|
@erciftci bisey sormussun ama okuyamadim |
|

3 Mobil
|
@erciftci bisey sormussun ama okuyamadim |
|
İlk başta 330i 258 hp lik motordan değil de 184hp lik motordan küçültme olduğunu söylemiştiniz. Yanlış olan kısmı burası çünkü 1.6 170hp olan kullandığımız motorla 2.0 258 hp lik motor aynı motor(B48B16 ve B48B20). Dolayısıla 170hp, 184hp ve 258hp lik bu üç motor da aynı motor olmuş oluyor yukarıda izah edilmiş zaten. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
benim ayni dedigim sey motor zaten piston kollari kisaldi, hacim dustu onun haricinde turbo boyutu, cooleri, sikistirmasi net bilgim yok. parca kodu ayni diyen de oldu, farkli diyen de oldu turbo icin ama blok ayni oldugu icin, yazilimla cok iyi degerler cikiyor ortaya. ben yaptirmadim o ayri ben de 320 ed den gectim. ed'de tork 1500 de geliyordu sanirim, bunda 2000 devirde geliyor. bu da hantalliga degil, beklemeye yol aciyor. dipgaz kalkislarda da cok hissedilmiyor. fabrika 0-100 verisi de ayni zaten. ozellikle ust devirleri, 200 ustu hizlari ed'den daha iyi. ed'nin verdigi yuksek hizdaki guvensizligi soylemiyorum bile. bu cok daha saglam oturuyor yola. ed her an arkayi birakacak gibi tedirgin ediyordu. Hantallik bana gore ara hizlanmalarda, ani sollamalarda kendini gosterir. O konuda da hic sikayetim yok. devirin 2000de gelmesinin diger sonucu da, ed ye gore daha yuksek yakit. zaten fabrika verileri de bunu dogruluyor 320 ed yakit: 7.3 sici-4.4 sdisi-5.4 karma g20 320: 7.6 sici-5.2 sdisi-6.1 karma diger konu sanziman. motorla zaten ilgisi yok. vites araliklariyla ilgili olabilir. ed ile ayni zaten. zf50 |
|
g20 araçlarımız malesef f30 a göre bariz hantal arkadaşlar , forumda daha önce epey tartışılmıştı! benim g20 de öyle birşey yok seninkinde hantallık var diyen arkadaşlar oluyor sanırım, öyle birşey yok tr ye giren zaten kısılmış olan g20'lerin topyekünü hantal alt devirler ölü! Almanyaya mail bombardımanına tuttuk birkaç arkadaş, borusanıda henüz resmi çözüm yok... ama illaki bir çalışma ile performans,vites vs... ayarlayabilir bmw! mail atıp şikayet sayımızı artırmamız gerekli diye düşünüyorum! |
|
Forumlarda genel gözlediğim bir haslet bazı kullanıcıların arabalarına en ufak bir eleştiriye dahi tahammül edememesi. Türkiye g20 170hp motorun Hantallık ile ilgili durumu eleştiri değil bir gerçek. Bir kere araba zaten f30 a göre daha ağır ikincisi Türkiye için yapılan hilkat garibesi motorun emisyon değeri bile kitapçıkta yok, yani o kadar çalışılmamış. Ve üstüne üstlük tüketim değerleri 2.0 258 hp lik makine ile aynı. Yani biz hem yakıyoruz hem gidemiyoruz. Gelelim şanzıman ve alt devirlere. Trafikte ani ara hızlanma yapmak neredeyse namümkün hem gecikiyor hem de yürümüyor. Yani patlama yapamıyor otomobil , yeni 160 hp lik Captur bizi tokatlıyor :( Şimdi bütün bu gerçekler varken hala benim arabam yürüyor demek gerçeklere yüz çevirmektir evet harika bir alt yapı var ama ciğer yok. Çare nedir diye sorarsak eğer , borusan getirirse 330i almak veya yakında gelecek olan 430i lere bakmak. Eğer ona maddiyat yetmezse eski kasa 430i almak. Bir diğer üzüldüğüm nokta da bizim memlekette markanın ne kadar önemli olduğu gerçeği. şu anda peugeot 508 1.6 225 hp satıyor ve kimse de gidip almıyor. neden, çünkü peugot. Onun yerine bir buçuk katı para verip, yürümeyen araç alıyoruz. Allah sonumuzu hayretsin. |
|
|
|
|
Konuyu değiştireyim ben o halde. Bu bizim farlardan iç taraftaki hiç mi yanmayacak? :)) Uzunları da yaksam yanmıyor... Neden yapmışlar ki, süs olarak mı duracak.. Bilen varsa bilgilendirebilir mi? 5 serisinde de bu şekilde |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkaya06 -- 18 Aralık 2020; 2:45:36 > |
|
aynı sorunu yeni 2 serisinde defalarca yaşadım dert etmedim sonra servise götürdüm direkt güncelleme yapıp verdiler yazılımla alakalı bir soru gelmedi hatta direkt sorgu sual olmadan yapıp verdiler bir daha da yaşamadım yazılım işi şans işi ama servisler de bir çok g20 de yazılım olduğunu biliyor nerden ne koparsam mantığıyla birkaçını ağına düşürmeye çalışıyor. kimisi de hiç bu konulara girmeden soruna odaklanıp işini yapıyor. |
|
Öncelikle geçmiş olsun. Benim yazdığınızdan net anladığım servisin yazılım yaptırıp yaptırmadığınızı anlayamıyor olması :) çünkü sormazdı, incelerdi varsa bahane ederdi. yazılımı olup bakım zamanı geldiğinde sildirip servise girip çıktıktan sonra tekrar yükleten çok kişi var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
lazer yoksa icteki yanmaz |
|
arkadaşlar bir olay son zamanlarda dikkatimi çekti sadece ben mi yaşıyorum bunu yoksa genel bi durum mu acaba ? aracı park edip kapattıktan sonra ayağımı frenden çekince araç biraz yerinden oynuyor ve ileri geri sallantı yapıyor. ( yokuşta böyle şeyler olur evet ama eğim olmayan bir bölgede oturuyorum bahsettiğim konu düz eğimsiz bölgelerde de olması) |
|
Bende de öyle o.Hatta frende hissediyorsunuz da.Tamamen el freninin kavramasıyla alakalı diye düşünüyorum.Yani normal bir şeydir.Yani tabi rahatsızlık verecek düzeydeyse bilemem ama normal diye biliyorum ben. |
|