Şimdi Ara

nVidia 6600' e %35 hız dopingi - MSI NX6600 Diamond

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alt orta seviyenin yeni kralları olacak olan 6600 ve 6600GT ikilisi, nVidia' nn en çok kar etmeyi planladığı seri. AGP slotu pazar payını da kaptırmak istemeyen nVidia, daha önce haberini verdiğimiz gibi hemen 6600GT lere köprü yonga ekleyerek AGP versiyonlarını çıkardı. Normal 6600 lerin de AGP versiyonlarının çıkacağını tahmin etmek güç olmasa gerek. Ekran kartı üreticileri de pastanın büyüklüğünün farkında; bu seri çipler için ürün yelpazesini olabildiğince geniş tutarak onlarda en büyük payı kapmak isteyecekler doğal olarak.

Çok iyi overclock sonuçları çıkartan 6600 çipi, nVidia tarafından belirlenen 300MHZ GPU hızını çok rahat bir şekilde %70 civarında aşarak, genelde çoğu markada 500-550MHZ ye kadar stok soğutma ile çıkabiliyor. (6600GT' nin GPU hızı 500 MHZ). Mesela 550MHZ GPU değerine ulaşan PixelView, şaşırtıcı derecede stok soğutma ile iki katı hızında 600MHZ de çalışan Gigabyte, bunlardan sadece ikisi. Tabi bunların yanında 437MHZ de kalan Albatron 6600 de yok değil. Bu arada önemli bir ayrıntı, nVidia bu kartlarla beraber en az 350Watt lık yada 12V hatını 18A ile besleyebilen bir güç kaynağı öneriyor.

Fabrika çıkışından overclocklu gelen ürünleriyle tanıdığımız Gainward' ın Gold serisi ürünlerinden sonra bu kervana MSI da katıldı. Gainward' ın aksine daha çok alt seviye kartların da ürün yelpazesini genişleten MSI, ilk olarak muhtemelen en yüksek potansiyeli gördüğü 6600 GPU sunu kullanıcılara sunuyor. Alt seviyede her fiyat aralığına bir 6600 yerleştirmek istemiş. Düz versiyon NX6600, NX6600 Platinum ve NX6600 Diamond olmak üzere 3 farklı seri ile gelen MSI da, şimdilik hem AGP ve PCIe versiyonu bulunan düz 6600, 300MHZ GPU ve 500MHZ hafıza hızlarına sahip standart bir 6600. Biraz üstüne yerleştirilen NX6600 Platinum şimdilik sadece PCIe olarak üretiliyor ( firma tarafından verilen bilgilere göre AGP versiyonu kısa zaman içinde çıkacak). 345MHZ GPU ve 550MHZ hafıza hızlarına sahip olan bu model sadece 256MB hafıza seçeneği ile geliyor ve MSI ın 6600 GPU su için belirlediği ikinci hızlı model.

Ve son olarak aslında bu haberin ana hedefi olan ve en dikkat çeken ürün NX6600 Diamond. Normal 6600 lerin aksine ağabeyi 6600GT gibi GDDR3 bellek kullanan Diamond, 400MHZ GPU hızı ve 800MHZ memory hızı ile neredeyse standart olarak 6600GT hızlarında. Diğer marka 6600 lerin standart voltaj ve soğutmaları ile 500MHZ GPU hızının üzerine çok rahat çıktığı düşünülürse, 400MHZ GPU ve 800MHZ hafıza hızlarını garantileyen bu kartta, satabiliteyi sağlamak için MSI' ın biraz ekstra voltaj verme avantajı kullanılarak çok daha yüksek değerlere çıkılmaması için hiçbir sebep yok. Üstelik MSI bütün bunları standart fan ve heatsink ikilisi ile 28db gibi düşük bir gürültü seviyesinde yapıyor. Daha etkin bir soğutma ile voltaj modu uygulanmaksızın çok iyi değerler alınabilir. Şimdilik sadece PCIe olarak üretiliyor ama kısa zaman içinde AGP modeli çıkacak.

Bu kartların fiyatları 6600GT' nin altında kalacak şekilde, NX6600 135$, MX6600 Platinum 150$ ve NX6600 Diamond 170$ civarında olacak. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, 170 dolarlık fiyatı ile 6600GT den daha ucuz olan NX6600Diamond , kendisinden saat hızı dışında hiç bir farkı olmayan 6600GT yi overclock ile çok rahat geçebilecek potansiyele sahip. Hemen akıllara gelecek bir soru şu olabilir; "MSI neden 6600GT GPU' sunu bu şekilde üretip, çok daha yüksek overclock değerlerine ulaşıp satışa sunmadı?". Cevap basit, " 6600 ve 6600GT diye üretilen iki ayrı GPU yok. Daha iyi soğutma ve yüksek voltaj verilerek üretilen kartlar 6600GT olarak paketleniyor. Fakat maliyet olarak kazanan nVidia oluyor. Yani üreticiler aslında aynı GPU' ya daha fazla para veriyorlar, bu da son kullanıcıya yüksek fiyat olarak yansıyor tabii." Bütün bunlara ek olarak MSI' ın yeni nesil ekran kartlarının tamamında bulunan "Dynamic Overclocking Technology" (D.O.T.), aktif olduğunda ekran kartının sıcaklığına göre otomatik olarak 6 kademeli şekilde %10 overclcok yapıyor. Buda, asıl dikkati çekmek istediğimiz NX6600 Diamond' un 400MHZ olan GPU hızının, 440MHZ' ye çıkarak standart 500MHZ 6600GT hızına neredeyse eşitlenmesi demek oluyor. Zaten ramleride DDR değil, GT gibi GDDR3 olan NX6600 Diamond için bir bakıma ucuz 6600GT diyebiliriz.

Sayfanın Linki : http://www.msi.com.tw/html/newsrelease/product_news/2004_1112_NX6600Diamond.htm

• guzel bir konuya deginmissin ama benim cozemedigim olay 6600gt nin agp slotlu olani suan hala yok dimi turkiyede ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: firatd31

guzel bir konuya deginmissin ama benim cozemedigim olay 6600gt nin agp slotlu olani suan hala yok dimi turkiyede ?
    çıkmak üzere az kaldı arkadaşım
    bence bu NX6600 Diamond lar yeni ti4200 ler.Söylendiği gibi bu fiyata gelirse 5900xt@5950U ler,9800@XT pro lara artık hikaye olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çıtırık

bence bu NX6600 Diamond lar yeni ti4200 ler.Söylendiği gibi bu fiyata gelirse 5900xt@5950U ler,9800@XT pro lara artık hikaye olur

Alıntıları Göster
    6600

sabırsızlıkla bekliyorum

• quote:

Alıntıları Göster
    130 $ olursa radeon 9550 lerin yerini alır gibi tabi duurmu ii olanalr için

• quote:

Orijinalden alıntı: GobliN

130 $ olursa radeon 9550 lerin yerini alır gibi tabi duurmu ii olanalr için

Alıntıları Göster
    sizce ben elimdeki 9600xt yi bırakıp bundan mı alsam??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi centılmıncek -- 22 Kasım 2004, 21:47:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: centılmıncek

sizce ben elimdeki 9600xt yi bırakıp bundan mı alsam??

Alıntıları Göster
    valla arkadaşlar biraz daha bekleyelim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa147

Alıntıları Göster
    yaw arkadaşlar usa fiyatı zaten 135$ 128mb olanın. buraya nasıl o fiyattan gelecek anlamadım ben????
  • quote:

Orijinalden alıntı: abuzerbuldozer

yaw arkadaşlar usa fiyatı zaten 135$ 128mb olanın. buraya nasıl o fiyattan gelecek anlamadım ben????

Alıntıları Göster
    Söylenen fiyatlar sonuçtason kullanıcı fiyatıdeğildir büyük ihtimalle. Yani fabrika çıkışı toplualım fiyatlarıdır bence. Ama eğer hakaten 170 180 dolar arası oalcaksa bunların fiatları. eh hoşgeldinnn yeni Ti4200 lerrr gibi bişii bu...

Gelsede alsak yaw.

• quote:

Orijinalden alıntı: home_sweet_chaos

Söylenen fiyatlar sonuçtason kullanıcı fiyatıdeğildir büyük ihtimalle. Yani fabrika çıkışı toplualım fiyatlarıdır bence. Ama eğer hakaten 170 180 dolar arası oalcaksa bunların fiatları. eh hoşgeldinnn yeni Ti4200 lerrr gibi bişii bu...

Gelsede alsak yaw.

Alıntıları Göster
    Bu düz 6600 mü? yoksa Le modelimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: home_sweet_chaos

Gelsede alsak yaw.

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa147

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: alfa147

bekle bekle nereye kadar
    ben 1 senedir bekliyorum ama hala adam gibi fiyat/perf bulamadım
    şimdi tam adam gibi bişiler buldum derken ati yeni x850xt ve pro filan duyurmuş bunların cıkmasınımı beklesek acaba diyorum ama sonra yine yeni bişiler cıkaracaklar .
    bu işin sonu yok hakkatende

• quote:

Orijinalden alıntı: LINEBACKER

quote:

Orjinalden alıntı: alfa147

bekle bekle nereye kadar
    ben 1 senedir bekliyorum ama hala adam gibi fiyat/perf bulamadım
    şimdi tam adam gibi bişiler buldum derken ati yeni x850xt ve pro filan duyurmuş bunların cıkmasınımı beklesek acaba diyorum ama sonra yine yeni bişiler cıkaracaklar .
    bu işin sonu yok hakkatende

Alıntıları Göster
    yaw arkadaşlar ben pirelendim şimdi.
    daha albatron pcx5750 aldım yurtdışından.
    satsammı acep nedir.bu kadar ucuza gelirse bu ürünler yandık valla....

• quote:

Orijinalden alıntı: Pcbuilder

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Pcbuilder

Bu düz 6600 mü? yoksa Le imi?

le değl dostum eğer bir isim verilecekse xt denir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhami -- 23 Kasım 2004, 15:58:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhami

quote:

Orjinalden alıntı: Pcbuilder

Bu düz 6600 mü? yoksa Le imi?

le değl dostum eğer bir isim verilecekse xt denir.

Alıntıları Göster
    eskiden diamond monstercıydık artık msi nx6600 diamondcuyuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trooper27

eskiden diamond monstercıydık artık msi nx6600 diamondcuyuz.

Alıntıları Göster
    yaw bişi diorum kimse sallamıor hocam şimdi ben bunu alsam 9600xt den aham şaham farkı olajak mı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: centılmıncek

yaw bişi diorum kimse sallamıor hocam şimdi ben bunu alsam 9600xt den aham şaham farkı olajak mı??

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: zakkeyboorock

bence büyük fark olur.9600xt den daha ucuz.performanstada 2 katı.senin yerinde olsam ekran kartımı bir an önce satardım.6600 ler çıkınca 9600xt lerin fiyatı çok düşer.elinde kalır.ben 5900xt mi sattım.heyecanla MSİ 6600 GT agp yi bekliorm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çıtırık -- 23 Kasım 2004, 19:52:27 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: zakkeyboorock

bence büyük fark olur.9600xt den daha ucuz.performanstada 2 katı.senin yerinde olsam ekran kartımı bir an önce satardım.6600 ler çıkınca 9600xt lerin fiyatı çok düşer.elinde kalır.ben 5900xt mi sattım.heyecanla MSİ 6600 GT agp yi bekliorm

Alıntıları Göster
    9600xt ile arasında cok fazla fark var su psu yu bi alayım test leri gonderirim underground2 yi antialiasing acıkken oynamak cok zevkli görüntü muhtesem oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: FromThe80s

9600xt ile arasında cok fazla fark var su psu yu bi alayım test leri gonderirim underground2 yi antialiasing acıkken oynamak cok zevkli görüntü muhtesem oluyor.

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: Bold Pilot

Alıntıları Göster
    Çok net bi soru:

NX6600 Diamond'ın AGP versiyonu TR pazarına ne zaman girecek, bilgisi olan var mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.