|
Evet forumdaşlar, biliyorsunuz ki ÖSYM belirli periyotlarla paradigma değişimine gidiyor. Yakın tarihteki örnekler 2015, 2018 ve 2021 sınavları oldu. Ben 2021’den sonraki sınavların da (ismi değişse bile) bu zorlukta ve orijinallikte olacağını düşünüyorum. Tabii fizik testindeki fundamental hataların tekrarlanmayacağını ümit ediyorum, maalesef ‘21 tayfa olarak kobay niyetine kullanıldık tıpkı tarihin en kolay liseye giriş sınavından çıkıp dalga geçtiğimiz ‘18 LGS kurbanlık koyunları gibi. Fizik testinde bundan böyle en azından ‘19 silgi ve hoparlör soruları ve bu seneki uydu sorusu benzeri kalitede sorular olacaktır. Peki bu öngörümün temel nedeni nedir? YKS 2022 itibarıyla sınava LGS nesli girmeye başlayacak. Bu nesil; ortaokulun başından itibaren eşek gibi çalışan, daha o yaşlardan sert bir rekabetle yüzleşen, psikolojik sorunların başlangıç yaşının düştüğü, sekizinci sınıfta YKS derece tayfayla kapışacak yoğunlukta deneme trafiği yaşayan bir nesil. TEOG’da hafif çalışan adamlar bile derece yapıyordu ama artık devir değişti. Canavar gibi bir nesil geliyor, dostlar. Bu çocuklar 9’dan beri sağlam inekliyor, önceki YKS derece tayfalarında kaç kişi bu profildeydi? Görebilenler için bu sınavda büyük bir mesaj vardır: YKS 2021, ÖSYM TARAFINDAN LGS TAYFA İÇİN YAYIMLANMIŞ BİR ÖRNEK SINAV KİTAPÇIĞIDIR! |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
Hızlı