Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (275. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
16 Misafir (3 Mobil) - 13 Masaüstü3 Mobil
5 sn
34.410
Cevap
510
Favori
2.746.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
60 oy
Giriş
  • @erciftci bisey sormussun ama okuyamadim

İlk başta 330i 258 hp lik motordan değil de 184hp lik motordan küçültme olduğunu söylemiştiniz. Yanlış olan kısmı burası çünkü 1.6 170hp olan kullandığımız motorla 2.0 258 hp lik motor aynı motor(B48B16 ve B48B20). Dolayısıla 170hp, 184hp ve 258hp lik bu üç motor da aynı motor olmuş oluyor yukarıda izah edilmiş zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cseyfe

@erciftci bisey sormussun ama okuyamadim

Vazgeçtim sonra, sıkıntı yok.

benim ayni dedigim sey motor zaten

piston kollari kisaldi, hacim dustu

onun haricinde turbo boyutu, cooleri, sikistirmasi net bilgim yok. parca kodu ayni diyen de oldu, farkli diyen de oldu turbo icin

ama blok ayni oldugu icin, yazilimla cok iyi degerler cikiyor ortaya. ben yaptirmadim o ayri

ben de 320 ed den gectim. ed'de tork 1500 de geliyordu sanirim, bunda 2000 devirde geliyor. bu da hantalliga degil, beklemeye yol aciyor. dipgaz kalkislarda da cok hissedilmiyor. fabrika 0-100 verisi de ayni zaten. ozellikle ust devirleri, 200 ustu hizlari ed'den daha iyi. ed'nin verdigi yuksek hizdaki guvensizligi soylemiyorum bile. bu cok daha saglam oturuyor yola. ed her an arkayi birakacak gibi tedirgin ediyordu. Hantallik bana gore ara hizlanmalarda, ani sollamalarda kendini gosterir. O konuda da hic sikayetim yok.

devirin 2000de gelmesinin diger sonucu da, ed ye gore daha yuksek yakit. zaten fabrika verileri de bunu dogruluyor

320 ed yakit: 7.3 sici-4.4 sdisi-5.4 karma

g20 320: 7.6 sici-5.2 sdisi-6.1 karma

diger konu sanziman. motorla zaten ilgisi yok. vites araliklariyla ilgili olabilir. ed ile ayni zaten. zf50

• g20 araçlarımız malesef f30 a göre bariz hantal arkadaşlar , forumda daha önce epey tartışılmıştı! benim g20 de öyle birşey yok seninkinde hantallık var diyen arkadaşlar oluyor sanırım, öyle birşey yok tr ye giren zaten kısılmış olan g20'lerin topyekünü hantal alt devirler ölü! Almanyaya mail bombardımanına tuttuk birkaç arkadaş, borusanıda henüz resmi çözüm yok... ama illaki bir çalışma ile performans,vites vs... ayarlayabilir bmw! mail atıp şikayet sayımızı artırmamız gerekli diye düşünüyorum!

• Forumlarda genel gözlediğim bir haslet bazı kullanıcıların arabalarına en ufak bir eleştiriye dahi tahammül edememesi. Türkiye g20 170hp motorun Hantallık ile ilgili durumu eleştiri değil bir gerçek.

Bir kere araba zaten f30 a göre daha ağır ikincisi Türkiye için yapılan hilkat garibesi motorun emisyon değeri bile kitapçıkta yok, yani o kadar çalışılmamış. Ve üstüne üstlük tüketim değerleri 2.0 258 hp lik makine ile aynı. Yani biz hem yakıyoruz hem gidemiyoruz.

Gelelim şanzıman ve alt devirlere. Trafikte ani ara hızlanma yapmak neredeyse namümkün hem gecikiyor hem de yürümüyor. Yani patlama yapamıyor otomobil , yeni 160 hp lik Captur bizi tokatlıyor :(

Şimdi bütün bu gerçekler varken hala benim arabam yürüyor demek gerçeklere yüz çevirmektir evet harika bir alt yapı var ama ciğer yok.

Çare nedir diye sorarsak eğer , borusan getirirse 330i almak veya yakında gelecek olan 430i lere bakmak. Eğer ona maddiyat yetmezse eski kasa 430i almak.

Bir diğer üzüldüğüm nokta da bizim memlekette markanın ne kadar önemli olduğu gerçeği. şu anda peugeot 508 1.6 225 hp satıyor ve kimse de gidip almıyor. neden, çünkü peugot. Onun yerine bir buçuk katı para verip, yürümeyen araç alıyoruz.

Allah sonumuzu hayretsin.

• Borusanın yapması gereken, m performans adı altında antik kuntik karbon görünüm parça satmak yerine bir yazılım modülü pazarlamaktır. Eski 320d lerdeki gibi fabrikasyon performans kiti üretip satsın geçsin, ki alıcısı çok olur distribütör ürünü olacağından. Öyle 250-260 HP de değil 220-230 versin yeter.

“Bu aracı performans beklentisi ile almak” deyince performanstan ne anlıyoruz önce onu bir açmak lazım. Benim son 10 yıldır sahip olduğum en yavaş araç, başkasının belki ömrü boyunca sürdüğü en hızlı araç.

Neden alınır ?
    Akustik cam var, araç sessiz , motor sesi yok, rüzgar sesi 130 a kadar yok, kafa yormuyor sürerken. Süspansiyon konforu güzel optimize edilmiş.

Ama en önemlisi yazılım yapılabiliyor bu motora. Yani benim asıl alma sebebim bu. İlk bakıma kadar üretimden kaynaklı hata sorun olup olmadığına bakarım sonrasında yazılımı yaptırır geçerim. Zaten obd üzerinden yapılıyor , eskisi gibi beyin sökme takma işi de yok.

Performans beklentisi olan yaptırsın geçsin çok korkmayın yazılımdan. Bana hesap basit , 330i ne kadar ? , 430i ne kadar ? Bu araçtan 300-400 bin fazla. Ben o farka 2 motor 2 şanzıman alırım bozulursa :) o da bozulursa yani. Dünya kadar g30 - g20 var yazılımlı gezen. Hatta bu motora hakaret yani stok gezmek.

Sürüş dinamiği , yol tutuşu konusuna girmeyeceğim , daha önce gereksiz bir tartışma yaşadım burada. Tekrarlanmasını istemiyorum . Özetle daha ucuza daha iyi yol tutan , sürüşü daha kıvrak araç tabii ki bulabilirsiniz. Hatta bu araçlara vereceğiniz para ile 100-200 10 saniye altı araçta alırsınız. ( 2. El )
    Talepleri amaçlara hedeflere göre belirlemek önemli.

Bir araç sırf yüksek bedel ödendiği için segmentinde her disiplinin en iyisi olacak diye bir kaide yok. Bir aracı olmadığı bir figüre sokmaya çalışmak ve ısrarcı olmak doğru değil. Kendi tecrübeme göre iyi olan yönlerini yazdım yukarıda.

Gelelim performansa.

Şu alınmış stok kayıt. Eğim daha fazla

BMW 3 serisi (G20)

Şu da sadece yazılım

BMW 3 serisi (G20)

Stok golf 7 gti dan daha hızlı.

Bu veriler ile tekrar değerlendirin. 14 olmasın 16 saniye olsun. Ben premium marka + güncel kasa + 0 km + 1,6 + görece konforlu sürüşü olan + kütüphane gibi sessiz + 16 saniye 100-200 bir araç bulamadım ve bundan aldım. Taleplerime en yakın 2. Araç sanırım Audi a4 2.0 tfsi quattro idi. Kasa eski + 2 litre + daha pahalı. Milyon seviyesinde de cla 45 amg S vardı 421 HP. Güzel teklif vereceklerdi kaçtım mekandan :)

Hem performans istiyorum hem atletik bir araç istiyorum ( bu araç 1500 küsür kg ) sürüş dinamiği istiyorum üstüne premium marka istiyorum hem de bu fiyatlara sıfır km istiyorum diyen arkadaşlara gönül rahatlığı ile öyle bir aracı boşuna aramayın çünkü yok diyebilirim. Yukarıdaki kriterlere adaptif süspansiyon + yazılımlı g20 ile bir miktar yaklaşabilirsiniz ama.

Çok uzattım, 1000-2000 TL verin yazılımı yaptırın geçin. Beğenmezseniz sildirirsiniz. Benim şirketimde personelin kullandığı araçlar bile yazılımlı. 80-90 bin km sürüleni var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridleyscott -- 17 Aralık 2020; 23:52:45 >

• Bende g20 sahibi olup araçlarını resmen gömen kullanıcıları anlayamıyorum. Çok sıkıntıları varsa, satın kurtulun arkadaşlar. 1,6 araçla 245km sürate kısa sürede ulaştım ve ciğer yok deniliyor, çok manidar, captur tokatlamış felan, nedir bu??? G20 bulamadığım için sıfır 508 çıkartıp, 1 ay kullanamayıp satmış biriyim. Dragmı yapıyoruz biz caddelerde, ani gazda 1saniyelik gecikme veriyor araç hepsi bu, sport modda bu sürede baya daralmakta, sürüşün tümüne bakın bence, insanlarıda yanlış yönlendirmeyin...
  • Konuyu değiştireyim ben o halde. Bu bizim farlardan iç taraftaki hiç mi yanmayacak? :)) Uzunları da yaksam yanmıyor... Neden yapmışlar ki, süs olarak mı duracak.. Bilen varsa bilgilendirebilir mi?

5 serisinde de bu şekilde

hocam vallahi helal olsun düşüncelerime tercüman olmuşsunuz birebir aynı fikirdeyim.

• aynı gün içerisinde aracı stop ettiğimde veya çalıştırdığımda resimdeki gibi konfor erişimi sistemi kısıtlı uyarısı çıktı. aynı gün içerisinde tüm ekranlarda bi kaç saniyeliğine gitti geldi. (neyi kısıtladığını kimse bilmiyor bu arada)
    servise verdim, yazılım güncellemesi yapıldı. tekrarlarsa ekranı değiştirebileceklerini söylediler.

(not:servisin ilk sorduğu şey yazılım yaptırdınız mı oldu. yazılım düşünen arkadaşlara bir daha düşünmelerini tavsiye ederim)

BMW 3 serisi (G20)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkaya06 -- 18 Aralık 2020; 2:45:36 >

• gkaya06 G kullanıcısına yanıt

aynı sorunu yeni 2 serisinde defalarca yaşadım dert etmedim sonra servise götürdüm direkt güncelleme yapıp verdiler yazılımla alakalı bir soru gelmedi hatta direkt sorgu sual olmadan yapıp verdiler bir daha da yaşamadım yazılım işi şans işi ama servisler de bir çok g20 de yazılım olduğunu biliyor nerden ne koparsam mantığıyla birkaçını ağına düşürmeye çalışıyor. kimisi de hiç bu konulara girmeden soruna odaklanıp işini yapıyor.

Orijinalden alıntı: gkaya06

aynı gün içerisinde aracı stop ettiğimde veya çalıştırdığımda resimdeki gibi konfor erişimi sistemi kısıtlı uyarısı çıktı. aynı gün içerisinde tüm ekranlarda bi kaç saniyeliğine gitti geldi. (neyi kısıtladığını kimse bilmiyor bu arada)
    servise verdim, yazılım güncellemesi yapıldı. tekrarlarsa ekranı değiştirebileceklerini söylediler.

(not:servisin ilk sorduğu şey yazılım yaptırdınız mı oldu. yazılım düşünen arkadaşlara bir daha düşünmelerini tavsiye ederim)

Öncelikle geçmiş olsun. Benim yazdığınızdan net anladığım servisin yazılım yaptırıp yaptırmadığınızı anlayamıyor olması :) çünkü sormazdı, incelerdi varsa bahane ederdi.

yazılımı olup bakım zamanı geldiğinde sildirip servise girip çıktıktan sonra tekrar yükleten çok kişi var.

• ~SERKAN~ kullanıcısına yanıt

Bildiğim kadarıyla, ön farın yanmaması veya acil bir durumda yanacak şekilde programlı o içteki far.

• arkadaşlar bir olay son zamanlarda dikkatimi çekti sadece ben mi yaşıyorum bunu yoksa genel bi durum mu acaba ? aracı park edip kapattıktan sonra ayağımı frenden çekince araç biraz yerinden oynuyor ve ileri geri sallantı yapıyor. ( yokuşta böyle şeyler olur evet ama eğim olmayan bir bölgede oturuyorum bahsettiğim konu düz eğimsiz bölgelerde de olması)

Bende de öyle o.Hatta frende hissediyorsunuz da.Tamamen el freninin kavramasıyla alakalı diye düşünüyorum.Yani normal bir şeydir.Yani tabi rahatsızlık verecek düzeydeyse bilemem ama normal diye biliyorum ben.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.