< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1247. sayfa)



-
-
Kurarsınız tabii ki. İmkan varsa kablo çekip oradan wifi dağıtmak her zaman daha sağlıklı bir yoldur zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 20 Nisan 2025; 8:0:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kablolu bağlantı ile mesh yapabiliriniz. İşin güzel yanı dilediğinizde kabloyu söküp kablosuz mesh olarak hiç bir ayar yapmadan kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Aynı şekilde çalışmaya devam ediyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hopper da öyleydi sonra DSL olarak çıktı. Ayrıca Keenetic'in Rusya sayfasında Titan DSL varmış.
-
ben iki yıldan fazla keneetic hooper dsl kullandm.turknet 100 bmps stabil internetim var, bazı sorunlar yaşadım. TP-Link Archer AX72, AX5400 Mbps aldım. hiçbir sorun kalmadı. telekomun verdiği basit model tp-linkler bile stabil çalışıyorlar.
-
İyi madem çıkarsa görürüz
-
Ne gibi sorunlar olmuştu ? Merak ettim doğrusu.
Bu arada Telekom'un kullandığı " eski VDSL santral donanımları " ile olan sorunlar yazılım update ile çözülmüştü ... "
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
KN 2111 Modelini 2018 yılında adsl varken aldım hiç sorun yaşamadım aynı yıl mesh için city modelini aldım oda sorunsuzdu
-
-
Etrafınızda yoğun wi-fi sinyali olduğunu varsayalım, "dinamik olarak" seçmek sizin için daha uygun olacaktır...
Keenetic cihazınız bulunduğunuz yerdeki wi-fi sinyalini belirli aralıklarla tarayıp en uygun kanalı sizin için seçecektir...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
100metreye kadar sorunsuz çalışır. 50 metreden fazla olacaksa araya switch koymak ideal çözümdür.
Bilgi: Bu tarz soruları ChatGPT gibi yapay zeka asistanlarına sorarsanız anlık olarak yanıt alabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 21 Nisan 2025; 20:50:49 > -
Üstadım değerli vaktinizi ayırıp bana yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim
tavsiyeniz için de ayrıca teşekkür ederim
hayırlı akşamlar dilerim saygılarımla 💕
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
powerbonk'ın passthrough charging özelliği var görünüyor. olur mu olur dememiz lazım. 1 saat götürür gibi ama kullanım max olacak. wifi kullanım yoğunluğu çok etkilemeyecektir. aynı anda şarj ve güç verme, powerbank dolunca şarjı otomatik kesme, elektreik kesildiğinde hızlı geçiş, pil ömrü açısından sorun yaşamazsın görünüyor. ama yine de ya online mini ups ya da daha güçlü bir powerbank "RAVPower 20000mAh 60W PD" ve uygun özelliklerde daha iyi olur. gözün arkada kalmaz.
kesintisiz geçiş yapar gibi görünüyor ama deneyebilir misin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 24 Nisan 2025; 11:22:59 > -
Buradaki amaç elektrik kesintisi olduğunda internet hiç kesilmesin, kullanıma devam edeyim değil. Evet powerbank'in passthrough özelliği var. Şarja takıp sürekli olarak kullanabilirim ama ben powerbank olarak kullanıyorum ve böyle bir senaryoda ONT ve Router'a bağlayıp işimi görüyorum.
Amaç sürekli bağlı kalsın kesinti esnasında anlık geçi yapsın ise, Aliexpress'te bunun için özel üretilmiş kamera powerbank diye geçen ürünler de var. Hatta Tunçmatik TSK5264 Nano UPS bu işi yapıyor ama 12v 2A.
1 saat değil, ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere kalan kullanım süresi 3,5 saat kadar. Blade2 12.000Mah. Alternatif olarak elimde 12V 1.5A destekli 20.000Mah başka bir powerbank de var. En kötü ihtimal ile ONT'yi o powerbank'e bağlayarak kullanım süresini uzatabilirim. Toplamda 5-6 saat kullanım sunar.
Haliyle buradaki çözüm mini UPS mantığı ile kullanmamak ve masrafı birden çok kullanıma yönelik yapmak.
UPS alındığı zaman pilleri zaman içinde eskiyor ve yenilemek gerekiyor. Kaliteli bir ürün alınacaksa maliyet artıyor vs vs.
Ben HeroDSL özelinde uygun kablo ve powerbank ile işimi çözdüm ancak daha düşük amper değerleri için 5v-12volt çeviren usb kablolar (150TL civarındaydı) bile iş görebiliyor. ONT için de iş görüyor. Amaç zaten en az maliyet ile en efektif çözümü bulmak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 24 Nisan 2025; 12:25:39 >
-
yani sonuç olarak elektrik kesildiğinde, modem ve ont'u uzun süreli kullanım için bu girişimi yaptım diyorsun. ben de bunu isterim. ama sonuçta powerbank ile ups'yi bir tutmuyorsun sen de. çalışma özellikleri aynı olsa bile kullanım mantığı birbirinin aynı değil. yani powerbank daha ucuz çözüm ise ups'ne ye gerek var di mi?
dolayısıyla sendeki sistemin bir dezavantajı var bence. zarar vermeyesin sistemdeki cihazlarına?
-
Elektrik kesintisi olduğunda kullanım için, uzun süreli olup olmayacağı kesintinin ne kadar olacağı ile alakalı. Ben kurduğum sistemin maksimum verimde ne kadar uzun süre kullanılacağını belirttim.
Ayrıca Mahallede de sokaktaki kesintiden santralin nasıl etkilendiğini henüz test edemedim. Uzun süreli bir kesinti olursa tekrar test edeceğim.
Doğru voltaj ve amper değerleri ile besledikten sonra cihazlara nasıl bir zararı olabilir? Atladığım bir şey var ise öğreneyim. 5dk yada 6 saat çalışmasının bir farkı olmaz. Eğer uzun süreli kullanımdan kastınız bu ise.
UPS yerine powerbank satın aldığınızda benim gibi diğer işleriniz için de kullanabilirsiniz. Öyle de bir avantajı oluyor. Elektrik kesintisi çok nadir olduğu için acil durumda iş görüyor diyebiliriz.
-
1 saat, hatta yarım saat olabilecek bir elektrik kesintisi için çözüm üretmek bence yeterli olur diye düşünüyorum. çok uzun süreli arızalar da çıkmıyor değil. en azından bizim bu hatta. bizim bu taraf bilmem ne mahalle, hemen karşımız 10 metre mesafe başka bir mahalle. bizde elektrik ne zaman gitse karşı tarafta elektrik hep vardır.
benim demek istediğimi anladın evet. sisteminde sorun yok, çalıştırır görünüryor zaten teknik olarak. ama bu işi ups de yapıyor demek istemiştim. ups de de pil biter bunda da pil biter. kaç adet şarj dolum kapasdite var ve nasıl kullanıldığına bağlı olarak bu ömür süresi de değişecek zaten. sadece uygun özelliklerin tamamına sahip değilse powerbank'daki pillerin şişip patlama riski olabilir bir sebepten. olur demiyorum ama olmaz dediğimiz telefonlar cepte de patlayabiliyor. yani yangın riskini göze almak var. aklıma başka bir aksilik gelmiyor.
-
Benim oturduğum bölgede şehir genişliyor ve yeni binalar yapılıyor. 2 yıl önce yeni bağlanan trafo patladı ve 2 gün kesinti oldu. Ara ara bakım ve yeni bağlantılar için kesintiler olabiliyor. Tekrar belirtiyorum, bu herkes için değil. Kendi senaryoma uygun pratik bir çözüm. Size uygun olmayabilir.
UPS ihtiyacı olan, alan kullanır. Kocaman kutuyu bağlar ve unutur. Benim gibi başka işler için kullanamaz. Ben powerbank'i kullanıp pillerini bitiririm. UPS durduğu yerde kendini yer bitirir. Bu yüzden UPS karşılaştırması yapmaktan vazgeçin. Bu UPS alternatifi bir çözüm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X