notebook'a HDMI veya VGA monitör bağlayıp youtube video izleyince notebook kapanıyor monitör bağlamayıp kendi ekranı ile izleyince kapanmıyor monitör bağlayınca ısınıyor ve ısınmadan dolayı mı kapanıyor acaba bu soruna çözüm bulabilir miyiz |
HDMI, VGA monitör bağlayınca notebook kapanıyor

-
-
laptop ısını konrol edin ekran kartı aşırı ısınmadan dolayı kapanabilir veya ekran karı monitör arasında çözünürlük uyumsuzluğu var
-
monitör çözünürlüğü 1080p
ekran kartı ise en fazla 1366x768 destekliyor
monitör çözünürlüğü nasıl ayarlanıyor onu bulamadım
edit
monitör kendisi otomatik 1080p yapıyor olabilir mi
sıcaklığı görmek için hangi programı tavsiye edersiniz
youtube film izlerken bakayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wa$abi -- 3 Haziran 2021; 23:57:2 > -
2 saattir youtube'da video izliyorum kapanmadı kesin monitörden
-
yeni gelişme
notebook kapanmadan önce video izlerken seste cızırtı oluyor ve notebook kapanıyor
seste cızırtı olduktan sonra notebook kapanıyor
-
notebooku VGA monitöre bağlayıp video izleyince seste cızırtı oluyor cızırtı sonrası notebook hemen kapanıyor
-
notebook VGA monitöre bağlıyken video izliyorum. video izlerken video sesi değişiyor. video sesi cızırtılı hale geliyor video sesi cızırtılı hale geldiği anda notebook kapanıyor
-
-
-
VGA monitöre bağlayınca neden kapanıyor bu notebook. fikri olan yok mu
ses driver leri ni güncelledim gene kapanıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: wa$abiVGA monitöre bağlayınca neden kapanıyor bu notebook. fikri olan yok mu
ses driver leri ni güncelledim gene kapanıyor.
ekran kartı aşırı ısınıyor yada çok fazla yük biniyor tam çözümü olurmu bilmiyorum ama macun değişimi yapmak ve extra soğutucu kullanmaktan başka bir yol aklıma gelmiyor
-
Muhtemelen hdmi ve vga bağlantı yaptığında her iki girişte de şase veya kısa devreye neden oluyor ekstra olarak bu durum ekran kartında fazla akıma neden olup ısınmasına neden olmakta bu girişler anakarta bağlı olduğundan girişlere ait pehim tırnaklarını veya devre yollarını kontrol ettirmekte fayda var. Aksi takdirde ekran kartının veya anakartın yanması ile sonuçlanabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
servis yolu gözüktü desenize
vga monitör bağlıyken veya bağlı değilken işlemci sıcaklığı 100c yi geçmesi normal mi peki
harici monitör bağlı değilken de 100c yi geçiyor
-
şu konuma da bakabilir misiniz
günlük kullanım (internet, youtube video izleme, video edit... v.s.) için notebook almayı düşünüyorum. kapanmasın yeter. Ethernet ve harici monitör bağlayıp bir nevi masa üstü PC gibi kullanacağım. notebook alma sebebim power fan sesi istemiyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X