< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1248. sayfa)

-
-
Güle güle kullan
merakını biraz gidereyim dedim ADSL kullanırken veya şuan fiber kullanırken elektrik gittiğinde bende hiç internet kesilmedi bilgine. NOT: Bende 1500v UPS bağlı bu arada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Nisan 2025; 4:19:44 > -
Teşekkürler. Bu aslında elinde powerbank olup değerlendirmek isteyenler için küçük bir örnek. Elektrik kesildiğinde Turkcell arama ve sms çalışıyorken data çalışmıyor. Destek kaydı açtığımda “enerji kesintisinde daha uzun süre hizmet verebilmek için kısıtlamalar yaptığımız doğrudur” diye cevap yazdılar. Sonra araştırınca diğer operatör kullanıcıları da benzer sorunlarla karşılaşmış.
Haliyle insanlar çok masraf etmeden benim gibi eldekilerle çözüm üretmek isterse en azından onlara rehber olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ev internetinde uzun süre kesintide durum nedir bilmem belki uzun süre elektrik olmazsa oda kesiliyordur
-
Kesilmiyor. Baz istasyonunu ortak kullanıyorlar ve yedek güç ünitesi düşük kapasiteli olduğu için yalnızca şebeke sinyali ve sms aktif kalıyor. Yatırım planlamıyorlarmış. Zaten depremde ne olduklarını gördük. Çok şaşırmıyorum.
-
data derken, fiber mi kullanıyordun? ayrıca vdsl'de çalışır herhalde? keza fiber'de binadaki kutuda da elektrik olması gerekiyor şu neydi o cihaz için. turknet'in durumu ne acaba, şu kutuları dışarıya koyuyor çünkü. elektrik ihtiyacı var mı acaba o kutularda da?
-
Apartman kapısına konan kutulara değil de sokaktaki büyük kutularda akü var diye biliyorum
-
Hocam merhaba 50 down, 15 upload aldığım bir internet tarifesindeyim ama şu sıralar fiber'e geçme ihtimalimiz olduğu için yaklaşık 3500 TL 4000 TL aralığında 1 modem arayışındayım gerçekten modemlerle ilgili çok kısıtlı bilgiye sahibim ama bufferbloat testlerinde A+ filan alabileceğim, çekim gücü yüksek, vdsl, fiber destekleyen ve ne kadar gerekli bilmiyorum ama openwrt destekleyen(desteklemesede olur) oyunlarda ping değerini oynatmayan ve iyi değerler veren bir modem arıyorum aklımda keenetic hopper kn-3610 var önerir misiniz bu modeli? İsteklerimi karşılar mı? Ve önermiyorsanız başka bir öneriniz var mı? Bu sorularıma cevap arıyorum cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sürekli fiber olacaksa, yani adsl veya vdsl olan yere taşınılmayacaksa KN-3811 modelini tavsiye ederim Ama ADSL VDSL desteği lazım dersen KN-3610 modeli de var fakat diğeri yeni modeldir sadece fiber destekli
Veya Keenetic Extra DSL KN-2112 modeli de var yanlışım yoksa daha ucuz
KN-3811
KN-3610
KN-2112
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 26 Nisan 2025; 20:45:45 >
-
Hayır belli bir süre sonra fiber'e geçeceğimiz için vdsl olarak da kullanmak istiyorum Bu modemi O yüzden galiba hopper dsl 3610 modelini alacağım ayrıca bu modemleri aldığımız zaman Türk Telekom dan ekip çağırmamız gerekiyor mu yoksa kendimiz el ile kurabilir miyiz Çünkü ne kadar doğru bilmiyorum ama bize zamanında modem kendiniz değiştiremezsiniz bizim yapmamız gereken işlemler var filan demişlerdi, ek olarak yardımınız için teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kullanıcı adı şifreni biliyor isen sende kurulumunu yapabilirsin. Bende Türk Telekom kullanıyorum. Rahatça ayarları yapıldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrtAltg -- 26 Nisan 2025; 23:5:54 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hopper dsl modemimden çıkan ethernet bağlantısını salona aktarıp salonda da ethernet switch ile tv, oyun konsolu ve buddy 6 ya aktaracağım. Buddy 6 nın interneti eth switchten kabloyla alıp mesh sistemiyle interneti dağıtmasını istiyorum. Bahsettiğim şema ile bunu gerçekleştirebilir miyim? Yoksa interneti direk alması, araya herhangi bir switch girmemesi mi lazım kabloyla alıp mesh dağıtımı yapması için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DinDjarin -- 26 Nisan 2025; 23:12:21 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kablolu mesh olarak düşündüğünüz şekilde çalışır. Sorun olmaz ama Buddy 6 yerine Hopper KN-3811 yada Challenger KN-3910 alıp hem switch hem mesh işinizi tek cihaz ile çözersiniz. Toplam maliyet belki daha fazla olur ama ömürlük olur.
Hatta fiber kullanıyorsanız Hopper KN-3811 yada Challenger KN-3910 ana cihaz yapılıp Hopper DSL'i mesh için kullanabilirsiniz.
-
Fibere geçip Kuruluma gelince istemesen de onlarda modem takıyor sonra sen taktıklarını söküp kendi modemini takabilirsin kurulum bilgisi ilk sayfada var. Bir de geçici süre için adsl özellikli alıyorsan bence fibere geçince kn3811 al daha iyi hem yeni ve daha güçlü
-
Aslında haklısın yaa alırken biraz maliyeti de düşünmüştüm ama şu an yanlış yaptığımı anladım. Cihaz bugün elime ulaştı. Kutusunu daha açmadım. En iyisi iade edip bi challenger almak.
Evet bağlantım fiber olarak geçiyor ama bina altyapısından ethernet ile geliyor bağlantı daireme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DinDjarin -- 26 Nisan 2025; 23:49:40 >
2 yada daha fazla ethernet portuna ihtiyacınız var ise Hopper KN-3811 daha uygun olacaktır.
-
Buddy hoppeden daha pahalı
-
Hopper DSL değil, Hopper KN-3811. Buddy 6'dan 800TL daha pahalı.
-
Yok hocam ben 2700 e aldım. Hopper en ucuz şu an 3450 lira :) aslında bu işlerden tam anlamadığım için ikileme düştüm. Modem router farkı amacıma en uygun cihaz vs tam kavrayamadım hala :) neyse ki iade hakkım var paketi açmadım :)
Aaa evet ben buddy daha pahalı aklımda kalmış pardon
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X