|
Merhabalar, turknet 50 mbit internet kullanıyorum. Modemim Zyxel VMG3312-B10B , buna bağlı Keenetic Extra + Start mesh sistemi bulunuyor. Sorunum şöyleki; Playstation 4'ü mesh sistemindeki Start'a ethernet ile bağladığım zaman ping değerimde çok fazla dalgalanmalar yaşıyorum. Oyun esnasında 50-55 ms iken bir anda 1500-2000lere çıkıyor ve tekrar 50-55'e iniyor ama bunu sürekli yaptığı için sinir bozucu bir hal almaya başladı, oyun falan oynanmıyor anlayacağınız. Ama hiç internet kopması yaşamıyorum, sadece ping sorunum var. Hız testleri de gayet başarılı, 45-50 civarı çıkıyor. Dün Ps4'ü modeme TP-Link Pa4010 powerline ile bağladım ve dalgalanma olayı hiç olmadı. Sorunsuz bir şekilde sürekli 50 ms civarı oyunu oynattı. Ki bildiğim kadarıyla powerline'da çok sağlıklı bir bağlantı yöntemi değil ama buna rağmen sorun yaşamadım. Yani Keenetic'leri devreden çıkarınca sorun düzeldi. Sizce neyi yanlış yapıyorum? Herhangi bir ayarı mı eksik yapıyorum, yoksa mesh sisteminde normal mi bu durum? Birde internette araştırma yaptığımda başka bir sitede şöyle bir yazı gördüm, ne diyorsunuz bunun için?
Kısacası yardımınıza ihtiyacım var :) |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt