Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
25.765
Cevap
419
Favori
1.018.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
66. Sırada  bugün en iyi #21
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, Keenetic DSL'yi extender olarak Asus Modeme bağladım. Ancak, bundan sonra my.keentic.net'e hiç bir şekildegiremiyorum. IP adresine baktığımda da 192.168.1.1 olarak Asus Modemle aynı ip adresine sahip olduğunu görüyorum. Keentic'le nasıl bağlantı kurabilirim, bilen var mıdır?
  • phoenix_88 kullanıcısına yanıt
    sizin hattınız fftb. kutuya kadar fiber anladığım kadarı ile. benim hattım eve kadar fiber. bu yüzden ont cihazı var.
  • theraptorx kullanıcısına yanıt
    Adresler çakışıyor. Asus yada Keenetic adresini 192.168.1.1 yerine 192.168.2.1 olarak değiştirin. İki cihazın adresi farklı olmalı.

Ekleme: 2 yerine dilediğiniz başka rakam da girebilirsiniz, burada amaç bağlı cihazların çakışmaması için adreslerinin farklı olması. Daha sonra değiştirdiğiniz cihaza yeni adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schöntürk -- 26 Nisan 2020; 16:21:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bence resetle :)) hiç tecruba etmedim ama normalde bu cihazın her modu ayarlanabiliyor dökümana göre... ip çakışamsı vs ne varsa başa alırsın, IP leri değiştiri tekrar extender yaparsın.
  • ONT fiberi ayrı bir şey arkadaşlar. GPON teknolojisi. ONT genelde evlere yada bina altına konuyor, oradan da cat5-6 ie evlere router bağlanıyor.

Ancak ONT den veya telekomdan doğrudan ethernet fiber geliyorsa onu Ultraya herhangi bir 100/1000 SFP modulu SFP portuna takarak kullanabilirsiniz. Sadce SFP standardı var.
  • freezeboi kullanıcısına yanıt
    Extra AC 5ghz bir ürün, AC li Air alsan daha iyi olur, onun da arkasında switch tuşları var, hiç menüsüne bile girmeden extendera alıp was ile bağlarsın. extranın içinden de mesh e dahil edersin. sadece 2,4 de uzatmak istersen start da Lite da olur. keenetic web sitesinden ürünleri karşılaştırabilirsin. basit bir tool koymuşlar
  • IP adresi nasıl değiştiriliyor
  • Şimdi keenetic air modelini alıp 5ghz wifi extender olarak kullanabilir miyiz?

Modem huawei hg255s , servis sağlayıcı SO fiber.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

sizin hattınız fftb. kutuya kadar fiber anladığım kadarı ile. benim hattım eve kadar fiber. bu yüzden ont cihazı var.
    Farkı ne hocam? Bodrum katta kutu olmalı dediğiniz gibi. Arada bakıma geliyorlar.

• cnr22 kullanıcısına yanıt
    Gelişmiş ip ayarlarini göster var ordan değiştireceksin ve dnsi yok say tikini isaretleyeceksin değişir bu şekilde oldumu değişmiş demektir
    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

Cihaz arayüzünde ağ ayarlarında Lan bölümünden ulaşabilirsiniz. Şu anda keenetic cihazı elime henüz ulaşmadığı için ve mevcut modemden resim atıyorum. Menü farklı olabilir. Fakat mantık aynı. KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

• phoenix_88 kullanıcısına yanıt
    Teknik olarak çok bilmesemde; sizde ONT cihazı o kutu içinde. Bende ki sistemde evde.

Bendeki sistemin daha iyi olduğunu söyleyenler var. Farkını çok net hissedeceğimiz hızları zaten servis sağlayacıları da sağlamıyor. :)
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

Ben ONT cihazını devre dışı bırakıp KeeneticUltra üzerine takabilmek için aşağıdaki ürüne ihtiyacım var. Doğru anlıyorum değil mi?
    urun.n11.com
    Ubnt - U Fıber Uf-gp-b+ Ufiber Class B+ Gpon Sfp Module 20km - n11.com
    https://urun.n11.com/diger/ubnt-u-fiber-uf-gp-b-ufiber-class-b-gpon-sfp-module-20km-P308035390

Gereksiz yatırım. ONT cihazı ile devam. :)

Yada bunun daha uygun yollu olan bir modeli var mı bildiğin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 26 Nisan 2020; 17:24:44 >

Cihaz arayüzünde ağ ayarlarında Lan bölümünden ulaşabilirsiniz. Şu anda keenetic cihazı elime henüz ulaşmadığı için mevcut modemden resim atıyorum. Menü farklı olabilir. Fakat mantık aynı. Rakamı değiştirip kaydet diyoruz. Sonra cihaz yeniden başlayacak. Artık yeni adresten arayüze ulaşabilirsiniz.
    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schöntürk -- 26 Nisan 2020; 17:32:23 >

• Hocam birde
    ultra mı yoksa giga modelini mi önerirsin.
    tek fark AC bant hızı gördüğüm kadarı ile. 250TL farka değermi?

Ultra ile Air koymayı düşünüyorum eve
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Asus modem üzerinden IP adresini değiştirebildim. Ancak, Keenetic cihaz hala bağlı cihazlarda gözükmüyor. Xiaomi'nin repeatarı gözükmesine rağmen üstelik. Bu yüzden Keenetic arayüzüne ulaşamadım. Kötü oldu.
  • cnr22 kullanıcısına yanıt
    Oradan değiştirilen dns bence işleri biraz karıştırıyor çünkü o modemin internete çıkış dns'i.
    Onun yerine Home Segment (Ev Ağı) > IP Setting (IP Ayarları) > Show DHCP Settings (DHCP Ayarlarını Göster) kısmındaki DNS'i değiştirirseniz Home Segment'ine bağlanan herkesin DNS'i atadığınız DNS olur (çok DNS dedim, beynim bulandı).

Rica ederim, keşke daha fazla yardımcı olabilsem. Bir de adres rezervasyon ayarı var, Keenetic cihazınızın Mac adresini kalıcı olarak Asus üzerine bir ip adresine sabitlenmesi. Ama çözüm olur mu bilemiyorum. Dediğim gibi Keenetic henüz elime ulaşmadı, başka bir çözüm yolu vardır ve mevcut kullanıcılar mutlaka yardımcı olacaklardır.

• arkadaşlar bende bu modemi almayı düşünüyorum acaba tivibu ev çalışırmı çok zor yaptım modemde bu ayarı çünkü şuan tp link arc 1600 kullanıyorum.
  • Niye 50TL arttı şimdi fiyat durduk yere

899 du 949 oldu. delireceğim ben alacağım sırada mı olur hep.

• 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.