< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Ucuz iş gücü olmak bu ülkenin elindeki tek şans. (2. sayfa)

-
-
Her tarafa "eyyyy" diyeceksin ondan sonrada bunlar gerizekalı ya "Abi biz ettik sen etme gel sana yatırım yapayım" mı diyecek?
Ne kullanıyorsan banada söyle bende uçayım.
Ağustos 2019- Ağustos 2020 arasında TL dolara karşı yaklaşık yüzde 30 değer kaybettiği halde aynı dönemde ihracat yüzde 15-16 falan gerilemişti. Böyle palavralarla ancak kendini kandırırsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 28 Ekim 2020; 16:36:11 > -
Siz amerikada herkesin bill gates olduğunu mu sanıyorsunuz? Onlar nasıl yapıyor? Hayatımda böyle yanlış bir tespit görmedim. Ucuz iş gücü demek sefalet demektir. Sakın özendirmeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost in turkey -- 28 Ekim 2020; 16:54:21 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Mr. Pink
Bu mesaj silindi.
Alıntıları GösterAsgari ücret var ama ulusal çapta değil sektörel bazda işçi ve işveren sendikalarının anlaşması sonucu belirleniyor. İnsanları yanıltmayın. Diğer iddialarınız komik olduğu için cevap vermiyorum.
-
daha ne kadar ucuzlayabilir acaba
-
Tam fena şeyler söylememiş diyordum ki asgari ücreti 1400 TL’ye çekin yazısını gördüm.
Bazı insanların artık gerçekten kötü niyetli olduğunu düşünmeye başladım.
1400 TL’ye çektiğinde asgari ücreti enflasyon azalıp döviz düşecek mi zannediyorsun?
Zaten aç olan millet normal işlerde çalışmayı bırakıp daha da suça bulaşacak. İllegal işlere girecek. 1400 TL’ye McDonald’s’ta çalışacağıma illegal işlere gireyim, hapse girersem yemeğim ısınmam barınmam bedava diyecek.
Asgari ücret aylık olarak güncellenmiyor, en son ocak ayında mı güncellenmişti? Yurtdışında olduğumdan çok iyi takip edemiyorum fakat 10 aydır güncellenmediğini var sayarsak, bana bu sürekli artan işsizliği, enflasyonu ve dövüz kurunu açıklar mısın?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çıktıkları yolda geldikleri nokta
Askıda ekmek
ve açlık sınırının altında asgari ücret . Sizin ben topunuzun ..**!!..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Malesef cok sığ bir düşünce. Ülkemizi daha dogrusu vatandaşım düşeceği durumları düşüneniyorum. Kendimiz üretim yapamaZsak , sonuc bu. Üretenleri sattık, elimizdekileride zarar ettirdik(çaykur)
Eksen değişikliği dediklerinde , ben burada konustuklarınızı yazmıstım.
Su anda 1 yuan yaklaşık 7 tl ve yıllardır cok büyük oynama yok. Ama tl öylemi , yılbaşından sonra 11-12 leri bekleyin. Eksenimiz değişecek inanın.
Sebebi sadece Türkiye yi ucuz işgüçü cennetine cevirmek değil. Şu anda hedef şaşırtılıyor ve açıklamalarda doviz umrumuzda değil diyorlar. Dikkat dağıtmak için farklı polimikler atılıyor ortaya , ama tek dertleri dolar. Merak etmeyiniz.
Bu malum kesim sanki tek bir akılla yönetiliyor gibi, bir anda hepsi aynı şeyi söylemeye başlıyor. Bu arkadaş İmamoğlu’na hakaret edip, laflarının arkadasına duramayan bir tip zaten. Sana cevabı Özgür Demirtaş vermiş.
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panter__ -- 30 Ekim 2020; 19:5:45 > -
Ucuz iş gücü denince aklıma direkt bu geliyor valla. Anladınız siz onu :/
-
korono nedeniyle dünyadaki ülkelerin çine olan güvenleri baya sarsıldı korona sonrası çoğu firma çindeki yatırımlarını çekecek Türkiye hindistan brezilya gibi ülkelere fabrikalarını üretim üslerini kaydıracaklardır. hindistan şimdiden üretimlerini ülkelerine getirecek firmalara bedava arazi tahsis etmeyi vaat etti
-
10 yıldır söylediği her şey birer birer gerçekleşen finans uzmanı Özgür Demirtaş mı haklı yoksa forumda boş yapmaktan öteye gidemeyen bay pembe mi haklı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 28 Ekim 2020; 19:42:43 > -
Sen ve teşkilattakiler ön ayak olsun. Girin ağır bir işe, 1000 TL'ye çalışın.Bu kutlu görevde sonuna kadar destekçinizim
Hem böylece 'ucuz iş gücü' hareketini de başlatmış olursunuz
bu tiplerin kölelik genlerine işlemiş yapacak bir şey yok.
-
bende aynı şeyi düşünüyorum. avrupanın yeni çini türkiye olacak. konum olarak da fazlasıyla uygun.
şöyle bir yazı kaleme alarak, yazında eleştirdiğin tüm cahil insanlardan daha cahil olduğunu gösteriyorsun. Bir ülkenin refaha erebilmesi için insanların en azından insan gibi yaşayacak bir gelir düzeyine sahip olması, kültür sanat faaliyetlerine, kişisel gelişim faliyetlerine zaman ve para ayırabilmesi gerekir. Sen insanları köle gibi çalıştırırsan o insanlar eğitimsiz ve bilinçsiz kalmaya devam edecektir.
Amaç hiçbir zaman bir çin olmak olmamalı. Amaç bir İsveç Almanya, Kanada olmak olmalı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mr. Pink
Bu mesaj silindi.
Alıntıları GösterSen ekonomiden anlasan nüfus artışının ekonomiyi büyüten bir etken olarak GSYMH hesabında bile kullanıldığını bilir ortaçağda aklı iktisada yetmeyenler ve Malthus gibi karşılıklı faydadan bi haber arz talep karşılanmıyor demezdin. Almanyada büyümeyen nüfusun bir problem olduğunu sırf bunun için milyonlarca göçmene kucak açtığını bilmemek... Konu çöp.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-c9 -- 28 Ekim 2020; 21:49:49 >
quote:
Orijinalden alıntı: 12 Angry MenYüzsüz troll yıne saçma sapan konu açmış. Daha düne kadar mb ninm dolar rezevlerini kuru düşürmek ıcın harcamıyor muydunuz ? Rezerv bıtınce sımdı de rekabetcı kur ıyıdır algısı mı yapıyorsunuz ?
Yüzlerce kişi blokladım ama aralarında en kıl olduğum bu konuyu açan.
Kimsenin almanya olmak istediği de yok, bunun imkansız olduğunun herkes farkında. Eskiden dengimiz olan Polonya seviyesine dönsek yeter. Bu kadar boş konuşan bir insan görmedim. İnsan şu konuyu açmaya utanır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X