Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1248. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
28 Misafir (11 Mobil) - 17 Masaüstü11 Mobil
5 sn
26.389
Cevap
428
Favori
1.059.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12461247124812491250
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Keentic Air 1610 cihazım var. Modlar arkadaki buton ile değişiyor Genişletici mod için C ye alıyorum ama hiç bir şekilde geçmiyor B ve C moduna almama rağmen router modundan çıkmıyor cihaz aynı sorunu yaşayan çözümü bilen varmıdır?
    Mod değiştiği zaman cihaz baştan başlıyor power ışığı sabitleniyor ama modu değişmiyor sadece Router ve Accespoint modu kullanabiliyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt

Güle güle kullan  merakını biraz gidereyim dedim ADSL kullanırken veya şuan fiber kullanırken elektrik gittiğinde bende hiç internet kesilmedi bilgine. NOT: Bende 1500v UPS bağlı bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Nisan 2025; 4:19:44 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Bu aslında elinde powerbank olup değerlendirmek isteyenler için küçük bir örnek. Elektrik kesildiğinde Turkcell arama ve sms çalışıyorken data çalışmıyor. Destek kaydı açtığımda “enerji kesintisinde daha uzun süre hizmet verebilmek için kısıtlamalar yaptığımız doğrudur” diye cevap yazdılar. Sonra araştırınca diğer operatör kullanıcıları da benzer sorunlarla karşılaşmış.

Haliyle insanlar çok masraf etmeden benim gibi eldekilerle çözüm üretmek isterse en azından onlara rehber olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ev internetinde uzun süre kesintide durum nedir bilmem belki uzun süre elektrik olmazsa oda kesiliyordur 

Kesilmiyor. Baz istasyonunu ortak kullanıyorlar ve yedek güç ünitesi düşük kapasiteli olduğu için yalnızca şebeke sinyali ve sms aktif kalıyor. Yatırım planlamıyorlarmış. Zaten depremde ne olduklarını gördük. Çok şaşırmıyorum.

data derken, fiber mi kullanıyordun? ayrıca vdsl'de çalışır herhalde? keza fiber'de binadaki kutuda da elektrik olması gerekiyor şu neydi o cihaz için. turknet'in durumu ne acaba, şu kutuları dışarıya koyuyor çünkü. elektrik ihtiyacı var mı acaba o kutularda da?

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Apartman kapısına konan kutulara değil de sokaktaki büyük kutularda akü var diye biliyorum

• Hocam merhaba 50 down, 15 upload aldığım bir internet tarifesindeyim ama şu sıralar fiber'e geçme ihtimalimiz olduğu için yaklaşık 3500 TL 4000 TL aralığında 1 modem arayışındayım gerçekten modemlerle ilgili çok kısıtlı bilgiye sahibim ama bufferbloat testlerinde A+ filan alabileceğim, çekim gücü yüksek, vdsl, fiber destekleyen ve ne kadar gerekli bilmiyorum ama openwrt destekleyen(desteklemesede olur) oyunlarda ping değerini oynatmayan ve iyi değerler veren bir modem arıyorum aklımda keenetic hopper kn-3610 var önerir misiniz bu modeli? İsteklerimi karşılar mı? Ve önermiyorsanız başka bir öneriniz var mı? Bu sorularıma cevap arıyorum cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • I'm GANDALF I kullanıcısına yanıt

Sürekli fiber olacaksa, yani adsl veya vdsl olan yere taşınılmayacaksa KN-3811  modelini tavsiye ederim Ama ADSL VDSL desteği lazım dersen KN-3610 modeli de var fakat diğeri yeni modeldir sadece fiber destekli Veya Keenetic Extra DSL KN-2112  modeli de var yanlışım yoksa daha ucuz

KN-3811

keenetic.com.tr
    Keenetic Hopper
    https://keenetic.com.tr/tr/keenetic-hopper

KN-3610

keenetic.com.tr
    Keenetic Hopper DSL
    https://keenetic.com.tr/tr/keenetic-hopper-dsl

KN-2112 

keenetic.com.tr
    Keenetic Extra DSL
    https://keenetic.com.tr/tr/keenetic-extra-dsl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 26 Nisan 2025; 20:45:45 >

Hayır belli bir süre sonra fiber'e geçeceğimiz için vdsl olarak da kullanmak istiyorum Bu modemi O yüzden galiba hopper dsl 3610 modelini alacağım ayrıca bu modemleri aldığımız zaman Türk Telekom dan ekip çağırmamız gerekiyor mu yoksa kendimiz el ile kurabilir miyiz Çünkü ne kadar doğru bilmiyorum ama bize zamanında modem kendiniz değiştiremezsiniz bizim yapmamız gereken işlemler var filan demişlerdi, ek olarak yardımınız için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kullanıcı adı şifreni biliyor isen sende kurulumunu yapabilirsin. Bende Türk Telekom kullanıyorum. Rahatça ayarları yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrtAltg -- 26 Nisan 2025; 23:5:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hopper dsl modemimden çıkan ethernet bağlantısını salona aktarıp salonda da ethernet switch ile tv, oyun konsolu ve buddy 6 ya aktaracağım. Buddy 6 nın interneti eth switchten kabloyla alıp mesh sistemiyle interneti dağıtmasını istiyorum. Bahsettiğim şema ile bunu gerçekleştirebilir miyim? Yoksa interneti direk alması, araya herhangi bir switch girmemesi mi lazım kabloyla alıp mesh dağıtımı yapması için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DinDjarin -- 26 Nisan 2025; 23:12:21 >
  • DinDjarin D kullanıcısına yanıt

Kablolu mesh olarak düşündüğünüz şekilde çalışır. Sorun olmaz ama Buddy 6 yerine Hopper KN-3811 yada Challenger KN-3910 alıp hem switch hem mesh işinizi tek cihaz ile çözersiniz. Toplam maliyet belki daha fazla olur ama ömürlük olur.

Hatta fiber kullanıyorsanız Hopper KN-3811 yada Challenger KN-3910 ana cihaz yapılıp Hopper DSL'i mesh için kullanabilirsiniz.

Fibere geçip Kuruluma gelince istemesen de onlarda modem takıyor sonra sen taktıklarını söküp kendi modemini takabilirsin kurulum bilgisi ilk sayfada var. Bir de geçici süre için adsl özellikli alıyorsan bence fibere geçince kn3811 al daha iyi hem yeni ve daha güçlü

Aslında haklısın yaa alırken biraz maliyeti de düşünmüştüm ama şu an yanlış yaptığımı anladım. Cihaz bugün elime ulaştı. Kutusunu daha açmadım. En iyisi iade edip bi challenger almak.

Evet bağlantım fiber olarak geçiyor ama bina altyapısından ethernet ile geliyor bağlantı daireme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DinDjarin -- 26 Nisan 2025; 23:49:40 >

2 yada daha fazla ethernet portuna ihtiyacınız var ise Hopper KN-3811 daha uygun olacaktır.

Buddy hoppeden daha pahalı 

Hopper DSL değil, Hopper KN-3811. Buddy 6'dan 800TL daha pahalı.

Yok hocam ben 2700 e aldım. Hopper en ucuz şu an 3450 lira :) aslında bu işlerden tam anlamadığım için ikileme düştüm. Modem router farkı amacıma en uygun cihaz vs tam kavrayamadım hala :) neyse ki iade hakkım var paketi açmadım :)

Aaa evet ben buddy daha pahalı aklımda kalmış pardon  

• 
Sayfa: önceki 12461247124812491250
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.