Şimdi Ara

Yatırım Fonları + Bono (%39) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU) (1708. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: programmer_onur , oblabla Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
34.149
Cevap
1.019
Favori
1.947.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
85 oy
Popüler Konular listesinde
61. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 1...854...1705170617071708
Sayfaya Git
Git
Giriş

Tly de açıklamadi pusula zaten açıklamıyor geceden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Uzun süredir (yaklaşık 2 yıl) dolar/TL short pozisyon iyi para yapıyordu. Dolar ayda %1.2 civarı yükselirken (2024 mayıs dolar 32.50, şu an 45 dersek yıllık %19 kabaca) vadeli kontratlar teorik olarak tl ve dolar faiz farkına göre belirlendiği için (bunu bilmeyen ya da ona göre yorum yapmayan ekonomi yorumcuları ve akademisyenler var bu ülkede maalesef), her ay bu şekilde pozisyon alarak aylık %2'den fazla "ekstra" dolar getirisi elde edebiliyordunuz, ettiler  

Artık bu mümkün değil diyor, bu riski almam diyor yabancılar, bence haklılar.

Ama bana sorarsanız bu faiz ve rezerv ile deval yememiz neredeyse imkansız, özellikle de para sahibi şirketlerin ciddi miktarda döviz borcu varken. Şu an dolar short'unuz var mı derseniz, hayır yok, şubat ortasında hepsini kapattım, artık attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmiyor, çok daha iyi fırsatlar var.

Deval yememiz zor, ama bu durumdan çıkmamız da zor. 2 yıllık tahvil faizimizin 35-40 olması ne demek. Bir süre daha bu faizi vermek zorundayız demek. Faiz ile dengeleri bozacak şekilde oynarsak, bütün resmi baştan çizmemiz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratbeyaz_1 -- 1 Mayıs 2026; 19:52:14 >

• kandirildim K kullanıcısına yanıt

Hocam bendemi sıkıntı var ERROR verdi. Kod tefas sayfayı yeniledikten sonra çalıştımı.

Bir cok kisi kullaniyor, farkli bir sey mi yaptiniz acaba.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.