Şimdi Ara

Aracını 6 Ay'dan Önce Satana %10 Vergi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
2
Favori
40.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
158 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen sene bu zamanlar gözümün önünde boş 1.4 paket egea 64,5 pazarlığı bitti 1 yıl sonra fiyatı 92 tl nerdeyse yüzde 50 artmış sıfır fiyatları inmeden ucuzlamaz kimsede malını ucuza vermez verende al/satçı kaptırır hızlı davranacaksın bu kadar basit

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jackal78 kullanıcısına yanıt
    Yahu devletin bu halinin sebebi zaten konu sahibi ve onun gibi akil tutulmasi yasayan tipler zaten hocam. Kime neyi anlatiyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış uygulama. Doğru uygulama şöyle olur:
    Aracın alındığı ay ile satıldığı ay arasındaki enflasyon farkı ile satış-alış yani kar a bakacaklar. Eğer kar bu enflasyonu aşmışsa o zaman aştığı miktar için gelir vergisine tabi tutacak. Yani ocak 2019 da 100 e aldığı arabayı ocak 2020 de 150 ye satıyorsa %50 kar sağlamış demektir. Enflasyon bu aralıkta %20 ise %50 olan kar % 30 hesaplanarak bu miktar gelirdir denilecek ve gelir vergisine tabi tutulacak. Bu kadar.
    Kimseyi vergisini verdiği iş için fiyatı arttırıyor diye suçlayamazsınız o zaman. Tabi o kişiler kafa kafaya verip piyasayı domine etmiyorlarsa.

• Bu dediğinizi atlatmak çok kolay.

50'ye aldı arabayı 60'a satacak diyelim. Adam satışı az vergi ödemek için 50,5 gösterir. Geri kalan parayı elden alıcam der.

Ki bu zaten şuanda yapılan genel geçer bir metod. Galericilerin birçoğu, alsatçılar ve daire alıp satanlar vs hepsi bu yöntemle vergi kaçırır.

Bizim toplumun zihniyetini değiştirmediğin sürece her yasaya bir çare bulurlar.

Bu işin kolayı şu bence.

Şahıslara yılda 1 araba alıp satabilirsin diyecek. İkinciye almak isteyene sabit şu kadar vergi ödeyeceksin denilecek. Atıyorum 10 bin tl. Kaça aldın kaça sattın kar ettin zarar ettin beni ilgilendirmez. Gitsin şirket kursun işine gelmiyorsa. Biz niye vergi ödüyoruz?

Bu şekilde işi ticarete çevirip vergi ödemeyenlerin önü bir nebze kesilir. Tamamen kesemezsin çünki adam gidiyor 10-15 akrabasından vekalet alıp iş yapıyor. Bu tiptekilerle baş edecek bir yol yok maalesef. Bunlarda sınırlı kalır.

• Bence yüzde 10 az en az yüzde 25 olmalı

• Nevfel kullanıcısına yanıt
    Onun da çözümü var.
    Aracın satış bedeli kasko bedelinin altında olamaz denir mevzu biter.

Hatta ve hatta, yetkili eksper yerleri olur bunlar denetlenir.
    Bu yerler aracın min eder fiyatını belirler (kazası vs bakılarak) bu fiyatın altına satış gerçekleşmez..
    Vergi de bu fiyat üzerinden hesaplani.. Böylece kilometre düşürme, pert aracı yeni diye ittirme gibi mağduriyetlerde tarih olur galericiler içindeki uyanıklar da Otomatikman tarih olur..

Mevzu konuyu çözmek ise her türlü çözülür. Yeterli çözmek istenilsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 12 Şubat 2020; 13:18:13 >
  • asıl şikayet edeceğiniz bu sistemi yaratanalar olmalıyken

sistemin açığını bulanları şikayet etmeniz ise ayrı bir ironi..
  • Hiç bir şey al satı engelleyemez. Sonuna kadar al-sat sonuna kadar serbest piyasa.

• Ben arabamı değiştirirsem son sahiplik süresine bakacağım artık. 1 yıl kullanılmamış bakımı bile yapılmamış.kuruş harcanmamış arabaya para vermem.

Adamlar yeni ruhsatı bile çıkartmadan ilana araba koyuyor. Bu emek hırsızlığıdır.

• Çok iyi oldu bence al satçılardan bıkmıştık
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    50 bine arabayı alan al-satçı, bu sefer vergi çıkmasın diye normalde 60 bin liraya sattığı arabanın noter satış bedelini 49 bin gösterirse ne olacak peki ??

• Al-Satçılara bir şeyolmaz olan yine bize olur
  • Al satcilara iyi bir ders..

• Cimere yazdim.diyor 😀😁😂😃

• Yalan makinesi iş başında. Konunun başlığıyla içeriğin ilgisi yok. Hezeyanlarını gerçek gibi yazan bir ruh hastası.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkaninkilici

50 bine arabayı alan al-satçı, bu sefer vergi çıkmasın diye normalde 60 bin liraya sattığı arabanın noter satış bedelini 49 bin gösterirse ne olacak peki ??
    Hehe hocam her seyi biz mi cozecegiz:) O zaman neden yuzlerce adam calisiyor devlette:)

Vergi kacirmak suctur hocam eger vergi kacirmak icin gelirini az gosteren ne ceza aliyorsa bu da ayni suca girer. Ha nasil takip edilir kim takip eder bilmiyorum ama imkanlar cok gelisti mesela her aracin sigorta bedeli belli sigorta bedelinin yuzde 5-10 asagisinda gozuken satislari incelemeye alabilirsiniz vs.

Yani bu suclu cinayeti polisin gormedigi yerde islerse ne olacak peki gibi bir soru olmus.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

merakımdan soruyorum, enflasyon kaç orada ? yani bizim gibi sürekli yükselen fiyatlar var mı ? sürekli fakirleşen halk vs...

Alıntıları Göster
    Yuzde 2 civari.
    Hocam enflasyon konusunda demin bir arkadasla karsilikli fikir alisverisi yaptik.

Tekrar yaziyorum ben vergi gelsin demiyorum ama ortada bir vergilendirilmeyen bir kazanc varsa bunun cok basit bir cozumu var diyorum. Enflasyon icin de cozumler var enflasyon oranindan fazla kazanirsa vergilendiririsin olur biter. Nasil calisana enflasyon + su kadar zam seklinde aciklama yapiyor aynisini buna da yapsin enflasyonu koydukan sonra kazanc varsa vergilendirsin mesela. Ya da sure kisa tutulur. 2 ay 3 gibi. 2 aylik enflasyon orani yuzde 3-4 falan desek etkisi az olur. vs.

Bir seyi yapmak istedikten sonra gercekten amacina uygun yapilabilir.

• Nevfel kullanıcısına yanıt
    Zeki adam o iş e girmez yarin bir gün sattığı araba'da örnegin 2 parca boya der baska yerde arac pert cikar gidip adami mahkemeye verir karar araç bedelini ödeme cikar adam tutar sana 50.000tl geri öder elden aldığı 20.000tl vermez sende bunu kanıtlayamazsın zaten o yüzden noter'de vs. araba fiyatını düşük gösterelim diyen'den uzak durun

• Bu ülkede iktidar olmak kesinlikle cennetten düşme. Bir vatandaş çıkıp "ek vergi koyun" diye bas bas bağırıyor, inanılmaz. Ciddi ciddi bu şekilde fiyat düşeceğini zannediyor, buna inanıyor. Bak zeka küpü kardeşim, ikinci el fiyatını belirleyen şey, sıfır fiyatlarıdır. Bir kerede anlamazsın muhtemelen tekrar yazayım;

İkinci el fiyatını belirleyen şey, sıfır fiyatlarıdır.

Sadece otomobil fiyatlarını değil, tüm ürünlerde ikinci el fiyatını belirleyen şey, sıfır fiyatlarıdır.

Değil kar maksatlı al-sat yapmak, araç sahibi bile değilim, olmayı da düşünmüyorum, devlete bir ortaklık daha açmaya niyetim yok, mecalim de kalmadı. Al satçıların zararı olsa olsa, normalde binicinin alabileceği piyasa fiyatı altına satılan bir aracı ucuza alıp, piyasasına satma uyanıklığını göstermektir, ki bu da çok etik olmasa bile suç değil, haksızlık da değil. Ama kimse, bir arabayı doğal piyasa fiyatı üstüne satamaz. Ucuza alıp piyasa üst sınırına satabilirsin, hatta şerefsiz ise pert aracı sağlam diye de satabilirsin, ama bir malın piyasasını satıcı belirleyemez, alıcı belirler, bunu da sıfır fiyatlarına ve cüzdanına bakarak yapar. Çok temel ekonomik gerçeklerdir bunlar, git şimdi cimere yaz da az daha vergi koysunlar, dersin ki köprü çıkışındaki adam çok yavaş, onlar anlarlar.

• Sanırım uygun bir görüş olur ancak maliye zaten her yıl 3 araç alıp satanlara koymaya başladı. Son 5 yılda 15 araç (3+3+3+3+3) alıp satan arkadaşım incelemeye girdi 87 bin tl vergi ve ceza çıkmış. Ağlıyor şu an. Ağlama dedim! yıllardır kendisine bunun sürekli maliyede incelendiğini anlatmama rağmen şımarık tavırlarla oto alım-satım işine devam etti. Araç başı kazandığı 5-10 bin lirayı kar gördü. 87 bin tl nasıl ödenir şu anda evde hesabını yapıyor. Gitti bi araba

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.