Şimdi Ara

2020 F/P Tatil Fırsatları (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.088
Cevap
179
Favori
43.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şansınız yok ,ekşi sözlükte jolly başlığı değil,ETS başlığı açmışlar 1 kişi şikayette bulunuyor ,11 sayfa bilir bilmez herkes atlamış başlığa

bir kısmını okudum çoğu boş lakırdı ama bir vatandaş turizmci olarak ,birşeyler yazmış belki işine yarayabilir
    --------------------------------------ALINTIDIR
    maalesef ets tur bu konuda çok fazla seçeneğe sahip olmayabilir. balayınızı planladığınız yer neresi onu bilmiyorum ancak kırmızı veya sarı bölgelerden biri değil ise, türkiye henüz bu ülkeye seyahat engeli açıklamadıysa iptal edilemez rezervasyonların ücreti, bir iki özel koşul hariç, söz konusu değildir.
    ets dahil olmak üzere hemen hemen hiçbir seyahat acentesi veya tur operatörü satmış olduğu tüm otellerle direkt kontratlı olarak çalışmaz, büyük bir yüzdesi bedbank olarak tabir edilen otel toptancılarından alınan servislerdir. eğer toptancı bunu iptal etmez ise ets tur bu konuda maalesef çözüm üretemeyebilir. size tavsiyem eğer balayı paketinizi online olarak değili bir ets tur acentesi üzerinden aldıysanız bu kişiler ile iletişime geçin, turizimciler o kadar kötü niyetli insanlar değildir, birlikte bir çözüm bulabilirsiniz. eğer online olarak satın aldıysanız kontratınızı iyi okuyun mutlaka bir yerde, yukarıda bahsetmiş olduğum, bir iki özel koşul yazıyordur, bunların içerisinde size uygun bir çözüm varmı ona bakın.
    not: ets tur ile hiç bir bağlantım yok, sadece bir turizmci olarak yorum yaptım.

• Bu vatandaşın dedidiği olaya ben hiç rastlamadım ,ucuz paket nedir ,var mı böyle birşey yoksa işkembeden mi sallıyor
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    ALINTI
    --------------bi cacık bilmiyorsunuz turizm sektörüyle ilgili.

satın alma işlemi yaparken 200 tl daha ucuza gelsin diye "iptal edilemez fiyatlı" ucuz paketi satın alıp sonra iptal etmeye çalışıyorsunuz.

adamlar da iptal edilemez diyince de hurraa saldırıyorsunuz. çok akıllıysan verseydin 80 tl iptal sigortası alsaydın.

not: 2010'dan beri bir fiil turizmciyim ve kendi seyahat acentam var.
    18.03.2020 15:04 clementha---------
  • ets jolly de vs iptal edilebilir oda fiyati birde iptal edilemez oda fiyati varya onu kast ediyor.
  • En aklı başında yazan bu galiba
    ALINTI
    ---------------------------------------
    16 senelik bir turizm çalışanı olarak konuyu açıklamak isterim.
    not: ets de çalışmıyorum.

öncelikle;
    seyahat acenteleri misafirlerle karşılıklı olarak satış sözleşmesi yaparlar ve sözleşme şartları misafire belirtilir. bu sözleşme olası yasal süreçte misafir ve acente için hak arama hak savunma için kıymetli bir evraktır.

satın alınan ürünlerin iptal ve iade koşulları birbirinden farklıdır.
    başlığı açan arkadaş '' iade edilemez '' oda tipi satın aldığını belirtmektedir. bu oda tipinin manası şudur ölüm dahil olmak üzere iade edilemez çünkü bu odanın fiyatı iptal sigortası eklenebilen odaların fiyatına nazaran daha ekonomiktir. misafir de bu durumu göze alarak rezervasyon yaptırır.

hiç mi olmaz ? hiç mi yok diye bizim malum ısrar sorumuz vardır ya işte bu noktada;

iadesi olabilir bu da şu şekilde gerçekleşebilir; hükümet çıkar sokağa çıkma yasağı koyar ama öyle gerekmedikçe dışarı çıkmayın tavsiyesi değil direk sokağa çıkma yasağı uygulamasından bahsediyorum. bu durumda rezervasyon mecburen hizmet gerçekleşmeyeceği için iptal edilir. bu aşamada da acente '' hakkı saklı olarak bakiyeyi 1 sene içerisinde kullanılmak üzere tutabilir '' veya '' kendi insiyatiflerinde ücret iadesi yapabilir ''

veya sözleşme dışında seyahat acentesi kendi içerisinde yönetim kararı alır misafirleri mağdur etmemek adına herhangi bir hükümet açıklamasına yasağına gerek olmadan bakiyeyi hakkı saklı olarak tutabilir.

şimdi benim tavsiyem şu aşamada turlarınızın otellerinizin iptal ve iadesini talep etmeyin. acentelere rezervasyonun iptal edilmesini ve hakkı saklı olarak tutulması yönünde talepler iletin bu şekilde iletirseniz bir çok acente yardımcı olmaktadır. bizzat çalıştığım seyahat acentesi bu konuda destek olmaktadır. ( uçaklı programlarda havayolu şartları geçerli olur )

hakkı saklı olarak talep etmeniz bu sektörde çalışanların da ayakta kalabilmesi için çok önemlidir. bir firma 1000lerce rezervasyon iptali ve iadesi yaparsa çalışanlarını işten çıkarmak veya iflas etmek zorunda kalacaktır.

banane .(BİP).. versinler benim paramı diyorsanız o da sizin vicdanınıza kalmış. bu tutumda olan vicdansızlara da acenteler vicdansızlık yapmak zorunda kalıyor maalesef.

orta yolu bulmanız dileğiyle ...
    18.03.2020 15:15 bir iskambil kagidinin gunlugu

• Sikayetvar olayıyla ilgili tek bir mesaj daha istemiyorum. Sorunu adli kanaldan çözünüz.
  • TÜRSAB Başkanı: “Salgın devam ederse 'her şey dahil' model değiştirilebilir”

www.tourexpi.com
    ‘Salgın devam ederse 'her şey dahil' model değiştirilebilir’
    http://www.tourexpi.com/tr-tr/news.html~nid=160872&u=7f01fcf6895f57bd40b9e40e373bafec&frmnw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 18 Mart 2020; 16:35:12 >

• civcivx C kullanıcısına yanıt
    su bir gercek ki tamamen musteri memnuniyeti odakli cozum bulamazlarsa bir daha kimse on binlerce tl yi tur sirketlerine aylar oncesinde vermez.

tam tersi tur sirketlerini koruyucu bir onlem alirlarsa kimse erken rezervasyon yapmaz tahminimce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: civcivx

TÜRSAB Başkanı: “Salgın devam ederse 'her şey dahil' model değiştirilebilir”

http://www.tourexpi.com/tr-tr/news.html~nid=160872&u=7f01fcf6895f57bd40b9e40e373bafec&frmnw
    salgın devam ederse istediğin modeli getir işe yaramaz.

millet can derdindeyken tatile mi gidecek.

tek kurtuluş var çin gibi karantina uygulayıp 1 ayda salgını kökünden çözmemiz lazım. işte o zaman 1 mayısta sezonu açarız mis gibi tatilimize de gideriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

su bir gercek ki tamamen musteri memnuniyeti odakli cozum bulamazlarsa bir daha kimse on binlerce tl yi tur sirketlerine aylar oncesinde vermez.

tam tersi tur sirketlerini koruyucu bir onlem alirlarsa kimse erken rezervasyon yapmaz tahminimce.
    Turklere ayrilan kontenjan az degilmi zaten yabancilara oranla ?

Hadi diyelim turkler iptal etmedi, ya yabancilar ? Coronadan dolayi gelmezlerse onlarin reservesinide iptal etmeyecekler mi oteller ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alitaro A kullanıcısına yanıt
    Evet böyle yapılırsa kesin çözüm olur ama ondan sonra dünyaya tamamen kapalı yaşamak lazım. Ne giriş, ne çıkış olmamalı. Bu da mümkün değil. Bu virüs işi, aşısı bulunana kadar dünyanın başına dert olmaya devam edecek gibi.
  • arkadaşlar bu corona amca aç gözlü otel sahiplerinin fiyatlarda indirim yapmasını sağlamış mı anlık takip eden var mı acaba ? varsa ileri tarihli bir rezervasyon yapalım :) özellikle takip ettiğiniz bir otel antalya bölgesinde .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotografya -- 18 Mart 2020; 17:10:42 >
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.