Şimdi Ara

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
2.996
Cevap
27
Favori
106.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enessezgin

Paugge alabilirsiniz hocam
    https://www.amazon.com.tr/Paugge-Hdmi-2-1-Kablo-Sertifikal%C4%B1/dp/B082ZMMGW5
    Hocam merhaba,

Ben de B9 aldım bugün,
    Şu an uydu için Teledünya kullanıyorum ayrıca TV box un kendi hdmi leri de var.
    Yine de HDMI 2.1 kablo almam şart mıdır? Ona göre TV gelmeden sipariş vereyim.
    PS4 falan yok PS3 var onu da hiç kullanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çetin169

Kurulumdaki kanal listesi yok bende 800 civarı kanal var şuan zaten tarattırınca çıkıyor.
    Hocam selam,
    Bu uydu kurulum işi kolay mıdır, araştırdım ama göremedim. Ya da şöyle sorayım servis kuruluma gelince Uydu kanalları kurmak için de yardımcı oluyor mu?
  • serkandaggi S kullanıcısına yanıt
    Çanak anten kuruluysa servis kanalları ayarlıyor.Sizde yapabilirsiniz zor değil.
  • serkandaggi S kullanıcısına yanıt
    Gerek yok hocam. Tv box larda bildiğim kadarıyla hdmi 2.1 desteği yok. Hdmi 2.1 yıl sonu çıkacak konsollar için önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşılmıştır, teşekkürler :)
  • Bende artık gönlüme göre bir televizyonu, gönlüme uygun bir yerden almış bulunmaktayım. Bu aralar zaman bulmak sorun olmadığından, yeni bir tv için; anlamadığım konuları araştırma fırsatı buldum. Gerçi hala pek bişey anladığımda söylenemez. Ama karar vermemi sağlayan teknik bilgilerin yanında forumdaki bir kaç kişinin C9 hakkındaki yorumları ve tecrübeleri oldu. Çocukluğumdan beri İzmir'de üretici bir esnafım. Esnaftan alış veriş yapmayı da severim haliyle. Bu forumlardaki Burak beyin yaklaşımını samimi buldum ve çok takdir ettim. Herhangi bir sıkıntı da kolay muhatap bulabileceğim ve sorun yaşamayacağımı düşündüğümden alışverişimide tanışmaktan çok memnun olduğum Burak beyden yaptım. Bu gibi forumlarda, ticaret için sadece kendi malını övmeden, diğer markalara çamur atmadan, kendisinden ürün almayan insanlara bile yardım eden bilgi ve tecrübe sahibi kişilerin artmasını umuyorum. Hepinize teşekkürler.

• dr.pupa kullanıcısına yanıt
    Hocam bu motion (sorunu demicem, degiskeni diyeyim), lgoledc9 da farkli modlarda farkli cikti veriyor. Bununla ilgli olabilir mi?
    Canli ve eco da goruntu testlerindede frame sikintisi yasatmaz cok daha akici iken diger modlarda sanki 20fps gibi davranabiliyor.
    Bilgisi olan paylasirsa sevinirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nofear_61 kullanıcısına yanıt
    Özelden mail adresinizi yazarsanız ben yollayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turboordek -- 5 Mayıs 2020; 18:52:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagropa

Tv yi iki haftadır kullanıyoruz. Gerçekten güzel tv. Biz de vatandan almıştık. Bir sorun çıkmadı tv de gerekli testleri yaptık, şükür. Stokta kalmamış olması üzücü. Yeni modelinde Lg CX'in DTS gibi ses kodekleri desteklenmeğinden bahsediliyor. Receiver olmadan ya da 3. Parti yazılım olmadan ses almak zor olacak galiba.
    The Godfather filminden bir resim paylaşayım izninizle. Siyah renkler gerçekten güzel. Burn-in olayı umarım olmaz.

Özellikle yabancı forum sitelerinde cx serisinde dolby atmos & dts hd master audio gibi ses codeclerinin olmadığı konuşuluyor. Doğru ise son derece vahim. Tonla para ver amfiye aktarım yapama...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• yeskici Y kullanıcısına yanıt
    True motion ayarı ile alakalı bu durum. En doğal görüntüyü kapalı ile elde edersiniz ama düşük fps’li yayınlarda kekeleme yapar, diğer seçenekler hareketli görüntülere köşe yumuşatma yapmak için kare ekler. Görüntü doğallıktan uzaklaşır, köşeler bulanıklaşır. Veya kullanıcı seçeneği ile ince ayar yapabilirsiniz. Tabi şahin gibi gözlere ihtiyacınız var.

Tavsiyem yüksek fps’li yayınlarda kapalı, düşük fps’li yayınlarda berrağı seçmeniz.
  • İlginiz için çok teşekkür ederim.

Çetin Bey aynen öyle oldu işte 800 adet gerekli gereksiz kanal çıktı. Servisin listesi iyiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 5 Mayıs 2020; 19:15:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear_61

İlginiz için çok teşekkür ederim.

Çetin Bey aynen öyle oldu işte 800 adet gerekli gereksiz kanal çıktı. Servisin listesi iyiydi.
    Türksat için hazır TKGS yükleyebilirsiniz. Ama hotbird ya da başka uydu ekleme yapamıyorsunuz. Komple tarama yapılması gerekiyor. Bu da bir sürü saaçma kanal çıkartıyor.
  • 1 Ocak 2011 kullanıcısına yanıt
    Hocam TKGS hata verip durdu. Bir türlü kuramadı kanalları mecbur uydu ekleyip arama yaptım. Hazır elim değmişken hotbird’de ekledim. Çok izlediğimden değil işte ama hep sıraları sayıları falan karıştı. Yukarıda sağolsun bir arkadaş listeyi gönderdi deneyeceğim birazdan.
    Hocam TKGS için öncelikle, Türksat uydu diseq ayarınzı yapmanız lazım.
    Şu kanal listesi olmazsa bir deneyeyim hocam diseq ayarlarını uydu ekleme kısmından A/B olarak özelleştirmiştim ancak TKGS için diseq ayar ve diğer ayar kısımlarını görememiştim.

Düzenleme: Bilgisayarım işyerinde kaldığı için listeyi henüz deneyemedim. Ama meraktan tekrar TKGS kurulum yapmaya çalıştım. Herhangi bir diseq ayarlama menüsü veya ihtimali bulunmuyor. Ben bir şeyi yanlış mı yapıyorum?

Şimdi tekrar manuel uydu ekleyip diseq A üzerinden ağ ile arama yaptırmaktayım.

Buyrun TKGS menüsü;

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 5 Mayıs 2020; 22:1:19 >

• tv de otomatik yıkama yani yanmayı engelleyici özellik aktif iken bu oled tv lerde yanma ihtimali hala var oluyormu
    Geri menüde;

Otomatik ayarlama
    manuel ayarlama
    yayın kaynağı
    uydu ayarları

bölümünde ''uydu ayarları'' türksatı ayarlayıp, sonra, ''otomatik ayarlama-tkgs'' yapınız
    Hocam bunu yarın listeyi atmadan önce bir kez daha deneyeceğim bir önceki menüde operatör seçim ekranı Türksat TKGS olmuyor diye en alt manuel ekleme bölümünden gerekli ayarları yapıp aratıyordum ben. Şu an için tekrar tarattım kanalları. Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar selamlar. B9 konusu bulamadığım için bu konuya yazıyorum hemen hemen aynıdır ayarları diye düşünüyorum. Dün B9 kapalı kutu geldi ve servis kurulumunu yaptı. Servis moduna girmesini ve tv ne kadar çalışmış şu sayaç olayına bakmasını rica ettim ama oled lerde servis modu kalkıtığını bakamayacağımızı söyledi bende oled bilgim olmadığı için tamam dedim bu bilgi doğru mudur?

Ayrıca ölü pixel testi yaptığım zaman kırmızı, yeşil, mavi vb. testlerde sadece ve sadece kırmızıdayken 1 adet nokta görüyorum ama ölü pixel midir bilemedim fotoğrafını paylaşıyorum. kırmızıdan beyaza yeşile veya maviye geçtiği aman hemen kayboluyor. Eğer ölü pixel ise iade etmem gerekir mi sizce?
    Teşekkürler
    Sevgiler

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ

• ekalie E kullanıcısına yanıt
    İade edip etmemek size kalmış. Ama evet fotoğraftaki ölü piksel. Bende de var 3 adet. Çok avantajlı bir fiyattan almamış olsam bugün paketlerdim. Öncesinde 1 ölü pikselden çok Led tv geri göndermişliğim var.

Ayrıca servis yanlış bilgi aktarmış veya geçiştirmiş servis menüsü var ve giriliyor. Olmaması absürt olurdu.

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.