< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (697. sayfa)







-
-
farketmiyor. sonuç aşağıda..
Trafik Sınıflandırma & IntelliQoS uı kapatıp , açıklamasında yazdığı gibi Donanım Ağ Hızlandırıcısını geri açayım mı?
waveform
Bufferbloat Test Result: Fhttps://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=4e3549a9-cc7b-421d-8e1a-0ff73f324954 -
Donanım ağ hızlandırıcısının ne amaca yönelik çalıştığına bakınız.
Kapalı olmasını tavsiye etmeme sebebi paketlerin daha tutarlı işlenebilmesi içindir.
-
30
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 29 Haziran 2022; 8:49:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam gerçekten sevindirici bir haber oldu bu. City için yazılım desteği bitiyor galiba diye düşünmüştüm. Gerçi sizin süreç biraz zorlama oldu fakat umarım devamı gelir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ilginç bir olay yakalamışsınız. 2,4 Ghz i kapattığınızda, 5 Ghz gücünün artması bana olası geldi. Adaptör gücünün tek bir wifi ye gitmesi yada her iki wifi çalıştığında dalga boyları birbirini biraz sönümlüyor olabilir. Fizik olarak olasılık var.
Ben access point şimdilerde ise repeater kullandığım için 130 m2 ev içerisinde full olmasa bile yeterli 5 Ghz yayın alabiliyorum. 2,4 Ghz Heroda ve AP de kapalı. Fakat 5 Ghz wifinin gücünü arttığını hissetmedim yada gerekli olmadığı için ilgilenemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 29 Haziran 2022; 8:48:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben kendi açımdan kablo ile sorunu çökmüştüm ama hala city kullananlar için gerçekten güzel oldu :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bende kablocuyum fakat dün kapı arasında ezilip kısa devre yapan bir kablonun mağduru olduğumu öğrendim. Haziran ayımı zehir etti bana.
Siz daha iyi bilirsiniz fakat kabloları ezilmeyecek ve baskı yaşamayacakları ortamlara döşemek gerekiyormuş onu öğrendim.
-
Trafik Sınıflandırma & IntelliQoS uı kapatıp , Donanım Ağ Hızlandırıcısını geri mi açayım yani? fibere geçtim 2 gün önce pingim VDSL de 7-10 iken fiberde 10-13 e çıktı
-
Bunun sebebi Keenetic yada X markası değil.
Aldığınız hizmetin peeringleri ile alakalı.
Aradaki fark hani derler ya gözle göremeyeceğiniz çizik gibidir.
Ayrıca IntelliQos ping düşürmez. Hiç bir cihaz, yazılım ping düşüremez. Bunu vaad etmesi düpedüz PR ya da adını siz ne koyarsanız.
Destek yazılımları, ortak kullanımda pinginizin dalgalanmasını engellemeye çalışır. Size stabil ping sağlamak için paketleri düzenler. X telefon bir anda upload'a başladığında siz oyunda iken 10 ms ' iniz 100ms olmasın diyedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 29 Haziran 2022; 10:24:38 > -
Fizik olarak olasılık yok.
Antenler :
-
Ah hocam, şu Peak gönlümüzün sultanı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tüm Dual Band modellerde anten sırası bu şekilde.
Bu sebeple antenleri ışın kılıcı gibi yapanlar sinyal kuvveti berbat diyor.
-
Bu noktada @KYTECHNGAMING ustanın yazdığına katılıyorum. Sorun donanım (antenlerle) ilgili değil de yazılım (öncelik atama algoritması) ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Çünkü örnekte de yazdığım gibi modemde misafir ağı 2.4Ghz ile (5Ghz'i kapalı) sürekli açık zaten; bu durumda yaptım testlerimi. Aynı ağ segmentinde hem 2.4 hem de 5Ghz açık olunca bu durum oluşuyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar VDSL hat kullanıp 3.8.2 yazılımını deneyen oldu mu? Sıkıntı var mı? Deneyen kullanıcılar bilgilendirme yaparsa sevinirim.
-
Şimdilik bir sıkıntı yok gibi gözüküyor.
-
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Bende yükleyeyim o zaman. Alt yapımın tamir edildiği şu günlerde test açısında da iyi olacak aslında.
-
Sıkıntı yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hero DSL ile 50Mbps Vodafone VDSL aboneliği kullanıyorum. 3.8.1 ön izlemeyi kısa bir süre test ettim ve kararlı 3.7.4'ye döndüm. 3.8.2'ye de çıkar çıkmaz geçtim.
3.8 sürümlerinde kurulur kurulmaz açılışta FEC ve CRC hataları hızlı bir şekilde almaya başladığını farkettim. Ama şunuda belirteyim benim Gürültü Marjı uzun bir süre D: 15 / U: 20 iken düşmüş olduğunu farkettim. Bu ne zamandır böyle ve bunun etkisi ile mi bu sonuçları alıyorum bilmiyorum. SNR sürekli otomatiktedir. Gürültü Marjım 15/20 olduğu zamanlarda SNR otomatik ve 8'de iken fark olmadığı için otomatikte bırakmıştım. Evde değişen bir kablolama olmadı; saha dolabı ile ilgili bir değişiklik mi olmuş bilemiyorum. Kısacası 3.8 sürümleri kurulumda 3.7.4'e göre hızlı bir şekilde FEC ve CRC hataları alıyor. Uzun kullanım için bendeki sonuç bahsettiğimden durumdan dolayı kayda değer olmayabilir. @KYTECHNGAMING usta bunu bir değerlendirebilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 29 Haziran 2022; 13:3:38 >
-
durumu anladım, şuan modem eklenti ayarlarını en iyisi için nasıl yapmalıyım IntelliQos ping düşürmez demişsiniz ozaman kapatayı mmı eklentiyi? hangi ayarları yapayım şimdi?
hattım direk gpon fiber..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 29 Haziran 2022; 14:47:31 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X