belli olmaktadır.
    - siyah kısımlar hw2207 de daha açık görünüyor fakat düzgün dağilmıştır. Azcık aşağı kısımda daha belli oluyor.
    - ekranın hoparlörü yanında bir başka ses kaynağı daha var:güç kaynağı (hafif bir ıslık sesi gibi ses veriyor fakat ancak dikkatle dinlediğinizde farkedilir) (bütün modellerde öyle değil bknz forumlarda/ÇN)

Çok teşekkür ederim, emek verip bu çeviriyi bizimle paylaştığınız için. Şu an monitör Penta stoklarına da girmiş. Sanırım Türkiyede yakın zamanda daha da yaygınlaşacak.
    Artık tek beklediğim şey forumumuzda 226BW yle karşılaştırmalı testleri. Çünkü o almanca forumda anlatılanlara bakılırsa oldukça başarılı 226BW ye göre. Ayrıca o ss leri görünce ağzım açık kaldı desem yeridir. 226BW ye göre çok daha güzel görüntü sunmuş.
    Ama bir film görüntüsünde parlama olayı da cidden meydan gelmiş. Testi yapan kişinin masasındakiler görünüyor filmde
    Umarım birileri el atar forumumuzda bu işe de, 226BW yle karşılaştırmalı testleri yayınlanır.
    Saygılar.

Alıntıları Göster
    226bwyi çalışırken gördüm fkt test etme şansım olmadı..ztn bende önce 226bw alacaktım fkt o almanca siteyi keşfedip hp'yi görmemle birlikte 360derece döndüm kararımdan tekrar söylüyorum PARLAKLIK ABARTILDIĞI KADAR YOK
    oyunlara gelince...yukarıda gözüken farcry ve cod2 oyunlarını 1024*768 herşey ultra high aa ve af açık oynadım hiç bir bozulma yaşamadı...aynı oyunları 1680*1050 yaptımmı detayları mediuma almak zorunda kaldım fkt görüntü yien bozuk değildi hani yassılaşma fln gibi olaylar yoktu..bunun sebebide bu oyunların wide screen olayını destekliyor olması sanırım...wide screen desteklemeyen bir oyun olan taa eski baldurs gate 2yi de yükledimmi en fazla 1024*768 de açabildim ama işin garibi yine yassılaşma yoktu..sanki oyun widescreen desteklyomuş gibi şahane oynayabildim..napıyor bu güzelim monitör içinde algılayıcı varda ona göremi ayarlıyor bilmiom valla..bende bekliyodum görüntünün bozulmasını ama bozulmayınca şaşırdım ve sevindim

• quote:

Orijinalden alıntı: wosswoss

226bwyi çalışırken gördüm fkt test etme şansım olmadı..ztn bende önce 226bw alacaktım fkt o almanca siteyi keşfedip hp'yi görmemle birlikte 360derece döndüm kararımdan tekrar söylüyorum PARLAKLIK ABARTILDIĞI KADAR YOK
    oyunlara gelince...yukarıda gözüken farcry ve cod2 oyunlarını 1024*768 herşey ultra high aa ve af açık oynadım hiç bir bozulma yaşamadı...aynı oyunları 1680*1050 yaptımmı detayları mediuma almak zorunda kaldım fkt görüntü yien bozuk değildi hani yassılaşma fln gibi olaylar yoktu..bunun sebebide bu oyunların wide screen olayını destekliyor olması sanırım...wide screen desteklemeyen bir oyun olan taa eski baldurs gate 2yi de yükledimmi en fazla 1024*768 de açabildim ama işin garibi yine yassılaşma yoktu..sanki oyun widescreen desteklyomuş gibi şahane oynayabildim..napıyor bu güzelim monitör içinde algılayıcı varda ona göremi ayarlıyor bilmiom valla..bende bekliyodum görüntünün bozulmasını ama bozulmayınca şaşırdım ve sevindim

Alıntıları Göster
    Yaklaşık yarım saat oldu geleli canavar.Camı olmayan bi oda da kullandığım için parlaklığıyla ilgili bir sıkıntım yok ,siyah inci gibi durdu
    ö.p. testi yapmadım , gözüme çarpan da birşey olmadı.
    Yalnız woswos72 bir kaç sorum var,hangi çözünürlükte kullanıyorsun normalde,görüntü ayarlarına girdiğimde bende hala eski 19'' in çözünürlükleri görünüyor 1920*1200 vb. 1680*1050 yok mesela.
    Videscreen çözünürlüklerinden hangisini kullanıyorsun.
    Birde sürücüsündeki ayarları pek önemsemedim next next diye geçtim :)
    Neyse şimdilik bu kadar ilk izlenim güzel ama tam performans kullanamıyorum galiba...

• quote:

Orijinalden alıntı: _gang_

Yaklaşık yarım saat oldu geleli canavar.Camı olmayan bi oda da kullandığım için parlaklığıyla ilgili bir sıkıntım yok ,siyah inci gibi durdu
    Yalnız woswos72 bir kaç sorum var,hangi çözünürlükte kullanıyorsun normalde,görüntü ayarlarına girdiğimde bende hala eski 19'' in çözünürlükleri görünüyor 1920*1200 vb. 1680*1050 yok mesela.
    Neyse şimdilik bu kadar ilk izlenim güzel ama tam performans kullanamıyorum galiba...

Alıntıları Göster
    hayırlısı olsun kardeşim güle güle kullan pişman olmazsın mrk etme ;) valla monitörü takmadan önce ben ekran kartı sürücüsünü fln sildim sorna monitörü takıp yeniden yükledim o pat die 1680*1050ye ayarladı...

• quote:

Alıntıları Göster
    Bu arada Dvi dan kullanmıyorum çünkü ge force 2 mx kartımda dvi yok.Ayrıca monitörün sesini de kullanamıyorum ses kablosunu takacak yer bulamadım creative live da.

Sürücüyü siliyorum inşallah bulabilirim güncel driver...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _gang_ -- 18 Haziran 2007; 13:00:38 >

• quote:

Bu arada Dvi dan kullanmıyorum çünkü ge force 2 mx kartımda dvi yok.Ayrıca monitörün sesini de kullanamıyorum ses kablosunu takacak yer bulamadım creative live da.

Sürücüyü siliyorum inşallah bulabilirim güncel driver...

Alıntıları Göster
    valla bende 5.1 olduundan ztn sesi hiç takmadım...valla geforce 2nin 1680*1050 çöz. desteklediğini sanmıyorum..ama sen yiende en son sürücülern nvidia.com'dan indir kur bakalım belki destekliyordur..

• quote:

Orijinalden alıntı: Alex1024

Biraz çevirmeye çalıştım tam olarak teknik kelimelerin karşılığını bilmiyorum biraz attım kafadan :P

Artıları:
    - iyi kutulanmış
    - ayağı montajlı geliyor ayrıca takılmasına gerek yok yani
    - Yanında gelenler (almanyadaki ekranda) kitapçık, sürücü cdsi birde vga ve dvi kabloları ve usb bağlantı kablosu
    - Ayağı sayesinde monitör pozisyonu baya ayarlanabiliyor (negatif yanı ise bunun için arkasının biraz daha geniş olmasıdır) Ne kadar yükseğe ayarlanırsa okadar az belli oluyor bu.
    - Kablo kanalı mevcut
    - sağa doğru 90 derece çevirilebilir (pivot fonksiyonu)
    - osd menüsü çok beğenilmiş ayrıca ps3 falanca alet için 1080i gibi çözünürlüklerdeki uyarıları da kapatılabiliyor dolayısıyla sinir etmez (samsung bw226 da kapatılamıyor)
    - görüntü ekrana uyumlandırılabiliyor. (hani küçük arkaplan resimlerinizi nasıl tam ekran yapıyorsanız öle)
    - powerled ve karşılama ekranı kapatılabiliyor (karanlıkta film izlerken led rahatsız etmez.)
    - parlak ekranı nedeniyle renkler capcanlı özellikle film vb seyrederken belli olmaktadır, renkler daha doygun, daha canlı ve daha kontratlıdır.
    - DVD seyrederken ekranın parlak özelliği nedeniyle daha güzel
    - divx vb sıkıştırılmış film formatlarında sorun yok
    - oyun olarak stalker denenmiş bw226 ile tepkime süresi açısından görülür bir fark yok
    - oyun için ideal
    - 4:3 yada 5:4 tam ekrana uydurabiliyor (fakat 8800GTS ekran kartıyla pek beceremedim diyor...)
    - Geniş açıdan bakılabiliyor renk bozukluğu ancak büyük açıdan itibaren farkediliyor
    - Bir TN paneli için oldukça iyi bir ekran

Eksileri:
    - Garantisi sadece 1 sene (almanyada)
    - Parlak ekran ışıklı ortamlarda yansıma yapar özellikle direk ışık geldiğinde makyacınızı rahatlıkla yapabilirsiniz... Bu yüzden arkanızdan ışık gelmemeli ve parlak cisimler bulunmamalı...
    - Renk basamaklarında bw226 daha başarılı, kırmızı mavi sarı farketmez, resimlerde az belli olmaktadır.
    - siyah kısımlar hw2207 de daha açık görünüyor fakat düzgün dağilmıştır. Azcık aşağı kısımda daha belli oluyor.
    - ekranın hoparlörü yanında bir başka ses kaynağı daha var:güç kaynağı (hafif bir ıslık sesi gibi ses veriyor fakat ancak dikkatle dinlediğinizde farkedilir) (bütün modellerde öyle değil bknz forumlarda/ÇN)

Alıntıları Göster
    quote:

PS3 e bağlanabiliyor o zaman HDCP desteği varmı yokmu muallakta kaldı hpyi arıyacam sonunda.

• quote:

valla bende 5.1 olduundan ztn sesi hiç takmadım...valla geforce 2nin 1680*1050 çöz. desteklediğini sanmıyorum..ama sen yiende en son sürücülern nvidia.com'dan indir kur bakalım belki destekliyordur..

Alıntıları Göster
    ForceWare Release 90
    Version: 93.71
    Release Date: November 2, 2006
    WHQL Certified

Ge-force 2 en gunceli bu nvidia nın sitesinde,zahmet edip koymuşlardır inşallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _gang_ -- 18 Haziran 2007; 13:21:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: archieduke

quote:

PS3 e bağlanabiliyor o zaman HDCP desteği varmı yokmu muallakta kaldı hpyi arıyacam sonunda.

Alıntıları Göster
    valla benm bildiim yok kitabında klavuzunda onla ilgili hhiç bişi yazmamış..ara sor örenelim bari bizde

• quote:

ForceWare Release 90
    WHQL Certified

Ge-force 2 en gunceli bu nvidia nın sitesinde,zahmet edip koymuşlardır inşallah...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: _gang_

ForceWare Release 90
    WHQL Certified

iyice unutmuşlar bu ekran kartını baksana 2006dan beri sürücü yayınlamıyolar artk..bakalım hadi inş.vardır..yoksa fos olacak çnkü

• quote:

quote:

ForceWare Release 90
    WHQL Certified

iyice unutmuşlar bu ekran kartını baksana 2006dan beri sürücü yayınlamıyolar artk..bakalım hadi inş.vardır..yoksa fos olacak çnkü

Alıntıları Göster
    OOhhh varmış güncelinde 1680*1050 ,1440*900 kullanıyorum çünkü text ler çok inceldi gibi okunamıyor.DVi dan mı acaba?Neyse bunada şükür.
    (buna birde şimdi ekran kartı almak lazım yahu acaba çok farkediyormudur dvi bağlantısı? woswos72 denemedim demişsin yukarıdaki yazılarında ama ondan sonra hiç baktın mı vga bağlantısı ile?Birde ne kadara bulabilirm acaba şöyle sadece dvi olan ekran kartı ,eski 19'' le takas ettirebilsem bilgisayarcılara tamda süper olacak hani... )

• quote:

Orijinalden alıntı: trimaxsahinabi

güle güle kullan,bende 226 bw almayı düşünüyordum,ama panel olayı mide bulandırdı.HP de ilaç gibi geldi..

Alıntıları Göster
    Ya arkadaşlar şu samsung 226bw yi amma şişirdiler yahu tamam güzel monitörde abartılacak bişey değil.
    quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

güle güle kullan,bende 226 bw almayı düşünüyordum,ama panel olayı mide bulandırdı.HP de ilaç gibi geldi..

• quote:

quote:

ForceWare Release 90
    WHQL Certified

Alıntıları Göster
    Son olarak sizce 226BW mi yoksa HP mi? X360 ve PS3 de kullanilacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: Atila

Son olarak sizce 226BW mi yoksa HP mi? X360 ve PS3 de kullanilacak...

Alıntıları Göster
    eğer konsolda kullanıcaksan hdcp desteinden ötürü 226bw ama sadece bilgisayar içn kullanıcaksan kesnlkle hp derim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: nv gece

Ya arkadaşlar şu samsung 226bw yi amma şişirdiler yahu tamam güzel monitörde abartılacak bişey değil.
    quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: nv gece

quote:

beğenmeğende var

hayırlı olsun arkadaşım
    şunu sorucam tv kartın ne, hangi codecleri kullanıyorsun, görüldüğü gibi görüntü kayıpsız izliyorsuz, belirgin bi basıklıkta yok_____????

• quote:

Orijinalden alıntı: ironimperor

quote:

Orjinalden alıntı: nv gece

quote:

beğenmeğende var

hayırlı olsun arkadaşım
    şunu sorucam tv kartın ne, hangi codecleri kullanıyorsun, görüldüğü gibi görüntü kayıpsız izliyorsuz, belirgin bi basıklıkta yok_____????

Alıntıları Göster
    valla işte bu monitör hep beni yeni süprizlerle karşılaştırıyor..hiçbir codec kullanmıyorum..evet görüntülerdede basıklık yok..tv kartımda analog avermedia studio 203..direk full screen yapınca pat die oturdu yane bende anlamadım normalde bende kayıp olacak diye bekliodum olmayınca cidden süpriz oldu...

• quote:

valla işte bu monitör hep beni yeni süprizlerle karşılaştırıyor..hiçbir codec kullanmıyorum..evet görüntülerdede basıklık yok..tv kartımda analog avermedia studio 203..direk full screen yapınca pat die oturdu yane bende anlamadım normalde bende kayıp olacak diye bekliodum olmayınca cidden süpriz oldu...

Alıntıları Göster
    ANALOGDA NİYE OTURUYOR YAU

• quote:

Orijinalden alıntı: ironimperor

ANALOGDA NİYE OTURUYOR YAU

Alıntıları Göster
    bende bilmiyorum
  • quote:

bende bilmiyorum

Alıntıları Göster
    Birkaç karşılaştırma resmi koyalım da gözümüz gönlümüz açılsın
    226BW:
     ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@...

W2207:

226BW:

W2207:

226BW:

W2207:

Eğer görüntülerde photoshop yapılmamışsa HP bariz olarak daha iyi görünüyor. Fakat ikinci filmde HP nin parlak ekranı resmen ayna vazifesi görmüş Filmle birlikte testi yapan elemanın, masasındaki ıvır zıvırın da görüntüsünü izliyoruz.
    Not: Resimler alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marstazaman -- 18 Haziran 2007; 15:12:19 >

• quote:

226BW:

W2207:

226BW:

W2207:

226BW:

W2207:

Eğer görüntülerde photoshop yapılmamışsa HP bariz olarak daha iyi görünüyor. Fakat ikinci filmde HP nin parlak ekranı resmen ayna vazifesi görmüş Filmle birlikte testi yapan elemanın, masasındaki ıvır zıvırın da görüntüsünü izliyoruz.

Alıntıları Göster
    bırakın bu resim ayaklarını artık

• quote:

226BW:

W2207:

226BW:

W2207:

226BW:

W2207:

Alıntıları Göster
    Eline sağlık dostum.Güzel inceleme olmuş.Monitöründe gerçekten çok güzel.Hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.